Electrolux – Make it last tips

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το να αγοράζεις καινούργια ρούχα δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε οικονομικό και σίγουρα ούτε οικολογικό, ενώ πολλά από αυτά καταλήγουν γρήγορα στο ντουλάπι με τα παλιά, είτε γιατί έχουν φθαρεί, είτε γιατί έχουν χαλάσει.

Η Electrolux σου δίνει συμβουλές πλύσης και έξυπνες ιδέες για να μπορέσεις να φροντίσεις τα ρούχα σου σωστά και να τα διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

5 tips για να απαλλαγείς εύκολα από τους λεκέδες

1. Οι επίμονοι λεκέδες σε ένα ρούχο μας αναγκάζουν να το πλένουμε πολλές φορές με αποτέλεσμα να το καταστρέφουμε και να μην έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα στην καθαριότητα. Για αυτό καλό είναι, να καθαρίζεις τοπικά τους λεκέδες ώστε με μια πλύση το ρούχο να μοσχομυρίζει. Αν συναντήσεις κάποιο λεκέ από λίπος, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια οδοντόβουρτσα και διττανθρακική σόδα. Ανάμειξε σε ένα μικρό μπολ κρύο νερό με σόδα και άπλωσε το μείγμα πάνω στον λεκέ με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας. Τρίψε το ελαφρά, ξέπλυνέ το και πλύνε το ρούχο όπως συνηθίζεις.

2. Με μια οδοντόβουρτσα και υγρό απορρυπαντικό ρούχων μπορείς να καθαρίσεις και τον λεκέ από καφέ. Αρχικά ξέπλυνε το ύφασμα με κρύο νερό από την πίσω πλευρά. Έπειτα ρίξε υγρό απορρυπαντικό και μούλιασε το ρούχο για μισή ώρα πριν την πλύση, αλλά να το τρίβεις με την οδοντόβουρτσα ανά πέντε λεπτά.

3. Με την ίδια ευκολία μπορείς να καθαρίσεις και τους λεκέδες από ντομάτα ή κέτσαπ. Με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και υγρό ρούχων τρίψε τον λεκέ και έπειτα από δέκα λεπτά πλύνε το ρούχο στην ανώτερη προτεινόμενη θερμοκρασία.

4. Για ξεραμένους λεκέδες, προσπάθησε να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος τους με ένα μη ακονισμένο μαχαίρι, μούλιασε το ρούχο για δέκα λεπτά σε κρύο νερό και στη συνέχεια πλύνε το.

5. Ο λεκές σε ένα τζιν παντελόνι θα καθαρίσει πιο εύκολα αν το μουλιάσεις πρώτα με ξύδι και νερό. Γύρισε ανάποδα το τζιν και πλύνε στο ειδικό πρόγραμμα πλύσης για τζιν που διαθέτουν τα σύγχρονα πλυντήρια. Άπλωσέ το και από την ανάποδη για μεγαλύτερη φροντίδα του υφάσματος.

 

H Electrolux σου δίνει τα μέσα να καθαρίσεις τους λεκέδες χωρίς να ταλαιπωρείς τα ρούχα σου!

Το στυλό αφαίρεσης λεκέδων της Electrolux μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια. Τοποθέτησε χαρτί κουζίνας κάτω από το ύφασμα και βάλε στον λεκέ ένα μείγμα με νερό και υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Κάνε κυκλικές κινήσεις με το στυλό πάνω στο ρούχο και αφαίρεσε τον λεκέ με τη βοήθεια των υπερήχων.

Επίσης, μην ξεχνάς τη δύναμη του ατμού. Αν το πλυντήριό σου διαθέτει το ανάλογο πρόγραμμα και τα ρούχα σου δεν είναι πολύ λερωμένα, προτίμησε να τα φρεσκάρεις με ατμό, εξοικονομώντας έτσι νερό και ενέργεια σε σύγκριση με ένα πρόγραμμα πλύσης.

Ο ατμοκαθαριστής χειρός αποτελεί μια καλή λύση για το φρεσκάρισμα των ρούχων, ιδίως για τα μάλλινα. Το μάλλινο ύφασμα είναι φυσικά αντιβακτηριδιακό και χρειάζεται περισσότερο αέρα παρά νερό. Έτσι είναι προτιμότερο να τοποθετήσεις τα μάλλινα σε μια καρέκλα και να τα αφήσεις να αεριστούν σε εξωτερικό χώρο ή να τα περάσεις με τον ατμοκαθαριστή χειρός αν δεν απαιτείται καθαρισμός σε βάθος. Αλλιώς πλύνε τα στο ειδικό πρόγραμμα για μάλλινα στο πλυντήριο και αν δεν διαθέτεις στεγνωτήριο, τύλιξέ τα σε μια πετσέτα και άφησέ τα να στεγνώσουν σε επίπεδη θέση.

Ο ατμοκαθαριστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα υφάσματα, πουλόβερ, παντελόνια, σακάκια και t-shirt και μπορείς να τον γεμίσεις με το αποσταγμένο νερό από το στεγνωτήριο για μεγαλύτερη οικονομία. Κρέμασε το ρούχο που επιθυμείς να ανανεώσεις σε μια κρεμάστρα και αναζωογόνησέ το με τη χρήση του ατμού. Αν πρόκειται για παντελόνι, βάλε μια πετσέτα σε ένα κρεβάτι ή τραπέζι και πέρασέ το εκεί με ατμό.

Εκτός από το πλύσιμο, μεγάλη σημασία στη φροντίδα των ρούχων έχει το στέγνωμα και ένα σύγχρονο στεγνωτήριο μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. Αρχικά διάβασε την ετικέτα φροντίδας για να βεβαιωθείς ότι το ρούχο δεν χρειάζεται «στεγνό καθάρισμα» και έπειτα επέλεξε το κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος. Μην φοβηθείς αν το ρούχο σου είναι μεταξωτό, μάλλινο ή πουπουλένιο. Όσο ευαίσθητο και να είναι, τα στεγνωτήρια διαθέτουν προγράμματα για κάθε τύπο ρούχου και στεγνώνουν προσεγμένα και με ασφάλεια.

Η φροντίδα και η περιποίηση των ρούχων για να διατηρηθούν σαν καινούρια, είναι το πρώτο βήμα για να μάθουν οι άνθρωποι να ενεργούν με βιώσιμο τρόπο και σιγά σιγά να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας.

Μπορείς να δεις ακόμη