Εξοικονόμησε χρήματα με τη σωστή χρήση των ηλεκτρικών σου συσκευών!

by K Admin

Σε προβληματίζει ο αυξημένος λογαριασμός ρεύματος; Γνωρίζεις σε ποια συσκευή οφείλεται; Η σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, θα σε βοηθήσει να δεις τον λογαριασμό του ρεύματος μειωμένο σε κόστος!

 

Κλιματιστικό

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις αρχικά είναι ότι τόσο η θέρμανση, όσο και η ψύξη ενός χώρου απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του κάθε νοικοκυριού, πράγμα που σημαίνει ότι η κακή λειτουργία των κλιματιστικών αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος.

Η σωστή λοιπόν συντήρηση του κλιματιστικού σου, βελτιώνει τις συνθήκες θερμοκρασίας και μειώνει την κατανάλωση ρεύματος.

Θυμίσου, επιπλέον, ότι για να διατηρείς τον εσωτερικό σου χώρο στη θερμοκρασία που επιθυμείς θα πρέπει να έχεις φροντίσει να μην μπαίνει αέρας απ’ έξω. Διόρθωσε, λοιπόν, τυχόν βλάβες στις πόρτες και τα παράθυρα και περιόρισε τον αέρα που μπορεί να μπαίνει στο χώρο.

 

Ηλεκτρική κουζίνα

Μία ηλεκτρική συσκευή που η αλόγιστη χρήση της αυξάνει κατά πολύ το λογαριασμό της ΔΕΗ. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, σκεύη που καλύπτουν όλο το μάτι της κουζίνας και φρόντισε να μην ανοίγεις άσκοπα την πόρτα του φούρνου.

 

Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας

Απόφυγε να ρυθμίζεις τον θερμοστάτη πάνω από τους 50°C και περιόρισε όσο μπορείς τη χρήση του σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Επίσης, θυμήσου να μην τον αφήνεις αναμμένο πολύ ώρα! Η καλύτερη λύση για να γλιτώσεις πολλά χρήματα είναι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, αν υπάρχει η δυνατότητα ή έξυπνου θερμοσίφωνα που εκείνος θα αναλάβει την εξοικονόμηση για εσένα.

 

Ψυγείο

Η συγκεκριμένη συσκευή δουλεύει 365 μέρες το χρόνο και μάλιστα το καλοκαίρι κάνει… υπερωρίες! Καλό, λοιπόν, θα ήταν το ψυγείο σου να είναι τοποθετημένο μακριά από οποιαδήποτε άλλη συσκευή που εκπέμπει θερμότητα. Επιπλέον, περιόρισε το άνοιγμα της πόρτας όσο αυτό είναι δυνατόν, και επιδιόρθωσε τυχόν βλάβες στο λάστιχο της πόρτας.

 

Πλυντήριο ρούχων

Μην χρησιμοποιείς το πλυντήριο ρούχων άδειο. Επιπλέον, επίλεξε ένα οικονομικό πρόγραμμα που αφενός θα καθαρίσει τα ρούχα σου, κι αφετέρου θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τα περιττά έξοδα.

Τέλος, αν έχεις μειωμένο-νυχτερινό ρεύμα, κάνε χρήση των ηλεκτρικών συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τις ώρες της μειωμένης χρέωσης. Αν, πάλι δεν έχεις, ποτέ δεν είναι αργά για να το ενεργοποιήσεις!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη