Είσαι ιδιοκτήτης; Δώσε υπεραξία στην υπό ενοικίαση κατοικία σου με έξυπνα κλιματιστικά

by Zikou Stella

Η ενοικίαση κατοικίας, σε μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά, αποδεικνύεται μία ασφαλής επένδυση. Με σωστή διαχείριση μπορεί εύκολα ο ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας να αξιοποιήσει ένα διαμέρισμα ή μια ολόκληρη κατοικία που θα του αποφέρει ένα καλό εισόδημα.

Μήπως κι εσύ σκέφτεσαι να βγάλεις προς διάθεση στην αγορά το ακίνητό σου; Πολύ καλή σκέψη, αρκεί να επενδύσεις σωστά και να ξενοιάσεις χειμώνα καλοκαίρι.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που κοιτά ο υποψήφιος ενοικιαστής, πλέον, με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να παραμένει σε υψηλές τιμές, είναι αν η ενοικιαζόμενη κατοικία διαθέτει οικονομικό και αποδοτικό μέσο θέρμανσης / ψύξης. Σε αυτή την αναζήτηση φρόντισε να απαντήσεις με τα απαραίτητα για κάθε σπίτι κλιματιστικά. Tα σύγχρονα κλιματιστικά θα δώσουν υπεραξία στον χώρο σου και η κατάλληλη επιλογή θα σου αποφέρει όφελος μεσοπρόθεσμα.

Πώς διαλέγεις το κατάλληλο κλιματιστικό

Η ονομαστική απόδοση (Btu/h) συνδυάζεται με τα τετραγωνικά του σπιτιού σου. Για ένα μέσο δωμάτιο είναι κατάλληλο ένα κλιματιστικό 9000 Btu/h, αλλά για μεγαλύτερο χώρο 26-50 m2 θα χρειαστείς κάτι πιο δυνατό.

  • Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μία πάγια ανάγκη, πόσο μάλλον την εποχή που διανύουμε και αναμένοντας ένα θερμό καλοκαίρι.
  • Το καθαρό εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα. Ο καθαρός και προπάντων υγιεινός αέρας είναι πλέον βασικό ζητούμενο.
  • Το μέλλον είναι εδώ. Οφείλεις να επενδύσεις στην τεχνολογία που λειτουργεί υπέρ της προστασίας της υγείας και βελτιώνει την ποιότητας της ζωής.

Αυτά είναι τρία μικρά hints κατά το ξεκίνημα της έρευνας αγοράς που θα κάνεις και που οφείλεις να τα λάβεις σοβαρά υπόψιν, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κατοικίας που ενοικιάζεις και προσφέροντας στους ενοικιαστές σου εξοικονόμηση ενέργειας και μια καθαρή εσωτερική ατμόσφαιρα.

 

 

Οι τεχνολογίες των “έξυπνων” κλιματιστικών

Με την πλέον απαραίτητη τεχνολογία inverter στις μονάδες κλιματισμού πετυχαίνεις την καλύτερη απόδοση και παράλληλα το χαμηλότερο κόστος χρήσης. Τα κλιματιστικά inverter προσαρμόζουν τον τρόπο λειτουργίας τους στη θερμοκρασία που επικρατεί στον χώρο που είναι εγκατεστημένα. Φέρουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ τους, ψύξης ή θέρμανσης, ενώ με την τεχνολογία energy saving επιτυγχάνουν άμεση εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα “έξυπνα” κλιματιστικά ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες , δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό περιβάλλον. Μέσω αισθητήρων “σκανάρουν” την ποιότητα του αέρα, ενεργοποιώντας τα αυτόματα συστήματα καθαρισμού και φιλτραρίσματος. Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη AI λειτουργεί πάντα προς όφελος των χρηστών. Μέσω αλγορίθμων μάθησης το κλιματιστικό μαθαίνει τις συνήθειές τους και προσαρμόζεται στις συνθήκες, ώστε να απολαμβάνουν μια προσωποποιημένη λειτουργία και ταυτόχρονα να καταναλώνεται λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

 

 

Η λειτουργία Smart Wi-Fi δίνει τη δυνατότητα ώστε οι κλιματιστικές μονάδες να ελέγχονται απομακρυσμένα. Έτσι οι ένοικοι εύκολα και γρήγορα, αρκεί να έχουν μια καλή οικιακή ασύρματη σύνδεση ίντερνετ, προγραμματίζουν το έξυπνο κλιματιστικό μέσω εφαρμογής από το smartphone ή το tablet τους, απ΄όπου κι αν βρίσκονται. Ακόμα και αν θέλουν να ζεστάνουν ή να δροσίσουν τον χώρο τους, προτού καν μπουν σε αυτόν, επιλέγουν τη θερμοκρασία και ξενοιάζουν, καθώς επιστρέφοντας οι ιδανικές συνθήκες για εκείνους θα έχουν ήδη δημιουργηθεί.

 

 

Μία ακόμη λειτουργία που είναι καλό να μην παραβλέψεις είναι αυτή του αυτοκαθαρισμού στους 56ΟC, που εξασφαλίζει τον μέγιστο υγιεινό και καθαρό αέρα που διαχέεται στον χώρο της κατοικίας. Με αυτή τη λειτουργία μηδενίζεται η συσσωρευμένη υγρασία στην εσωτερική μονάδα και έτσι το κλιματιστικό είναι καθαρό, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από τον χρήστη. Μπορείς επίσης να επιλέξεις κλιματιστικά με τεχνολογία αποστείρωσης UVC για αυτόματη απολύμανση του αέρα που περνά από τη μονάδα κλιματισμού. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVC έχει απολυμαντικές ιδιότητες και μπορεί να εξουδετερώσει ιούς, βακτήρια και άλλα μικρόβια που μπορεί να βρίσκονται στον αέρα.

 

 

Η επένδυση σε ένα έξυπνο κλιματιστικό δεν πάει ποτέ χαμένη και θα παίξει μεγάλο ρόλο στα θετικά χαρακτηριστικά της υπό ενοικίασης κατοικίας σου. Πριν την αγορά κλιματιστικού οφείλεις να σκεφτείς την εξοικονόμηση ενέργειας, επιλέγοντας A/C υψηλής ενεργειακής κλάσης, καθώς και τις τεχνολογίες που διαθέτει και που θα κάνουν την ζωή των ενοικιαστών ευκολότερη και πιο υγιεινή.

Επισκέψου ένα κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος για να συμβουλευτείς από το εξειδικευμένο προσωπικό ή με ένα κλικ βρες όλες τις πληροφορίες που αναζητείς και παράγγειλέ το online με παράδοση στην πόρτα σου ή παραλαβή από οποιοδήποτε κατάστημα, απλά, εύκολα, γρήγορα και πάντα με ευκολίες πληρωμής.

 

Μπορείς να δεις ακόμη