E3 2018: To Fallout 76 μας ταξιδεύει ξανά στη Wasteland

by K Admin

 

Το Fallout 76 ήταν ένα από τα παιχνίδια που περίμενε η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού να δει να «ξεδιπλώνεται» κατά τη διάρκεια της E3. Ο τίτλος που μας συστήθηκε πριν λίγες εβδομάδες σαν την πρόταση της Bethesda στην αγορά των battle royale, δεν είναι ένας κλώνος του Fortnite ή του PUBG όπως αρκετοί θεωρούσαν αλλά ένα παιχνίδι που συνδυάζει διαφορετικές προσεγγίσεις με ενδιαφέροντα τρόπο –στη θεωρία τουλάχιστον. Τι είναι όμως το Fallout 76;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο τίτλος είναι “always online”, κάτι που σημαίνει ότι και μόνος σου να παίζεις, θα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ. Σύμφωνα με τη Bethesda, ο κόσμος του –ή ορθότερα, ο χάρτης του- θα είναι τέσσερις φορές εκείνος του Fallout 4 ενώ θα διακρίνεται σε έξι διαφορετικές ζώνες, η καθεμία με το δικό της στυλ, ύφος, κινδύνους και ανταμοιβές. Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης, είναι πως οι χαρακτήρες που θα συναντάς παίζοντας είναι πραγματικοί παίκτες και όχι NPC.

Η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των παικτών, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους, σύμφωνα με τη Bethesda. Οι δημιουργοί του τίτλου δε θέλησαν να ενθαρρύνουν την εχθρική συμπεριφορά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ακόμα κι αν σε σκοτώσει κάποιος, να μη χάσεις αντικείμενα, XP, levels ή κάτι αντίστοιχο. Βέβαια η προσέγγιση αυτή εγκυμονεί άλλου τύπου κινδύνους –όπως αυτοί αναδείχθηκαν μέσα από την εμπειρία του Sea of Thieves- όμως η Bethesda δείχνει βέβαιη πως έχει βρει τη χρυσή τομή.

 

 

Ποια είναι η σχέση του Fallout 76 με τα battle royale;  Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος της Bethesda προϋπήρχε της… φρενίτιδας που προκάλεσε το PUBG, αφού αναπτύσσεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πατώντας πάνω στην ιδέα του «multiplayer στο Fallout». Η Bethesda το δούλεψε αρκετά και εν τέλει κατέληξε σε ένα MMO που υπόσχεται να ικανοποιήσει τα «θέλω» και των φίλων του είδους. Τα στοιχεία επιβίωσης στο παιχνίδι είναι εμφανή, αν και μιλάμε για έναν “softcore survival” τίτλο –άρα μην περιμένετε να δείτε καταστάσεις ARK. Η Bethesda μάλιστα έχει φροντίσει να υποστηρίξει το παιχνίδι με dedicated servers για καλύτερη εμπειρία σε βάθος χρόνου.

Εμφανισιακά το παιχνίδι είναι άκρως εντυπωσιακό. Χρονικά τοποθετείται πριν από οποιοδήποτε άλλο στη σειρά (το Vault 76 ήταν άλλωστε ένα από τα πρώτα που άνοιξαν) με αποτέλεσμα η Wasteland να είναι πιο αραιοκατοικημένη (μιλάμε για δεκάδες παίκτες στον χάρτη και όχι εκατοντάδες κατά τον Todd Howard) και περισσότερο αφιλόξενη. Η δράση έχει μεταφερθεί στη Δυτική Βιρτζίνια με τα περιβάλλοντα που είδαμε να είναι άκρως εντυπωσιακά, γεμάτα λεπτομέρειες –και μυστικά που σε περιμένουν καρτερικά να τα ανακαλύψεις, είμαστε βέβαιοι.

Όπως προαναφέραμε, θα μπορείς να παίξεις είτε μόνος, είτε με άλλους. Στη δεύτερη περίπτωση, το παιχνίδι θα είναι εντυπωσιακότερο και ευκολότερο με τα πυρηνικά πυραυλικά συστήματά του να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αφού για την ενεργοποίησή τους απαιτούνται κωδικοί που όσο να ‘ναι, μαζεύονται πιο γρήγορα από περισσότερους παίκτες. Παράλληλα θα μπορείς να χτίσεις μίνι βάσεις, διακοσμώντας τις κατά βούληση.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fwOYEsnm1i4

 

Αν μας κίνησε το ενδιαφέρον; Εννοείται! Το Fallout 76 δείχνει να συνδυάζει ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο κόνσεπτ με ένα ισχυρό brand name και μια πλούσια ιστορία πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει –ακόμα- έναν φανταστικό κόσμο. Το Fallout 76 κυκλοφορεί στις 14 Νοεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC ενώ πριν το λανσάρισμά του θα τρέξει και beta.

Μπορείς να δεις ακόμη