Disney και Epic Games μαζί για τη δημιουργία ενός νέου gaming κόσμου

by Manos Kavvalos

Πολύ μεγάλη επένδυση από τη Disney στην Epic Games για τη δημιουργία ενός σύμπαντος διασκέδασης που θα συνδέεται με το Fortnite

Η Walt Disney Company επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη βιομηχανία του gaming, μέσω μιας επένδυσης ύψους $1,5 δισ. για την αγορά μεριδίου μετοχών της Epic Games. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα νέο σύμπαν στον χώρο των video games και της διασκέδασης γενικότερα, το οποίο θα συνδέεται με το Fortnite.

“Εκτός από την παγκόσμιας κλάσης εμπειρία παιχνιδιών και τη διαλειτουργικότητα με το Fortnite, το νέο σύμπαν θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους καταναλωτές να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να αγοράσουν και να ασχοληθούν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από τις Disney, Pixar, Marvel, το Star Wars, το Avatar και πολλά άλλα”, είπε η Disney.

Θα δημιουργηθεί με τη βοήθεια της Unreal Engine της Epic Games και σύμφωνα με το trailer που θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, θα δημιουργείς τις δικές σου εμπειρίες και ιστορίες και θα τις μοιράζεσαι με άλλους χρήστες.

“Η συναρπαστική νέα συνεργασία μας με την Epic Games θα συνδυάσει τα αγαπημένα brands και franchises της Disney με το εξαιρετικά δημοφιλές Fortnite σε ένα νέο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας που θα εξελίσσεται διαρκώς”, δήλωσε ο CEO της Disney, Bob Iger. “Αυτό σηματοδοτεί το μεγαλύτερο βήμα της Disney στον κόσμο των video games και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση. Ανυπομονούμε οι fans μας να βιώσουν τις ιστορίες της Disney και τους κόσμους που αγαπούν με πρωτοποριακούς νέους τρόπους”.

“Η Disney ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που πίστεψαν στη δυνατότητα να φέρουν τους κόσμους τους μαζί με τους δικούς μας στο Fortnite και χρησιμοποιεί την Unreal Engine σε όλο το χαρτοφυλάκιό της”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney. “Τώρα συνεργαζόμαστε σε κάτι εντελώς νέο για να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό και διαλειτουργικό οικοσύστημα που θα φέρει κοντά τις κοινότητες της Disney και του Fortnite”.

Η Disney και η Epic Games έχουν μακροχρόνια σχέση. Η τεχνολογία της Unreal Engine έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από θεματικά πάρκα της Disney, ταινίες και σειρές Star Wars, ενώ το Fortnite έχει φιλοξενήσει πολλά crossover events, όπως το Marvel Nexus War με το Galactus, που προσέλκυσε περισσότερους από 15,3 εκ. ταυτόχρονους παίκτες.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη