Μπορεί το PC σου να τρέξει Windows 11;

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της επόμενης μεγάλης έκδοσης του λειτουργικού της Microsoft, των Windows 11 και η εταιρεία έκανε ξανά διαθέσιμη την εφαρμογή PC Health Check App, που ελέγχει αν το σύστημά σου είναι ικανό να τρέξει το νέο λειτουργικό. Να θυμίσουμε ότι τα Windows 11 δε θα μπορέσουν να εγκατασταθούν σε όλους τους υπολογιστές καθώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις από πλευράς Microsoft.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπολογιστής σου (σταθερός ή φορητός) θα πρέπει να διαθέτει 64bit CPU, με τουλάχιστον δύο πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας 1GHZ. Επίσης ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο 64GB και η μνήμη RAM του συστήματος όχι λιγότερη από 4GB. To πιο σημαντικό όμως από όλα αφορά τις προδιαγραφές ασφάλειας καθώς το PC σου θα πρέπει να υποστηρίζει και να έχει ενεργοποιημένο το στοιχείο TPM 2.0 (Trusted Platform Module) μέσα από το BIOS. Κάτι που αν δεν συμβαίνει, δεν θα μπορείς να εγκαταστήσεις το νέο λειτουργικό ακόμα και αν καλύπτεις τις υπόλοιπες απαιτήσεις.

Κατέβασε λοιπόν το PC Health Check App πριν από τις 5 Οκτωβρίου που είναι και η ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού, για να διαπιστώσεις από πριν αν το σύστημά σου είναι συμβατό ή θα αν θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να προχωρήσεις σε αλλαγή ή σε αναβαθμίσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη