Disney+ και HBO Max έρχονται σύντομα επισήμως και στην Ελλάδα!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Με τη σύγκρουση, αλλά και την έντονη ζήτηση, των streaming υπηρεσιών για σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και άλλο τηλεοπτικό υλικό να κλιμακώνεται, η ευχάριστη είδηση για τους Έλληνες χρήστες είναι ότι δύο ακόμα κολοσσοί η Disney+ και το HBO Max θα προσφέρουν επίσημα τα προϊόντα τους το καλοκαίρι του 2022 και στη χώρα μας (επιτέλους)!

Δυστυχώς, μέχρι τώρα αν κάποιος ήθελε να παρακολουθήσει το περιεχόμενό τους θα έπρεπε να ακολουθήσει γνωστές παράνομες πρακτικές ή την ημι-νόμιμη επιλογή χρήσης VPN (με πληρωμένη συνδρομή φυσικά).

Πάντως, επίσημα στην Ελλάδα έχουν παρουσία εδώ και χρόνια πλέον δύο άλλες μεγάλες πλατφόρμες του εξωτερικού: το Netflix με σταθερή βάση συνδρομητών, πλούσιο διαθέσιμο υλικό, καλή πορεία στη χώρα μας και σταθερή υποστήριξη για ελληνική μεταγλώττιση ή υποτιτλισμό και το Amazon Prime, το οποίο εμπλουτίστηκε σε περιεχόμενο, προσφέρεται σε καλή τιμή, αλλά η υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας παραμένει δυστυχώς σε χαμηλά επίπεδα.

 

 

Disney+

Ενδιαφέρει πολύ κόσμο και όχι μόνο για τις κλασικές Disney ταινίες ή κινούμενα σχέδια, αλλά και επειδή έχει στην κατοχή της και άλλο σπουδαίο υλικό, όπως το περιεχόμενο της Pixar, το Star Wars, το Marvel Cinematic Universe, αλλά και το National Geographic. Φυσικά, πάνω σε αυτά δημιουργεί και νέες original σειρές όπως το αγαπημένο Mandalorian.

Αν και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι στις νέες 42 χώρες και 11 περιοχές εξάπλωσης του δικτύου, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για τα συνδρομητικά πακέτα και τις τιμές τους. Όμως, με δεδομένο ότι η μηνιαία τιμή στην Αμερική είναι 8 δολάρια, σίγουρα και στην Ελλάδα το κόστος θα είναι κάτω από 10 ευρώ!

 

HBO Max

Το HBO Max διακρίνεται για τις original προσεγμένες και εξαιρετικά ποιοτικές σειρές του, αλλά και για τα παγκοσμίως γνωστά blockbuster, όπως είναι το Westworld. Γενικά, στην ταινιοθήκη του συγκεντρώνει σειρές και ταινίες από Warner Bros, DC Cartoon Network και Max Originals.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από το HBO Max European Launch Event κάποιους μήνες πριν ισχύει η δέσμευση για το 2022 στην Ελλάδα (με πιθανότερο το καλοκαίρι). Και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις πακέτων και τιμών, αλλά έχουμε ευρωπαϊκά σημεία αναφοράς. Έτσι, σε Σουηδία και Ισπανία κοστίζει 8,99 ευρώ τον μήνα, ενώ υπάρχει και ετήσια συνδρομή στα 69,99 ευρώ. Άρα, λογικά και στην Ελλάδα θα έχουμε περίπου ίδιες τιμές με μία ίσως μικρή απόκλιση λόγω του αυξημένου ΦΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, και για τις δύο εταιρείες δεν είναι τόσο το κόστος, όσο η δέσμευσή τους για υποστήριξη της Ελληνικής Γλώσσας, αν όντως προσβλέπουν σε καλό μερίδιο της δικής μας αγοράς! Βέβαια, με το καλό να δραστηριοποιηθούν και στη χώρα μας!

Μπορείς να δεις ακόμη