Δημιουργικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τον ατμοκαθαριστή σου

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι οικιακές εργασίες έχουν γίνει πιο ευχάριστες, πιο ξεκούραστες και πολύ πιο σύντομες. Στη σημερινή εποχή που όλα κυλούν γρήγορα και οι ώρες της ημέρας ποτέ δεν φτάνουν, βρίσκοντας και νέες χρήσεις για τις ηλεκτρικές συσκευές απλουστεύουμε τη ζωή μας ακόμα περισσότερο. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας οικιακός ατμοκαθαριστής μπορεί να μας βοηθήσει σε πολύ περισσότερες δουλειές από όσες φανταζόμαστε.

 

Δες εδώ 20 δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις:

1. Καθάρισε τους αρμούς από τα πλακάκια. Το απλό σφουγγάρισμα του δαπέδου καθαρίζει μόνο το πλακάκι, ενώ ο αρμός με τον καιρό συσσωρεύει βρωμιά και μαυρίζει. Χρησιμοποιώντας το λεπτό ακροφύσιο του ατμοκαθαριστή, μπορείς να κάνεις τους αρμούς, και πάλι σαν καινούριους.

 

 

2. Απολύμανε πόμολα και διακόπτες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείς χημικά προϊόντα απολύμανσης όταν με ένα πέρασμα ατμού οι επιφάνειες αποστειρώνονται με τον πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο.

3. Καθάρισε τις σχάρες της ψησταριάς. Λίγα περάσματα με ατμό και ένα σκούπισμα με απορροφητικό πανί είναι αρκετά για να καθαρίσουν τη σκληρή βρωμιά από καμένο λίπος στη σχάρα της ψησταριάς.

4. Περιποιήσου τα έπιπλα βεράντας. Τα έπιπλα βεράντας μαζεύουν πολλή βρωμιά. Σκόνη, χώμα, ακαθαρσίες πουλιών εξαφανίζονται με ένα πέρασμα του ατμοκαθαριστή και ένα γρήγορο σκούπισμα με μαλακό πανί.

5. Απολύμανε και καθάρισε τα κλουβιά των κατοικιδίων σου. Αντί να πλύνεις το κλουβί με το λάστιχο, είναι πιο απλό και λιγότερο χρονοβόρο να το περάσεις με τον ατμό, ώστε να εξοντωθούν και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

6. Καθάρισε ολόκληρη την κουζίνα σου. Με έναν ατμοκαθαριστή και μόνο, μπορείς να καθαρίσεις τον πάγκο, τα πλακάκια, το δάπεδο, τον νεροχύτη, τα ντουλάπια μέσα και έξω, τις εστίες και το εσωτερικό του απορροφητήρα.

 

 

7. Καθάρισε τον φούρνο. Όλοι ξέρουμε πόσο επίπονη είναι η συγκεκριμένη εργασία. Τα κολλημένα και ξεραμένα λίπη δεν απομακρύνονται εύκολα ενώ με το επίμονο τρίψιμο μπορεί να προκληθεί φθορά στις επιφάνειες. Ο ατμός μπορεί να σε βοηθήσει και εδώ. Πέρασε τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου με το λεπτό ακροφύσιο και σκούπισε με ένα μαλακό πανί. Στα σημεία με κολλημένα λίπη μπορείς να επιμείνεις λίγο περισσότερο.

8. Κάνε τις ρόδες του αυτοκινήτου να λάμψουν. Ζάντες ή τάσια θα λάμψουν σαν καινούρια με τη δύναμη του ατμού.

9. Αφαίρεσε τα άλατα από τα είδη υγιεινής. Η δύναμη του ατμού μπορεί να αφαιρέσει με επιτυχία τα άλατα που συσσωρεύονται στα είδη υγιεινής, χωρίς τη χρήση χημικών.

 

 

10. Αφαίρεσε τις ζάρες από τα ρούχα. Παντελόνια, σακάκια και πανωφόρια αποκτούν ζάρες όταν φορεθούν. Κρέμασέ τα σε μια κρεμάστρα και πέρασε πάνω από τις ζάρες τον ατμό για να επανέλθουν. Φρόντισε προηγουμένως να έχεις διαβάσει τις ετικέτες για να σιγουρευτείς ότι η χρήση του ατμού επιτρέπεται στο συγκεκριμένο ύφασμα.

11. Αφαίρεσε τις ζάρες από τις κουρτίνες. To σιδέρωμα των κουρτινών είναι σκέτη ταλαιπωρία. Αφού λοιπόν τις πλύνεις (χωρίς στύψιμο), άπλωσέ της για να στραγγίξουν καλά και στη συνέχεια κρέμασέ τις στο κουρτινόξυλο. Τέλος, πέρασέ τις με τον ατμό και θα γίνουν λείες σαν να τις έχεις σιδερώσει.

12. Καθάρισε το στρώμα ύπνου. Αφού σκουπίσεις το στρώμα με ηλεκτρική σκούπα και από τις δύο πλευρές, πέρασέ το με ατμό για να εξοντώσεις ακάρεα και μικροοργανισμοούς. Πριν στρώσεις ξανά το κρεβάτι, αέρισε για λίγο το στρώμα ώστε να εξατμιστεί κάθε ίχνος υγρασίας.

13. Απολύμανε τα βρεφικά παιχνίδια. Τα βρέφη και τα μικρά νήπια έχουν την τάση να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους. Για αυτό και τα παιχνίδια τους πρέπει να διατηρούνται καθαρά. Για να μην χρειάζεται όμως να τα πλένεις συνέχεια, μπορείς να τα καθαρίζεις και να τα απολυμαίνεις όσο συχνά θέλεις με τη βοήθεια τον ατμοκαθαριστή σου.

14. Καθάρισε και αποστείρωσε τον κάδο σκουπιδιών. Είναι ένα σημείο με μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων, ακόμα και αν χρησιμοποιείς σακούλα. Ένα πέρασμα με ατμό μία φορά την εβδομάδα, λύνει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μικροοργανισμών και της δυσοσμίας.

15. Καθάρισε αποστείρωσε το εσωτερικό του ψυγείου. Κάθε φορά που θα αδειάζεις το ψυγείο σου για να το καθαρίσεις, πέρνα όλες τις εσωτερικές επιφάνειες και τα ράφια με ατμό. Έτσι θα εξοντωθούν όλοι οι μικροοργανισμοί και θα εξαλειφθούν οι δυσάρεστες οσμές.

16. Αποστείρωσε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Αφού σκουπίζεις και ξεσκονίσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου πέρασε όλες τις επιφάνειες (εκτός από τα σημεία με κουμπιά και ηλεκτρονικές ενδείξεις) με τον ατμοκαθαριστή σου.

 

 

17. Καθάρισε τα εργαλεία κήπου. Η κολλημένη βρωμιά πάνω στα εργαλεία κήπου είναι δύσκολη υπόθεση. Πέρασε πρώτα τα εργαλεία σου με ατμό ώστε να την μαλακώσεις και έπειτα να την αφαιρέσεις πιο εύκολα.

18. Πλύνε τα παντζούρια. Χρησιμοποιώντας το λεπτό ακροφύσιο μπορείς να αφαιρέσεις τη βρωμιά από τις γρίλιες των πατζουριών και στο τέλος με το πλατύ ακροφύσιο να κάνεις το τελικό πέρασμα.

19. Καθάρισε τα στόρια και τις περσίδες. Αφού κάνεις ένα γρήγορο ξεσκόνισμα με ένα φτερό τα στόρια ή τις περσίδες πέρασε όλες τις επιφάνειες με ατμό και στη συνέχεια σκούπισε με ένα μαλακό πανί.

20. Αφαίρεσε την ταπετσαρία. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα ξεκολλάει η ταπετσαρία τοίχου. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ατμού μπορείς να την ξεκολλήσεις απλά και χωρίς να αφήσεις υπολείμματα κολλημένου χαρτιού στον τοίχο.

 

Χρησιμοποιώντας τη συσκευή σου με τόσους πολλούς τρόπους, της προσθέτεις επιπλέον αξία. Κάνεις τις δουλειές σου πιο γρήγορα, απλά, εύκολα και οικονομικά. Έτσι, σου περισσεύουν χρήματα, χρόνος και ενέργεια για να τα αξιοποιήσεις όπου εσύ επιθυμείς.

 

Μπορείς να δεις ακόμη