Είσαι ιδιοκτήτης; Επίλεξε εντοιχιζόμενες συσκευές και δώσε υπεραξία στο υπό ενοικίαση σπίτι σου

by Zikou Stella

Είσαι ιδιοκτήτης σπιτιού και σκέφτεσαι να το ενοικιάσεις. Προτού προχωρήσεις θα πρέπει να θυμάσαι ότι θα δώσεις υπεραξία στο σπίτι σου με την προσθήκη των κατάλληλων οικιακών συσκευών.

Ο υποψήφιος μισθωτής, ενδέχεται να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ή ανάγκες, οπότε ένα άδειο σπίτι μπορεί να μείνει για περισσότερο καιρό ανοίκιαστο, με αποτέλεσμα να επωμιστείς όλα τα έξοδα συντήρησης όπως λογαριασμούς ρεύματος, νερού, κοινοχρήστων κ.ο.κ.

Εάν είσαι ιδιοκτήτης, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι οι χώροι της οικίας που σκέφτεσαι να παραχωρήσεις θα πρέπει να είναι άνετοι, μοντέρνοι, λειτουργικοί, κατασκευασμένοι και εξοπλισμένοι με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξοικονομούν χώρο και χρόνο. Φυσικά όλη αυτή η φροντίδα θα γυρίσει προς όφελός σου, καθώς θα αντικατοπτριστεί στο μηναίο μίσθωμα που θα ζητήσεις από τον ενοικιαστή.

Ας μιλήσουμε για παράδειγμα για την “καρδιά” ενός σπιτιού, την κουζίνα. Έστω ότι το διαμέρισμά σου είναι σχετικά μικρό και θέλεις να αξιοποιήσεις στο μέγιστο κάθε τετραγωνικό που διαθέτεις. Ή από την άλλη μπορεί να είναι αρκετά ευρύχωρο αλλά επιθυμείς να ενισχύσεις το στιλ και την εργονομία του.  Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις; Φυσικά οι εντοιχιζόμενες ηλεκτρικές συσκευές. Δες παρακάτω τα πλεονεκτήματά τους.

 

 

Λειτουργικότητα και εργονομία δίνουν υπεραξία στο σπίτι σου

Ο βασικός κανόνας της εργονομίας είναι η προσαρμογή του σχεδιασμού στις ανάγκες του ανθρώπου. Οι εντοιχιζόμενες ηλεκτρικές συσκευές προσφέρουν τα μέγιστα για αυτόν τον σκοπό: Είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτελούν μια εξαιρετική λύση έξτρα αποθήκευσης, διατηρώντας τον μινιμαλιστικό τους χαρακτήρα, την υψηλή αισθητική μιας μοντέρνας κουζίνας και φυσικά συντελώντας στην εξοικονόμηση χώρου. Και αυτό είναι σίγουρα ένα στοιχείο που θα συνεκτιμηθεί από τον υποψήφιο ενοικιαστή.

Η λειτουργικότητα συνεπάγεται ευκολία χρήσης, πρακτικότητα, ανεμπόδιστη ροή εργασίας. Φαντάσου μια κουζίνα λίγων τετραγωνικών, με ογκώδεις, ανεξάρτητες συσκευές που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου της. Τώρα, φαντάσου την ίδια κουζίνα με έξυπνα “κρυμμένες” συσκευές, οπτικά “ήσυχες” που λειτουργούν όπως ακριβώς  ένας λευκός καμβάς: Ο χώρος αυτόματα μεγαλώνει, η κουζίνα είναι εμφανώς πιο ευρύχωρη και ο ένοικος έχει την ευκαιρία να κινείται άνετα και ελεύθερα μέσα σε αυτή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Ποια από τις δύο θεωρείς ότι θα επέλεγε ο υποψήφιος ενοικιαστής σου;

 

Τι προσφέρουν οι πιο βασικές εντοιχισμένες συσκευές:

 

Φούρνος

Ένας εντοιχιζόμενος φούρνος εκτός από το γεγονός ότι είναι μοντέρνα σχεδιασμένος, είναι ευκολότερος ως προς τη χρήση του, καθώς συνήθως τοποθετείται ψηλά σε μια κουζίνα. Οι λειτουργίες αφής που διαθέτει καθώς και οι αυτοματισμοί διευκολύνουν τον χειρισμό της συσκευής κι έτσι ο χρήστης μένει ξέγνοιαστος, εξοικονομώντας χρόνο για την εκτέλεση άλλων εργασιών. Παράλληλα, ο αυτόματος καθαρισμός μέσω της διαδικασίας πυρόλυσης καθιστά τον φούρνο hygiene friendly. Τέλος, οι εντοιχιζόμενοι φούρνοι, καθώς είναι εντελώς κλειστοί περιμετρικά, αυτοπροστατεύονται από σκόνη και λεκέδες, οπότε δεν χρειάζονται μετακίνηση για καθάρισμα.

 

 

Εστίες

Μετά τον φούρνο, οι εντοιχιζόμενες εστίες σου χαρίζουν ένα έξτρα πλεονέκτημα, την εξαιρετική ευελιξία. Σε περίπτωση που επιλέξεις να τοποθετήσεις τον φούρνο σου ψηλά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις εστίες, καθώς λειτουργούν αυτόνομα και συνεπώς μπορείς να τις τοποθετήσεις σε διαφορετικό σημείο της κουζίνας σου. Μια δεύτερη επιλογή η εντοιχιζόμενη κουζίνα με εστίες, που απαιτούν την κλασική διάταξη, δηλαδή ο φούρνος τοποθετείται χαμηλά και ακριβώς από επάνω οι εστίες. Ό,τι κι αν αποφασίσεις,  ως ιδανική λύση σου προτείνουμε τις πιο σύγχρονες, επαγωγικές εστίες που μαγειρεύουν ταχύτατα και με μικρή κατανάλωση ενέργειας.

 

Ψυγείο

Το μέγιστο ίσως πλεονέκτημα του εντoιχιζόμενου ψυγείου είναι η ευελιξία που παρέχει ως προς τη χωρητικότητά του. Το πλάτος του μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες σου, και σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις την ιδανική για σένα διάταξη μεταξύ θαλάμου ψύξης και συντήρησης. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα ψυγεία, εκτός από το ότι συνδυάζουν την πολυτέλεια και τη λιτότητα, διαθέτουν πρωτοποριακές τεχνολογίες που ελαχιστοποιούν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

 

 

Πλυντήριο πιάτων

Καθώς τα εντοιχισμένα πλυντήρια πιάτων είναι “customizable”, αυτό συνεπάγεται ευελιξία ως προς τη χωρητικότητα. Παράλληλα, καθώς “κρύβονται” πίσω από ένα ντουλάπι είναι ηχητικά μονωμένα, συνεπώς η λειτουργία τους είναι σχεδόν αθόρυβη.

 

 

 

Πλυντήριο ρούχων

Είτε αποφασίσεις να το τοποθετήσεις στην κουζίνα, είτε στο μπάνιο, το πλυντήριο ρούχων αποτελεί μια βασική συσκευή για το σπίτι, η παρουσία του οποίου θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον υποψήφιο μισθωτή σου. Δεδομένου ότι οι σύγχρονες κατοικίες διαθέτουν συνήθως μικρούς χώρους, ένα πλυντήριο ρούχων τοποθετημένο μέσα σε ντουλάπι, θα του λύσει τα χέρια! Όπως και σε άλλες συσκευές, ο θόρυβος περιορίζεται αισθητά. Επίλεξε ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων και -γιατί όχι- για μεγαλύτερη ευκολία διάλεξε ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο.

 

 

Φούρνος μικροκυμάτων

Μια ακόμη πινελιά μινιμαλιστικής διάθεσης είναι ο εντοιχιζόμενος φούρνος μικροκυμάτων. Τοποθετημένος συνήθως σε ψηλή θέση, διευκολύνει την καθημερινότητά σου και σου λύνει τα χέρια όταν θες να ετοιμάσεις κάτι άμεσα. Με εξειδικευμένες ρυθμίσεις οι εντοιχιζόμενοι φούρνοι μικροκυμάτων καθιστούν την απόψυξη, το ζέσταμα του φαγητού ή ακόμα και το αυτόματο μαγείρεμα πανεύκολο. Επίλεξε ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα τον κατάλληλο, ανάλογα με τις διαστάσεις και τις λειτουργίες που επιζητάς.

 

Απορροφητήρας

Ο απορροφητήρας είναι η συσκευή που βοηθά στην απομάκρυνση των οσμών από τον χώρο της κουζίνας. Ο εντοιχιζόμενος απορροφητήρας είναι η λύση που χρειάζεσαι για ένα ευχάριστο αποτέλεσμα, χωρίς να περιορίζονται οι δυνατότητές του. Στα “συν” μπορείς να προσθέσεις τον περιορισμό του θορύβου, για ένα πιο ήσυχο και απολαυστικό μαγείρεμα. Βέβαια όσο η τεχνολογία προχωρά, οι λύσεις πληθαίνουν και αυτό που σου συστήνουμε είναι να δεις τη λύση 2 σε 1 -εστίες και απορροφητήρας -η οποία διαθέτει ενσωματωμένο  σύστημα απορρόφησης. Έτσι δεν αγοράζεις έξτρα απορροφητήρα και αξιοποιείς διαφορετικά τον χώρο πάνω από τις εστίες.

 

 

Επιπλέον παροχές

Στα υπέρ ενός σπιτιού προς ενοικίαση συμπεριλαμβάνονται μία επιτοίχια smart tv, ένα σύγχρονο router, το οποίο βοηθάει στην ισχύ του ασύρματου δικτύου σε όλα τα δωμάτια και φυσικά μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ, την οποία μπορείς να συμπεριλαμβάνεις στην τιμή της ενοικίασης ή να τη μεταφέρεις στο όνομα του ενοικιαστή.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω συσκευές είναι εξοπλισμένες με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και σχεδιασμένες με τις κορυφαίες προδιαγραφές, κι έτσι μπορείς να αισθάνεσαι πάντα σίγουρος και ασφαλής ότι αποδίδουν τα μέγιστα, λειτουργώντας πάντα φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Σκέψου απλά, εντοίχισε σωστά

Αν είσαι λάτρης του μινιμαλισμού και ζητάς μια πλήρως ολοκληρωμένη, εργονομική λύση για το υπό ενοικίαση σπίτι σου, σκέψου απλά. Οι εντοιχιζόμενες συσκευές αποτελούν έναν “κρυμμένο άσσο”  για εσένα, τον ιδιοκτήτη που επιθυμείς να δώσεις στην κατοικία σου έναν αέρα πολυτέλειας, υψηλής αισθητικής και ελευθερίας, στοιχεία που θα κερδίσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό υποψήφιο ενοικιαστή.

Τα καταστήματα Κωτσόβολος παρέχουν μια ευρεία γκάμα εντοιχιζόμενων συσκευών όπως ψυγεία, κουζίνες, απορροφητήρες, πλυντήρια, φούρνους μικροκυμάτων αλλά και κορυφαία τεχνολογικά σετ εντοιχισμού, για  τον πλήρη εξοπλισμό του σπιτιού σου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου ένα κατάστημα της αλυσίδας, περιηγήσου στην ιστοσελίδα του Κωτσόβολου ή κλείσε ραντεβού δωρεάν με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο για να επισκεφθεί το χώρο σου και να σου προτείνει τις ιδανικές λύσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη