|  | 

Κουζίνα

Χειμωνιάτικο μινεστρόνε με φασόλια χάντρες

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Η απόλυτη comfort σούπα του χειμώνα που συνδυάζει λαχανικά εποχής, όσπρια και ζυμαρικά στο ίδιο πιάτο. Χορταστική και απολαυστική όσο τίποτα.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 200γρ. μακαρονάκι κοφτό ή άλλο μικρό ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 1 καρότο σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι φασόλια χάντρες (κατεψυγμένα)
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ψωμί φρυγανισμένο

 

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, καρότο, σέλερι, πιπεριά, μπρόκολο, φασόλια χάντρες) μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τον πελτέ.
  2. Ρίχνουμε το νερό καυτό από βραστήρα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τα λαχανικά για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι επιπλέον αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να γίνουν. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  4. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Δείτε ακόμη