Νέα μοντέλα Xbox Series S από τη Microsoft

by Zikou Stella

Για τη νέα γενιά κονσολών η Microsoft σε αντίθεση με τη Sony, προσέφερε στους καταναλωτές δύο μοντέλα κονσολών για να επιλέξουν, το Xbox Series X και το Xbox Series S.

 

Το τελευταίο είναι πιο αδύναμο σε hardware επίπεδο και δεν διαθέτει Blu-Ray Drive (άρα δεν υποστηρίζει physical videogames με τη μορφή δίσκου), αλλά προσφέρει μία φθηνή σε κόστος απόκτησης και καθαρόαιμη value for money επιλογή, η οποία μάλιστα έγινε ευπρόσδεκτη με χαρά από μεγάλη μερίδα των gamers. Αυτό γιατί τελικά προσφέρει μία σύγχρονη και ικανοποιητική gaming και multimedia εμπειρία. Εν ολίγοις, δεν είναι απλά μία πιο οικονομική επιλογή, αλλά μία σύγχρονη κονσόλα απλά με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα «θηρία» Xbox Series X και PlayStation 5.

Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της εταιρείας, το Series S κατέχει την μερίδα του λέοντος από τις πωλήσεις 21 εκατομμυρίων κονσολών, με το 48% των αγοραστών της κονσόλας S να απολαμβάνουν για πρώτη φορά το Xbox οικοσύστημα! Δηλαδή, κάλυψε υπαρκτές ανάγκες της αγοράς και έφερε νέους πελάτες, ακόμα και hardcore gamers, που βρήκαν την ευκαιρία να έχουν δύο ή και περισσότερες κονσόλες από διαφορετικούς κατασκευαστές (π.χ. PlayStation 5 και Xbox Series S μαζί) σε ένα λογικό budget. Μάλιστα, με αυτή τη συσκευή η Microsoft κατάφερε να διεισδύσει με ικανοποιητικό τρόπο για πρώτη φορά και στη δύσκολη αγορά της Ιαπωνίας!

Επιπλέον, το Series S σε συνδυασμό με τη συνδρομητική «τύπου Netflix» gaming υπηρεσία Game Pass αποτελεί μία άριστη επιλογή και αυτό είναι το βασικό marketing επιχείρημα της Microsoft, ειδικά στην εποχή μας όπου το ψηφιακό επικρατεί.

Παράλληλα, να τονιστεί για άλλη μία φορά το γεγονός ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες και ανθρώπους που θέλουν μία σύγχρονη, καλή και αξιόπιστη κονσόλα, χωρίς όμως να ξοδέψουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνεπώς, η προσφορά και ενός φθηνότερου Xbox αποδείχθηκε σοφή κίνηση από πλευράς Microsoft και για όλους αυτούς τους λόγους, με εξαιρετικό ενδιαφέρον η gaming κοινότητα παρακολούθησε την εντυπωσιακή παρουσίαση του νέου Series S με 1 TB SSD αποθηκευτικό χώρο.

 

 

Οι τροποποιήσεις δεν είναι πολλές, αλλά to the point. Ειδικότερα, θα έχει παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, κάτι που ήταν ταυτόχρονα παράπονο και απαίτηση πολλών χρηστών. Άρα, διπλασιάζεται ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος, ενώ συνάμα η κονσόλα υποστηρίζει κάρτες μνήμης. Μάλιστα, πέρα από τη Seagate και η Western Digital πλέον προσφέρει τέτοιες κάρτες ώστε να έχεις ως καταναλωτής παραπάνω επιλογές.

Εκτός από τον αποθηκευτικό χώρο, αλλάζει και η εμφάνιση της κονσόλας, η οποία υιοθετεί το μαύρο (ανθρακί) χρώμα που διαθέτει και ο «μεγάλος αδερφός» το Xbox Series X.

Επιπρόσθετα, η συσκευή διατηρεί όλα τα καλά στοιχεία και τις τεχνολογίες της νέας γενιάς κονσολών, όπως είναι για παράδειγμα τα Ray Tracing, περισσότερα FPS, HDR support, cloud υπηρεσίες και Quick Resume.

Τέλος, το Xbox Series S θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτέμβρη, πάντα σε ελκυστική τιμή, ενώ οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη