Είσαι digital nomad; Τα must gadgets που πρέπει να έχεις

by Zikou Stella

Η πρόσφατη πανδημία σε συνδυασμό με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας παγίωσαν τον όρο digital nomad παγκοσμίως, όπως και στην Ελλάδα. Υπάρχουν ομοιότητες, αλλά και ουσιώδεις διάφορες μεταξύ του remote working και του digital nomad, αλλά και τα δύο αποτελούν τη νέα εργασιακή νόρμα.

Η εξ αποστάσεως εργασία έγινε καθημερινότητα όσο οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας ήταν σε ισχύ. Ωστόσο, ακόμα και όταν καταργήθηκαν, οι περισσότερες εταιρείες συνέχισαν να διατηρούν ένα μοντέλο τηλεργασίας και υβριδικής εργασίας. Πολλές επιχειρήσεις υιοθέτησαν νέο εργασιακό μοντέλο ώστε να είναι παραγωγικές σε μια συνεχώς εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή.

Εταιρείες, ανά τον κόσμο, μπορεί να μην απαιτούν καθόλου την παρουσία του εργαζομένου στο γραφείο και του επιτρέπουν να εργάζεται πλήρως εξ αποστάσεως. Τα άτομα που εργάζονται σε μια τέτοια θέση μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο, τελείως ανεξάρτητα από την έδρα της εταιρείας τους.

Επί της ουσίας ο “ψηφιακός νομάς”, πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια νέα τάση που έχει “εκτοξευθεί”, βάσει της οποίας αρκετοί εργαζόμενοι ταξιδεύουν ή διαμένουν σε άλλες χώρες ενώ εργάζονται διαδικτυακά, ή ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, δουλεύοντας παράλληλα.

Η ψηφιακή εργασιακή μεταστροφή είναι εδώ και έχει αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για την παραδοσιακή μορφή εργασίας. Είτε εργάζεσαι μόνο απομακρυσμένα ή υβριδικά, ή ανήκεις αποκλειστικά στον τομέα των ψηφιακών (εργαζόμενων) νομάδων, τότε θα πρέπει να εξοπλιστείς με τα απαραίτητα τεχνολογικά εργαλεία και gadgets ώστε να είσαι πάντα έτοιμος και συνεπής στην εργασία σου. Δεν πρέπει να μείνεις πίσω τεχνολογικά και χρειάζεται να μεριμνήσεις ώστε να επενδύσεις σε άκρως απαραίτητα αξεσουάρ που θα σου εξασφαλίσουν την αυτονομία σου.

 

 

Laptop: H “καρδιά” της εργασίας

Ο κόσμος της εργασίας άλλαξε. Η υβριδική ή η απομακρυσμένη εργασία προσφέρουν οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους, όπως βελτιωμένη παραγωγικότητα, μειωμένο κόστος, μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία και υγιέστερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Το laptop έναντι ενός σταθερού υπολογιστή υπερέχει για τον digital nomad, κυρίως λόγω της φορητότητας και φυσικά της λιγότερης ενέργειας που καταναλώνει έναντι εντός desktop. Ο φορητός υπολογιστής αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για κάθε εργαζόμενο. Στην αγορά διατίθενται αμέτρητα μοντέλα, ανάλογα τη χρήσης που επιθυμεί ο καθένας, αλλά και των εργασιών που θέλει να εκτελεί.

Για τους λάτρεις της Apple, το λεπτεπίλεπτο και εξαιρετικά ελαφρύ MacBook Air μπορεί να κάνει τα πάντα καθώς έχει βελτιστοποιηθεί με 3,5 φορές ταχύτερο επεξεργαστή, 5 φορές ταχύτερη κάρτα γραφικών ενώ η προηγμένη Neural Engine εγγυάται 9 φορές ταχύτερο machine learning. Με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας για έως και 18 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και αθόρυβη λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα, εγγυάται υψηλές επιδόσεις που υπερβαίνουν κάθε προσδοκία.

Αν ταξιδεύεις, φόρτισε το iPod, iPhone και iPad σου ή το MacBook, MacBook Pro, και MacBook Air σου με το World Travel Kit. Πρόκειται για ένα πακέτο επτά AC βυσμάτων, κατάλληλα για το τροφοδοτικό σου, που σου προσφέρει συμβατότητα φόρτισης από σχεδόν όλες τις ηλεκτρικές εξόδους στον κόσμο.

Αν εργάζεσαι από κάποιο καφέ, δωμάτιο ξενοδοχείου ή ακόμη και σε ένα ήσυχο πάρκο, μην ξεχνάς ότι για να είσαι ξέγνοιαστος από κάθε κακοτοπιά, μπορείς να επιλέξεις την 3ετή ασφάλιση προϊόντος Total Support PREMIUM Laptop. Πρόκειται για πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ με την Generali, σε περίπτωση καλυπτόμενου συμβάντος: Διετή κάλυψη σε περίπτωση Κλοπής ή Ληστείας. Τριετή κάλυψη από καλυπτόμενη Βλάβη, από Πτώση Υγρών και από Θραύση Οθόνης.

Μπορείς να εξοπλιστείς επίσης με ένα πιο οικονομικό μοντέλο, πολύ καλό και αξιόπιστο, όπως το Lenovo V14 για να εκτελείς τις καθημερινές σου εργασίες ξέγνοιαστα. Θα κρατήσει την παραγωγικότητα σου σε υψηλά επίπεδα και τα δεδομένα σου ασφαλή. Η νέα, ανανεωμένη εμφάνιση του V14 με το slim design του το καθιστούν ιδανικό για τις καθημερινές σου εργασιακές μετακινήσεις. Αν είσαι εργασιομανής ή οι απαιτήσεις είναι υψηλές και χρησιμοποιείς το laptop για ατελείωτες ώρες και μετά την εργασία σου, τότε θα χρειαστείς μία βάση στήριξης φορητών υπολογιστών notebook. Η Trust XStream Breeze με 2 ενσωματωμένους αθόρυβους ανεμιστήρες προσφέρει μία άνετη, κεκλιμένη θέση πληκτρολόγησης και προστασία από την υπερθέρμανση.

Συνδύασε την αγορά ενός laptop με την υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης συσκευών τεχνολογίας του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ. Ό,τι κι αν χρειάζεται ο υπολογιστής σου, εγκατάσταση λογισμικού, περιφερειακής συσκευής, antivirus ή έλεγχο καλής λειτουργίας, έμπειροι τεχνικοί είναι πάντα δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουν. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες εκτελούνται απομακρυσμένα. Μην ξεχάσεις ένα απαραίτητο αξεσουάρ. Το XD Design Bobby Hero Anti-Theft Backpack αποτελεί την ιδανική σάκα για να μεταφέρεις το laptop σου. Πρόκειται για αντικλεπτική τσάντα πλάτης, σχεδιασμένη για να υπερασπίζεται τα πολύτιμα αντικείμενά σου από κλοπές και φθορές.

Αν θες να συνδυάσεις δουλειά και διασκέδαση, φορητότητα και χρηστικότητα, τότε το tablet 10,1″ Acer 4/32GB με τον ισχυρό επεξεργαστή MediaTek, 4 GB RAM και οθόνη αφής 10,1″ IPS καλύπτει τις βασικές ανάγκες του μέσου χρήστη. Επιπλέον, η μπαταρία των 7.400mAh σε βοηθά να είσαι παραγωγικός όλη την ημέρα. Τέλος, μαζί με το tablet παρέχεται πληκτρολόγιο για εύκολη και άνετη χρήση. Έτσι έχεις tablet και mini laptop ταυτόχρονα.

 

 

Πάνε… πακέτο

Ένα καλό smartphone, μία αξιόπιστη λύση… portable φόρτισης, ποιοτικά ακουστικά και φυσικά τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ, πάνε πακέτο για τη διευκόλυνση κάθε εργαζομένου.

Ένα κινητό τηλέφωνο, πέραν της επικοινωνίας, αποτελεί το πιο εύχρηστο, φορητό μέσο για συγκεκριμένες εργασίες που χρειάζεται να εκτελέσεις. Με το iPhone 15 Pro, από τιτάνιο, έχεις στα χέρια σου ένα πολυεργαλείο με τον επαναστατικό επεξεργαστή A17 Pro, προσαρμόσιμο κουμπί δράσης και το ισχυρότερο σύστημα κάμερας iPhone που υπήρξε ποτέ. Ένας μίνι υπολογιστής που πάει όπου πας. Αν είσαι λάτρης των androids, τότε το Samsung Galaxy S24 είναι εδώ για να κάνει την καθημερινότητά σου ξεκούραστη, παρέχοντας νέους τρόπους αναζήτησης, οργάνωσης και δημιουργίας. Πραγματοποίησε σταθερές λήψεις 50MP μέρα ή νύχτα και επεξεργάσου τες, απευθείας στο τηλέφωνο σου. Ακόμα, διαθέτει ανθεκτικό πλαίσιο από Armor Aluminum και είναι κατασκευασμένο με οικολογική συνείδηση από ανακυκλωμένα υλικά. Μέσα από την ευρεία γκάμα του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ βρες το ιδανικό που σου ταιριάζει.

Για να έχεις την ενεργειακή σου αυτονομία, πρέπει να επενδύσεις ένα πολύ μικρό ποσό στο καταλληλότερο powerbank για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ιδιαίτερα όταν εργάζεσαι σε εξωτερικό περιβάλλον. Η νέα σειρά powerbank Bipow από τη Baseus υπόσχεται αστραπιαίες ταχύτητες φόρτισης, συνδυάζοντας αξιοπιστία, ασφάλεια και όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα γρήγορης φόρτισης. Υποστηρίζει τεχνολογίες Quick Charge και Power Delivery, ενώ παράλληλα διαθέτει οθόνη LED με χρήσιμες πληροφορίες. Μικρό και ελαφρύ, με χωρητικότητα 20000mAh, επιτρέπει τη φόρτιση συσκευών όπως smartphones, tablets, αλλά και φωτογραφικών μηχανών αν συνδυάσεις μετά τη δουλειά… την περιήγηση στην νέα πόλη όπου επέλεξες να εργαστείς.

Έχεις κάποιο προγραμματισμένο διαδικτυακό meeting με συναδέλφους, τον CEO της εταιρείας σου ή με πελάτες; Θες να είσαι πάντα on alert για κλήσεις από την δουλειά σου; Τότε θα χρειαστείς ακουστικά είτε κεφαλής, bluetooth headsets, καλωδίου ψείρες ή earbuds.

Τα ασύρματα ακουστικά Huawei FreeBuds 5i σου προσφέρουν μια καθηλωτική ακουστική εμπειρία, με κρυστάλλινο ήχο και τεχνολογία απαλοιφής θορύβου με τεχνητή νοημοσύνη για να βυθίζεσαι στη μουσική ή τις συνομιλίες σου επί ώρες. Επιπλέον, διαθέτουν κομψό και εργονομικό σχεδιασμό για κορυφαίο στυλ και τέλεια εφαρμογή για να απολαμβάνεις τα πάντα με άνεση έως 28 ώρες όταν χρησιμοποιούνται με τη θήκη φόρτισης.

 

 

Αποθήκευσε τα πάντα

Ώρες εργασίας, γεμάτες παραγωγικότητα, projects κτλ.: Ο κόπος σου πρέπει να είναι καλά φυλαγμένος και προστατευμένος. Αν ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις χώρο αποθήκευσης, δεν θα πρέπει να αγχωθείς, οφείλεις ωστόσο να κρατάς ένα back up σε κάθε σου κίνηση. Ο Samsung T7 Portable 1TB Blue SSD εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι ελαφρύς και σε μέγεθος τσέπης. Ο απόλυτα φορητός SSD T7 παρέχει υψηλές ταχύτητες και διασφαλίζει τα δεδομένα για έναν εύκολο τρόπο αποθήκευσης και μεταφοράς μεγάλων αρχείων.

 

 

Σήμα… καμπάνα

Μόλις μετακόμισες και διαπίστωσες ότι το Wi-Fi του router καλύπτει συγκεκριμένα τετραγωνικά του διαμερίσματος-χώρου εργασίας σου; Χρησιμοποίησε έναν extender και άλλες αξιόπιστες λύσεις για να επεκτείνεις το σήμα!

Δοκίμασε το TP-Link Archer T2U Plus AC600 Wireless Dual Band USB Adapter. Με το πρωτόκολλο 802.11ac οι ταχύτητες ασύρματης δικτύωσης με ταχύτητες αγγίζουν τα 433Mbps στη συχνότητα των 5GHz και 200Mbps στα 2,4GHz. Ο USB Adapter Archer T2U Plus θα απογειώσει τις ταχύτητες της ασύρματης δικτύωσής σου.

Με το TP-Link Deco M4 AC1200 Whole Home Mesh Wi-Fi System επίσης δίνεις μία δυνατή λύση. Το Deco M4 έρχεται με την τεχνολογία TP-Link Mesh για να καλύψει ολόκληρο το σπίτι σου με ισχυρό Wi-Fi. Πολλές μονάδες συνεργάζονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα ισχυρό οικιακό δίκτυο.

Αν θες να βρεις άμεση λύση από τους επαγγελματίες τότε η υπηρεσία “Wi-Fi Δίκτυο Παντού” είναι αυτό που ζητάς. Έμπειροι τεχνικοί της Κωτσόβολος έρχονται στο σπίτι σου και χαρτογραφούν με χρήση ειδικού εξοπλισμού τη δύναμη του σήματος στους χώρους του. Θα έχεις πλήρη εικόνα σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις ώστε να βελτιώσεις την ταχύτητα του Internet σε κάθε σημείο του χώρου σου καθώς και τι λύσεις πρέπει να επιλέξεις για το μέγιστο αποτέλεσμα.

 

Είτε εργάζεσαι από την άνεση του σπιτιού σου ή από κάποιον χώρο εκτός διαμερίσματος, ακόμη κι εάν μετακόμισες σε άλλη πόλη, τα κατάλληλα gadgets θα σε βοηθήσουν να εργαστείς αποτελεσματικά και να είσαι πάντα συνεπής απέναντι στη δουλειά σου. Βρες το πιο κοντινό κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ανά την Ελλάδα, ή μπες στο kotsovolos.gr και παράγγειλε τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορείς να γίνεις ο επόμενος digital nomad.

Μπορείς να δεις ακόμη