Διατήρησε ασφαλή τα κατοικίδιά σου εντός κι εκτός σπιτιού

by Aggeliki Tsoukana

 

Τα κατοικίδια ζώα είναι υπέροχοι σύντροφοι που γεμίζουν τη ζωή μας με αγάπη και χαρά. Πέρα από το φαγητό, τις αγκαλιές και τις βόλτες, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσεις ότι θα είναι ασφαλή τόσο εντός όσο κι εκτός σπιτιού. Και σε αυτήν την περίπτωση, η τεχνολογία γίνεται σύμμαχός σου!

 

 

IP Κάμερες για τις ώρες που λείπεις από το σπίτι

Τις ώρες που βρίσκεσαι εκτός της κατοικίας σου, ίσως να σε αγχώνει που έχεις αφήσει μόνο του το φιλαράκι σου. Με μία έξυπνη IP κάμερα, όμως, βάζεις τέλος στο άγχος και στην ανησυχία. Η εγκατάσταση μιας έξυπνης κάμερας είναι τόσο απλή, που μπορεί να γίνει ακόμα κι από τον πιο αρχάριο χρήστη. Χάρη στην απουσία καλωδίων, δεν χρειάζεται πλέον να τρυπάς τοίχους για να τις εγκαταστήσεις. Θα συναντήσεις μοντέλα με προηγμένες λειτουργίες, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα φιλόξενο περιβάλλον για τον τετράποδο φίλο σου.

Μία κάμερα όπως η Xiaomi Mi Home Security Camera 360 1080p (QDJ4058GL) IP Camera, θα ανιχνεύσει κάθε κίνηση στο σπίτι κι αν χρειαστεί θα σε ειδοποιήσει για κάποιο περιστατικό, άμεσα στο κινητό σου. Με λειτουργία Night Vision με υπέρυθρες που αυξάνουν σημαντικά την ορατότητα στο σκοτάδι, αλλά και περιστροφή 360 μοιρών για να βλέπεις ό,τι συμβαίνει στο σπίτι, ακόμα και στις πιο δύσκολες γωνίες.

Μπορεί το κατοικίδιό σου να έχει συνηθίσει να μένει αρκετές ώρες στο σπίτι χωρίς την παρουσία σου. Πολλές φορές, όμως, όταν αργείς να επιστρέψεις παραπάνω από το συνηθισμένο, ο τετράποδός φίλος σου ίσως να ανησυχήσει. Έτσι, μπορείς να επενδύσεις σε μία κάμερα όπως η IMOU Ranger Pro IPC-A26H IP Camera. Υποστηρίζει αμφίδρομη ομιλία για να επικοινωνείς εύκολα με τους δικούς σου και για να παρακολουθείς τα κατοικίδιά σου. Παράλληλα, με την τεχνολογία έξυπνης παρακολούθησης μπορεί να ακολουθεί κινούμενα αντικείμενα όταν ανιχνεύει μεταβολή εικόνων. Έτσι, το κατοικίδιό σου θα νιώθει άνετο και ασφαλές.

Για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, μπορείς να αξιοποιήσεις μία κάμερα όπως η D-Link DCS‑2800LH EU Mydlink Pro Wire-Free IP Camera. με ανάλυση Full HD 1080p, νυχτερινή όραση, προηγμένη ανίχνευση κίνησης PIR και αμφίδρομο ήχο, επικοινωνεί με τις συσκευές σου για ολοκληρωμένη ασφάλεια, ενώ στέλνει push notifications στο κινητό σου για να γνωρίζεις τα πάντα.

 

 

Smart Tags για να μη χάνεις ποτέ το κατοικίδιό σου

Τα smart tags είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατάς επαφή με το αγαπημένο σου τετράποδο. Σύνδεσέ το στο λουρί του μικρού σου φίλου και μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής για το κινητό σου, μπορείς να παρακολουθείς ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται το ζωάκι σου.

Τα Air Tag και Galaxy SmartTag EL-5300 είναι ό,τι πιο πρόσφατο υπάρχει στην κατηγορία, με το δίκτυο Find My και Galaxy Find, αντίστοιχα να ξεχωρίζουν. Ακόμα κι αν το κατοικίδιό σου βρεθεί πολύ μακριά από σένα, το δίκτυο Find My αποτελείται από εκατομμύρια συσκευές iPhone, iPad και Mac σε όλο τον κόσμο, που βοηθούν στον εντοπισμό του AirTag σου. Και μην ανησυχείς καθόλου, έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τα δεδομένα σου σε κάθε βήμα.

 

Με τα κατοικίδια η ζωή είναι πιο ωραία

Τα κατοικίδια είναι συντροφιά, παρηγοριά, πραγματική σχέση ζωής. Το να εξασφαλίσεις ένα φιλόξενο περιβάλλον για το ζωάκι σου, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να ανταποδόσεις αυτή την ανιδιοτελή αγάπη που σου προσφέρει. Οι smart τεχνολογίες άλλωστε περιλαμβάνουν πολλές ευκολίες για ακόμα καλύτερη ζωή, τόσο για εμάς όσο και για τους τετράποδους φίλους μας.

Μπορείς να δεις ακόμη