ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Aggeliki Tsoukana

Δες trailers και πληροφορίες για τις ταινίες για τις σειρές που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών.

 

Ο ΩΡΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (NETFLIX)

Το “Ωρίωνας και το Σκοτάδι” είναι αμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων περιπέτειας και φαντασίας σε σκηνοθεσία Sean Charmatz και σενάριο Charlei Kaufman, βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Emma Yarlett. Ιδανική για τα παιδιά που θέλουν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να γίνουν δημιουργικά πλάσματα μέσω της φαντασίας τους. Η ταινία θα προβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Netflix.

Ο Ωρίωνας μοιάζει πολύ με το μέσο παιδί του Δημοτικού Σχολείου, ντροπαλό, ανεπιτήδευτο, που έχει μια κρυφή αγάπη. Αλλά κάτω από τη φαινομενικά κανονική εμφάνισή του, ο Ωρίωνας είναι μια μπάλα εφηβικού άγχους, που αναλώνεται εντελώς σε παράλογους φόβους για τις μέλισσες, τα σκυλιά, τον ωκεανό, τα σήματα του κινητού τηλεφώνου, τους δολοφονικούς κλόουν της υδρορροής, ακόμη και την πτώση από έναν γκρεμό. Από όλους τους φόβους του, αυτό που φοβάται περισσότερο είναι αυτό που αντιμετωπίζει σε νυχτερινή βάση, το σκοτάδι. Έτσι, όταν τον επισκέπτεται η κυριολεκτική ενσάρκωση του χειρότερου φόβου του, ο Dark, τον μεταφέρει σε ένα τρενάκι για μια βόλτα σε όλο τον κόσμο αποδεικνύοντας του έτσι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να πρέπει να φοβάται τη νύχτα. Καθώς το απίθανο ζευγάρι «δένεται», ο Ωρίωνας πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να μάθει να αποδέχεται το άγνωστο για να σταματήσει να αφήνει να ελέγχει τη ζωή του και τελικά να αγκαλιάσει τη χαρά της ζωής.

 

 

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΟΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ: H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ (Novacinema)

Ο ”Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία” είναι μια αμερικάνικη ταινία περιπέτειας κινουμένων σχεδίων, που αποτελεί την άμεση αλλά και αυτόνομη συνέχεια της ταινίας Γάτος Σπιρουνάτος, με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Antonio Banderas να επιστρέφει ως η φωνή του Puss in Boots. Άκρως ποιοτική και προσεγμένη, η ταινία προβάλλεται στο Novacinema.

H Dream Animation παρουσιάζει μια νέα περιπέτεια στο σύμπαν του Shrek, καθώς ο τολμηρός Παπουτσωμένος Γάτος, που ζει στην παρανομία, ανακαλύπτει ότι έχει πληρώσει το βαρύ τίμημα για το πάθος του με τον κίνδυνο αλλά και την αδιαφορία του για ασφάλεια. Ο Γάτος έχει κάψει τις οκτώ από τις εννέα ζωές του, αν και στην πορεία έχασε το μέτρημα. Η ανάγκη του να ανακτήσει αυτές τις ζωές θα στείλει τον Παπουτσωμένο Γάτο στην πιο μεγάλη αναζήτηση. Ξεκινάει ένα επικό ταξίδι στο Μαύρο Δάσος για να βρει το μυθικό Αστέρι των Ευχών και να επαναφέρει τις χαμένες του ζωές. Αλλά με μόνο μία ζωή να του έχει απομείνει, ο Γάτος θα πρέπει να ταπεινωθεί και να ζητήσει βοήθεια από την πρώην σύντροφο του και θανάσιμη εχθρό του, την Kitty Softpaws! Στο ταξίδι τους αυτό, ο Γάτος και η Κίτι θα έχουν βοήθεια από έναν φλύαρο, αμείλικτα χαρούμενο σκύλο, τον Perrito. Μαζί, το τρίο θα πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά, από όσους τους καταδιώκουν.

 

 

CAROL & THE END OF THE WORLD (NETFLIX)

To “Carol & The End of the Word” είναι μια επερχόμενη μίνι σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες που δημιουργήθηκε από τον δύο φορές βραβευμένο με Emmy, συγγραφέα Dan Guterman. Η νέα του σειρά έχει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και δυστοπικού μυστηρίου στον χώρο εργασίας, αλλά είναι ουσιαστικά μια απαλή, ξεκάθαρη ιστορία για τη μέση ηλικία. Η αγάπη, η φιλία και η συντροφικότητα είναι τα πράγματα που κάνουν τη ζωή να αξίζει. Η σειρά των δέκα επεισοδίων προβάλλεται στο Netflix.

Με τον μυστηριώδη πλανήτη Kepler (προφανώς έχει πάρει το όνομά του από τον Johannes Kepler) να βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, παρουσιάζεται η ιστορία μιας εσωστρεφούς 42χρονης απίθανης πρωταγωνίστριας, της Carol Khol, η οποία βρίσκεται σε μια αμερικάνικη πόλη. Ενώ οι περισσότεροι νιώθουν απελευθερωμένοι για να κυνηγήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα, η ήσυχη δύστροπη γυναίκα, Carol, στέκεται μόνη και χαμένη ανάμεσα στις ηδονικές μάζες. Ωστόσο μέσα από όλα αυτά, η Carol, παραμένει μόνη και αδέσμευτη καθώς αναζητά τη μονοτονία της κοσμικής ζωής.

 

 

ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (NETFLIX)

Οι Κυρίαρχοι του Σύμπαντος: H Επανάσταση είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων φαντασίας με υπερήρωες, παραγωγής του Kevin Smith με σεναριογράφο τον Tim Sherdan και σχέδια της Mindy Lee. Η σειρά κυκλοφορεί στο Netflix από τις 25 Ιανουαρίου.

Η τελευταία επίθεση του Skeletor στο Castle Grayskull προκάλεσε τον δικό του θάνατο, έβαλε τέλος στον He-Man και κατέστρεψε την πηγή όλης της μαγείας που υπήρχε. Αφού η μάχη τους διέλυσε την Eternia, η Teela πρέπει να λύσει το μυστήριο του χαμένου Sword of Power για να αποτρέψει το τέλος του Σύμπαντος. Μετά από μια άγρια επίθεση του Orlax στον πατέρα του, King Rador, o He -Man μαθαίνει ότι το πλάσμα συνδέεται με την προέλευση του Sword of Power. Το ταξίδι της η Teela, η οποία παίρνει τα ηνία μιας ισχυρής κληρονομιάς, θα αποκαλύψει επιτέλους τα μυστικά του Grayskull.

 

 

MABOROSHI (NETFLIX)

Tο Maboroshi είναι μια ιαπωνική ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο της Mari Okada και Semi Kidokoro, παραγωγή της Warner Bros Japan. O Yuriko Ishii σχεδίασε τους χαρακτήρες και ο Mararu Yokoyama σύνθεσε τη μουσική. Το Netflix έχει αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα για την ταινία και την κυκλοφορεί στην πλατφόρμα από τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον 14χρονο Masamune Kikuiri ο οποίος ζει σε μια πόλη όπου ο χρόνος έχει σταματήσει μετά από μια ξαφνική έκρηξη σε ένα εργοστάσιο χαλυβουργίας κλείνοντας όλες τις εξόδους προς την πόλη. Με την ελπίδα ότι όλα κάποια μέρα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, η πόλη υιοθετεί έναν κανόνα, την απαγόρευση να αλλάξει οτιδήποτε και έτσι ζουν τη ζοφερή καθημερινότητα τους. Η αινιγματική συμμαθήτριά του, Masamune Atsumi τον οδηγεί σε μια υψικάμινο του εργοστασίου της χαλυβουργίας και εκεί συναντούν ένα κορίτσι, την Itsumi, που είναι άγριο σαν λύκος και που δεν μπορεί να μιλήσει. Η συνάντηση του Masamune και αυτών των δύο κοριτσιών ανατρέπει τις ισορροπίες του κόσμου. Άραγε ποιο το μέλλον της ασταμάτητης παρόρμησης να ερωτευτείς;

 

 

TAD: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΙΔΑ (COSMOTE TV)

Η ταινία Tad: Το Μυστικό του Βασιλιά Μίδα, είναι μια απολαυστική παιδική περιπέτεια από τον δημιουργό και σκηνοθέτη Enrique Gato σε συνεργασία με τον David Alonso. Κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων στα 32α Goya Awards, στα 5α Platino Awards, στα 73α CEC Awards και στα 10α Gaudi Awards. H ταινία προβάλλεται στο Cosmote TV.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους περιπέτεια, ο Tad Jones και η Sara Lavrof έχουν χωριστές ζωές. Αυτός είναι εργάτης οικοδομών που σπουδάζει αρχαιολογία και εκείνη διάσημη αρχαιολόγος και εξερευνήτρια. Όταν η Sara ανακαλύπτει ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περίφημου περιδέραιου του μυθικού βασιλιά Μίδα, διοργανώνει μια παρουσίαση στο Λας Βέγκας και προσκαλεί τον Tad. Εκείνος αποφασίζει να παρευρεθεί εκεί με την ελπίδα ότι θα γίνει η κοπέλα του. Ο Tad αναγκάζεται να ταξιδέψει στο Λας Βέγκας με τον σκύλο του Jeff και τη μούμια που εμφανίστηκε στο κατώφλι του, αφού έχει εξοριστεί από την πόλη των Ίνκας εξαιτίας του. Αλλά όλες οι ελπίδες του Tad σβήνουν όταν ο εκατομμυριούχος Jack Rackham απαγάγει τη Sara για να την αναγκάσει να του αποκαλύψει τη θέση των τριών μερών του κολιέ του Μίδα. Σχηματίζοντας μια ομάδα με τη μούμια, τη βοηθό της Sara, την Tiffany, τον Jeff και το γκρινιάρικο, έξυπνο πουλί Belzoni, ο Tad θα ταξιδέψει σε Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία προσπαθώντας να σώσει τη Sara και να νικήσει τον Rackham προτού πέσει στα χέρια του το περιδέραιο που έχει τη δύναμη να μετατρέπει ότι αγγίζει σε χρυσό.

 

 

MIRACULOUS WORLD PARIS: TALES OF SHADYBUG AND CLAW NOIR (COSMOTE TV)

Το Miraculous World: Paris – The Tales of Shady bug and Claw Noir είναι μια τηλεοπτική περιπέτεια φαντασίας διάρκειας και η 5η ταινία της σειράς Miraculous World. Το ειδικό αυτό επεισόδιο προσφέρει μια μοναδική ανατροπή, μια μυστηριώδη και σκιερή ατμόσφαιρα που ξεδιπλώνεται και δημιουργεί το σκηνικό για μια συναρπαστική ιστορία ίντριγκας ενάντια στην καταπολέμηση του εγκλήματος στην πόλη του Παρισιού.

Θαυματουργοί φορείς από άλλο κόσμο εμφανίζονται στο Παρίσι. Προέρχονται από ένα παράλληλο σύμπαν όπου όλα αντιστρέφονται: οι φορείς της πασχαλίτσας και της μαύρης γάτας, ο Shadybug και ο Claw Noir, είναι οι κακοί, και ο φορέας της πεταλούδας, η Hesperia, είναι ένας υπερήρωας. Η Πασχαλίτσα και η Cat Noir θα πρέπει να βοηθήσουν τη Hesperia να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των κακών κλώνων της και να τους εμποδίσουν να συλλάβουν την πεταλούδα με θαυματουργό τρόπο. Μπορούν επίσης οι ήρωες μας να βοηθήσουν τη Hesperia να μετατρέψει τους Shadybug και Claw Noir σε καλύτερους ανθρώπους;

 

 

WHAT IF? (DISNEY+)

Παρακολούθησε τη δεύτερη σεζόν της ανθολογίας κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας που είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά Comics της Marvel. Συμμετέχουν αγαπημένοι ήρωες, όπως οι Nebula, Hela και Happy Hogan. Η δεύτερη σεζόν των 9 επεισοδίων μεταδίδεται τώρα ολόκληρη στο Disney Plus και σε προετοιμάζει για όσα μπορεί να ακολουθήσουν στην 3η σεζόν του “What if?…”.

Όταν ο Steve Rogers τραυματίζεται σοβαρά, η Peggy Carter γίνεται η Super Soldier. Ο Jeffrey Wright ως Watcher, μέλος της φυλής των εξωγήινων Watcher, καθοδηγεί τους θεατές στο απέραντο multiverse, παρουσιάζοντας ολοκαίνουργια και οικεία πρόσωπα σε όλο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Η σειρά αμφισβητεί, επισκέπτεται ξανά και ανατρέπει κλασσικές κινηματογραφικές στιγμές της Marvel με ένα απίστευτο cast από voice actors που περιλαμβάνει μια σειρά από αστέρια που επανέρχονται στους εμβληματικούς τους ρόλους.

 

 

MERRY LITTLE BATMAN (PRIME VIDEO)

Το Merry Little Batman μια ταινία με υπερήρωες, σε σκηνοθεσία Mike Roth, σενάριο Morgan Evans και Jase Ricci, βασισμένο σε ιστορία των Evans και Roth, με πρωταγωνιστές τον Batman και τον γιό του, Damian Wayne. Το μήνυμα που περνάει η ταινία αφορά τη σημασία της αγάπης, της οικογένειας και της συμπόνιας την περίοδο των γιορτών. Το στυλ των κινουμένων σχεδίων είναι πολύχρωμο και παιδικό, ειδικά προσαρμοσμένο για μικρές ηλικίες, με την αίσθηση ενός παιδικού βιβλίου, απαλλαγμένο από τη σκοτεινή, γοτθική προσέγγιση που πολλοί έχουν συνηθίσει. Οι κριτικές που έλαβε η ταινία ήταν θετικές, με επαίνους για το animation, την πλοκή και τις φωνητικές ερμηνείες. Η ταινία υπάρχει στον κατάλογο του Prime Video.

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Damian Wayne, θέλει να γίνει σούπερ ήρωας, όπως ο μπαμπάς του, ο ένας και μοναδικός Barman. Όταν o Damian μένει μόνος στο σπίτι, ενώ ο Batman κανονίζει τους χειρότερους κακούς στην Gotham City την Παραμονή των Χριστουγέννων, πέφτει πάνω σε ένα μοχθηρό σχέδιο κλοπής των Χριστουγέννων και αρπάζει την ευκαιρία να σώσει την κατάσταση.

 

 

THE SIMPSONS (DISNEY+)

Η σειρά “The Simpsons” δημιουργήθηκε από τον Mat Groening και αναπτύχθηκε από τους Jamew L. Brooks, Matt Groening και Sam Simon από την Gracie Films Productions σε συνεργασία με την 20th Century Fox Television. Nικητές του Βραβείου Emmy για το εξαιρετικό Πρόγραμμα Κινουμένων Σχεδίων, Annie Award και Peabody, συνεχίζουν να συγκινούν τους τηλεθεατές καθώς διασκεδάζουν με έναν απροσάρμοστο τρόπο τους πάντες και τα πάντα. Με το ανατρεπτικό χιούμορ και την απολαυστική εξυπνάδα της, η σειρά έχει αφήσει ανεξίτηλη αποτύπωση στην αμερικάνικη ποπ κουλτούρα. Οι 34 σεζόν προβάλλονται στο Disney Plus.

Η σειρά επικεντρώνεται στις καθημερινές περιπέτειες της οικογένειας Simpsons που ζει στην πόλη του Springfield των ΗΠΑ. Ο αρχηγός της οικογένειας, ο Homer επιθεωρητής ασφάλειας πυρηνικού εργοστασίου, κάνει ότι μπορεί για να ηγηθεί της οικογένειας του, αλλά συχνά διαπιστώνει ότι τον καθοδηγούν. Η μητριάρχης Marge, ο ταραχοποιός γιός Bart, η υπέρ-επιτυχημένη κόρη Lisa και το μωρό, η Maggie είναι οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές.

Η 34η σεζόν περιλαμβάνει διπλό “Treehouse of Horror”, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς που υπήρξαν δύο επεισόδια με το όνομα “Treehouse” σε ένα μόνο Halloween.

 

 

Μάθε πριν απ΄ όλους για κορυφαίες προσφορές και ολοκαίνουργια προϊόντα. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε μέσα από τις προσφορές του τη Smart TV που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη