Eίσαι νέος γονιός; Δες όλα όσα χρειάζεσαι

by Zikou Stella

Τους τελευταίους μήνες, διανύεις την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής σου: Ήταν σαν χθες που γνώρισες τον / τη σύντροφο της ζωής σου και ήξερες ότι θα ζήσετε για πάντα μαζί. Fast forward, πλέον περιμένετε με ανυπομονησία να έρθει στη ζωή το πρώτο σας αγγελούδι.

Οι μήνες περνούν γρήγορα και χρειάζεσαι να εξοπλιστείτε πλήρως για να υποδεχθείτε με χαρά το μωράκι σας. Έχεις ήδη ετοιμάσει το βρεφικό δωμάτιο, αγόρασες κούνια, συρταριέρα για τα ρουχαλάκια του, λίκνο και τώρα πρέπει να επενδύσεις στα απαραίτητα gadgets για την ασφάλεια και την άνεσή του αλλά και τη δική σου ηρεμία! Παράλληλα θα πρέπει να προνοήσεις και για το εγγύς μέλλον, όταν θα κάνει τα πρώτα του βήματα και θα ξεκινήσει να ανακαλύπτει τη ζωή.

Στο kotsovolos.gr μπορείς να προμηθευτείς μια σειρά από συσκευές που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη και θα εξασφαλίσουν μια άνετη αρχή στη νέα σου ζωή ως γονιός.

 

 

Εν αρχή ην… η σιγουριά

Η ενδοεπικοινωνία είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που βοηθά τους γονείς να έχουν άμεση πρόσβαση στο βρεφικό δωμάτιο, ακούγοντας και βλέποντας ό,τι συμβαίνει σε αυτό, real-time για να νιώθουν πιο ασφαλείς και σίγουροι για το μωράκι τους ανά πάσα στιγμή.

Εάν επιθυμείς την απόλυτη καινοτομία και ασφάλεια, τότε αξίζει να επενδύσεις σε μια συσκευή Owlet Smart Sock. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μια απλή συσκευή παρακολούθησης. Αντιθέτως, αποτυπώνει real time στοιχεία από την κατάσταση υγείας του μωρού σου, όπως επίπεδα οξυγόνου, καρδιακό ρυθμό και την κατάσταση του ύπνου του. Η χρήση του είναι πανεύκολη: Κουμπώνεις το ειδικό καλτσάκι στο ποδαράκι του παιδιού σου πριν πέσει για ύπνο και είσαι έτοιμος! Τα υπόλοιπα θα τα κάνει η συσκευή για σένα και θα σου παρέχει πληροφορίες στο κινητό, μέσω της εφαρμογής Owlet. Παράλληλα, θα στέλνει ειδοποιήσεις στο smartphone σου, εάν οι μετρήσεις αποκλίνουν του συνηθισμένου. To πακέτο περιλαμβάνει πολλαπλά ζευγάρια με κάλτσες και σε διαφορετικά μεγέθη, ώστε η συσκευή να έχει διάρκεια στον χρόνο καθώς το μωράκι μεγαλώνει.

Mια επίσης πολύ καλή επιλογή για σένα, που θέλεις να έχεις συνέχεια τον έλεγχο είναι το baby monitor Motorola PIP1500 Video, με smart βίντεο-επικοινωνία, η οποία έχει ενσωματωμένες τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για να είσαι πάντα ξέγνοιαστος. Διαθέτει LCD οθόνη 5 ιντσών, λειτουργίες αμφίδρομης επικοινωνίας, Eco Mode, υπέρυθρη νυχτερινή λήψη και απομακρυσμένο ψηφιακό zoom ελέγχου. Ταυτόχρονα, η ασύρματη FHSS τεχνολογία (2.4 GHz) του, εγγυάται πεντακάθαρο ήχο και ιδιωτικότητα στις συνομιλίες με το μωράκι σου.

 

Μπιμπερό-αξεσουάρ

Στο εμπόριο κυκλοφορούν μια σειρά από επιλογές για το μπιμπερό και άλλα αξεσουάρ, όπως θερμαντήρες και αποστειρωτές. Ποια πρέπει όμως να διαλέξεις;

Για τα μπιμπερό έχε κατά νου σου να είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ η θηλή θα πρέπει να είναι από απαλή σιλικόνη για να διευκολύνει το μωρό την ώρα που πίνει το γαλατάκι ή το νερό του. Το Chicco Well Being 2Μ+ 250ml είναι κατασκευασμένο με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Ο αποστειρωτής είναι ένα σημαντικό αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, όταν υπάρχει μωρό. Εξασφαλίζει ότι τα μπιμπερό και άλλα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή το μωράκι είναι πεντακάθαρα, αποστειρωμένα και απαλλαγμένα από μικρόβια και μικροσωματίδια, απαραίτητο  για το πρώτο χρονικό διάστημα που το ανοσοποιητικό του μωρού είναι ακόμα αδύναμο. Ο ψηφιακός Chicco με Φίλτρο αποστειρώνει και στεγνώνει με ασφάλεια το μπιμπερό, ενώ εγγυάται προστασία για 24 ώρες όσο το καπάκι παραμένει κλειστό. Διαθέτει 4 διαφορετικές λειτουργίες: αποστείρωση, αποστείρωση και στέγνωμα σε ένα μόνο πρόγραμμα, μόνο στέγνωμα και δυνατότητα αναβολής της έναρξης του προγράμματος έως και 2 ώρες.

 

Όσον αφορά τον θερμαντήρα, είναι αναγκαίο να είναι γρήγορος, αποτελεσματικός και ανθεκτικός. Φρόντισε να μπορεί να κουμπώσει και στο αυτοκίνητο, σε περίπτωση που ταξιδεύεις με το μωράκι σου. Ο Alecto ΒW-512+ Car είναι ιδανικός για διαδρομές, διατηρώντας όλες τις βιταμίνες και τις θρεπτικές ουσίες του φαγητού του μωρού σου. Το καπάκι ατμού δε, εγγυάται σωστή αποστείρωση.

 

 

Η ασφάλεια είναι το παν

Οι πόρτες ασφαλείας θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες αργότερα, όταν το αγγελούδι σου αρχίσει να μπουσουλά και να κάνει τα πρώτα του βήματα. Η μεταλλική  Safety 1st Auto Close είναι ενισχυμένη με το σύστημα SecurTech, που αποτυπώνει το κλείδωμα της συσκευής ενώ διαθέτει αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος.

Από την άλλη, δεν θα λείψουν και οι στιγμές άγχους, όταν το μωράκι σου π.χ. θα αρρωστήσει. Θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και θάρρος για να μην πανικοβληθείς. Έχε μαζί σου πάντα έξυπνα gadgets όπως αποφρακτήρα μύτης (ιδανικός ο Braun BNA 100 EU) και θα είσαι πιο ήσυχος! Παράλληλα, για να είσαι πάντα ενημερωμένος για την θερμοκρασία του, εξοπλίσου με ένα ψηφιακό θερμόμετρο ακριβείας, όπως το Rohnson A200, ένα θερμόμετρο μετώπου με πολλαπλές λειτουργίες ή το Braun ΙΡΤ6515, το θερμόμετρο αυτιού ενός δευτερολέπτου που είναι κλινικά πιστοποιημένο με πατενταρισμένη προθερμασμένη άκρη και σύστημα Exactemp για μέγιστη ακρίβεια.

 

Απαραίτητο αξεσουάρ, που δίνει στο μωρό σου αλλά και σε σένα ένα αίσθημα μεγαλύτερης ασφάλειας είναι το φωτάκι νυκτός. Το kotsovolos.gr διαθέτει μια ευρεία γκάμα από όμορφα φωτάκια με έξτρα λειτουργίες και γλυκά σχέδια και χρώματα, όπως το χαριτωμένο Alecto Cute Dragon LED.

 

Time for fun!

Ένα δωμάτιο δεν είναι παιδικό (ή βρεφικό) χωρίς τα παιχνίδια που θα το κοσμούν. Εξοπλίσου με παιχνίδια κούνιας και άλλα βρεφικά είδη για να απασχολείται ευχάριστα το μωράκι σου, όπως το αποσπώμενο βρεφικό παιχνίδι κούνιας Chicco Next2dreams, που υπόσχεται να του κρατήσει ευχάριστη συντροφιά. Το συγκεκριμένο gadget παράγει κλασική μουσική για 20 λεπτά ενώ διαθέτει παιχνίδια από υποαλλεργικό ύφασμα και απαλό φωτισμό, ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

 

Εάν το βρέφος δυσκολεύεται στον ύπνο, τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις έναν προτζέκτορα που μπορεί να του χαρίσει όνειρα γλυκά! Ο Alecto BC-125 παίζει απαλή μουσική, νανουρίσματα, έχει χαμηλό φωτισμό, διαθέτει χρονοδιακόπτη για επιλέξεις να μείνει ενεργοποιημένος για 5, 10 ή 15 λεπτά. Επίσης με τη λειτουργία VOX ενεργοποιείται αυτόματα ένα νανούρισμα όταν το μωρό κλαίει. Δες όλες τις επιλογές σου για παιχνίδια εδώ.

 

Ώρα για βόλτες!

Η πρώτη βόλτα του μωρού είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους γονείς. Φρόντισε να την κάνεις και ξέγνοιαστη με τα απαραίτητα αξεσουάρ. Ένα βρεφικό καρότσι είναι η Νο1 επιλογή σου, για μια άνετη βόλτα με το μωρό σου, όπου κι αν πας. Το Chicco WE με τσάντα μεταφοράς Cool Grey είναι το καρότσι που χρειάζεσαι ακόμη και εάν σχεδιάζεις μεγάλα, αεροπορικά ταξίδια. Κι αυτό διότι όταν κλείνει, γίνεται τόσο συμπαγές που μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και σε αεροπλάνο ως χειραποσκευή. Είναι ιδανικό για βρέφη και νήπια έως 25 κιλά.

Για μεγάλες αγκαλιές και όμορφες βόλτες, μην ξεχάσεις να εξοπλιστείς με έναν μάρσιππο. Ο Chicco Easy Fit Moon Grey έχει εργονομικά σχεδιασμένο καθισματάκι έτσι ώστε το μωράκι σου να κάθεται στη σωστή στάση, με τα ποδαράκια του σε σχήμα Μ, για τη σωστή ανάπτυξη των ισχίων του.

 

Το ρηλάξ είναι ένα ακόμη αντικείμενο στο οποίο πρέπει να επενδύσεις, υπέρ της άνεσης του μωρού σου. Φρόντισε η πλάτη να είναι ρυθμιζόμενη, ανάλογα με τις ανάγκες του (πχ αν θέλει να είναι σε πιο όρθια στάση ή ξαπλωμένο για άνετο ύπνο), ενώ μην ξεχάσεις να αγοράσεις ένα έξτρα στρωματάκι.

Τέλος, όταν θα φτάσει η κατάλληλη στιγμή, το αγγελούδι σου θα πρέπει να είναι έτοιμο για βόλτες με αυτοκίνητο και για τον λόγο αυτό οφείλεις να του διαθέσεις ένα ειδικό καθισματάκι για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το EvolveFix Bebe Confort Grey είναι ένα περιστρεφόμενο κάθισμα αυτοκινήτου με εγκατάσταση Isofix, που επικεντρώνεται στην ασφάλεια του βρέφους, από τη γέννηση έως 12 ετών (0-36 κιλά).

Μια νέα περιπέτεια ζωής ξεκινά για σένα που είσαι έτοιμος να κρατήσεις στα χέρια σου το μικρό σου πλασματάκι. Θέλεις να το φροντίζεις για πάντα και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνεις! Για περισσότερα βρεφικά μπες στο kotsovolos.gr .

Μπορείς να δεις ακόμη