Έλεγξε τις οικιακές συσκευές από το smartphone

Ένα μέλλον όπου κάθε συσκευή στο σπίτι σου θα ελέγχεται εξ αποστάσεως από το smartphone σου, όχι απλά πλησιάζει, αλλά είναι ήδη εδώ! Γιατί πλέον μπορείς να χειρίζεσαι τις οικιακές συσκευές σου, όπως την καφετιέρα και την ηλεκτρική σκούπα, εξ αποστάσεως μέσω smartphone ή tablet. Δες παρακάτω πόσες οικιακές συσκευές μπορείς να ελέγξεις από την οθόνη του κινητού σου και γνώρισε τον «μαγικό» κόσμο της τεχνολογίας smart home.

 

Ζέστανε το σπίτι σου από όπου κι αν βρίσκεσαι

Κατά τους χειμερινούς μήνες, η ανησυχία για το κόστος που δαπανάς για τη θέρμανση του σπιτιού σου σίγουρα προσθέτει επιπλέον άγχος και στρες. Αλλά χάρη στους σύγχρονους συνδεδεμένους θερμοστάτες, δεν υπάρχει πλέον λόγος να πονοκεφαλιάζεις για τα έξοδα θέρμανσης. Οι έξυπνοι θερμοστάτες από τιςSomfyκαι Xiaomi, σού δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχεις τη θέρμανση του σπιτιού σου από το smartphone σου, έτσι ώστε να μπορείς να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά ή κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου. Μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης, μπορείς να αλλάξεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου, να δημιουργήσεις προγραμματισμούς βάσει των αναγκών σου και να εξοικονομήσεις χρήματα με προσωποποιημένες συμβουλές χρήσης.

 

Πάρε τον έλεγχο του οικιακού κλιματισμού στα χέρια σου

Τα συνδεδεμένα κλιματιστικά, όπως οι προτάσεις της Carrier, της Bosch και της Inventor, είναι σχεδιασμένα για το «έξυπνο» σπίτι του μέλλοντος. Προσθέτουν στην καθημερινότητά σου μεγάλη αξία και απτά πλεονεκτήματα. Πλέον, μπορείς να ελέγχεις ένα ή περισσότερα κλιματιστικά μέσω Internet με μια εύχρηστη εφαρμογή για smartphones iOS και Android. Απενεργοποίησε / ενεργοποίησε το κλιματιστικό σου, ρύθμισε τη θερμοκρασία, την ταχύτητα ανεμιστήρα, ή προγραμμάτισε λειτουργίες εξ αποστάσεως. Μπορείς, για παράδειγμα, να ορίσεις τη λειτουργία της μονάδας σε συγκεκριμένες ώρες και επιθυμητές θερμοκρασίες. Από αυτή και μόνο τη δυνατότητα, μπορείς να μειώσεις στο μισό τα έξοδα για την ψύξη ή θέρμανση του χώρου σου. Παράλληλα υπάρχουν κι άλλες ευκολίες που σου προσφέρουν όπως υψηλή ενεργειακή κλάση, οικονομική λειτουργία κλπ.

 

Έλεγξε τον φωτισμό του σπιτιού

Η χρήση του smartphone για να ρυθμίσεις τον «έξυπνο» φωτισμό του σπιτιού μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για να φτιάξεις τη διάθεσή σου. Για παράδειγμα, οι λάμπες λευκού ατμοσφαιρικού φωτός Philips Hue, σού επιτρέπουν να εμπλουτίσεις τον χώρο με τις αποχρώσεις του λευκού φωτός. Με ποικιλία από θερμό λευκό μέχρι ψυχρό φως ημέρας, αυτός ο λαμπτήρας σε βοηθά να ξυπνήσεις, να χαλαρώσεις, να διαβάσεις, να συγκεντρωθείς και να τονωθείς. Επίσης, συνδέοντας τα φώτα σου με τη γέφυρα Hue Bridge, μπορείς να τα συγχρονίσεις με τις συσκευές Alexa, Apple HomeKit και Google Assistant και να τα ελέγξεις με τη φωνή σου. Με απλές φωνητικές εντολές μπορείς να ανάψεις και να σβήσεις τα φώτα, να μειώσεις ή να αυξήσεις την έντασή τους, ακόμη και να επιλέξεις ένα σκηνικό φωτισμού.

 

Φτιάξε καφέ… από το κρεβάτι σου

Με τις καφετιέρες με συνδεσιμότητα Wi-Fi, μπορείς να ξυπνήσεις το πρωί, να πατήσεις ένα κουμπί στην οθόνη του κινητού σου και να λάβεις ειδοποίηση όταν ο καφές σου είναι έτοιμος. Υπάρχουν πολλές προτάσεις στην αγορά που προσφέρουν απομακρυσμένο έλεγχο μέσω mobile app. Έτσι θα μπορείς να απολαύσεις αυτά τα επιπλέον 15 λεπτά στο κρεβάτι, όσο η καφετιέρα σου θα ετοιμάζει το πρωινό σου καφεδάκι.

 

Σκούπισμα στον αυτόματο

Περιμένεις επισκέψεις το βράδυ, αλλά κάπου στη μέση της ημέρας, ενώ ακόμη βρίσκεσαι στο γραφείο, θυμάσαι ότι δεν έχεις βάλει ηλεκτρική σκούπα εδώ κι αρκετό καιρό. Μία σκούπα ρομπότ, όπως οι σκούπες της iRobot, θα αναλάβει να σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τη ρυθμίσεις εξ αποστάσεως μέσω του smartphone σου.

 

Η ασφάλεια του σπιτιού στα χέρια σου

Με ασύρματα κιτ συναγερμού, όπως αυτά των Xiaomi και Somfy, το  μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις όλες τις εγκατεστημένες συσκευές ασφαλείας στο σύστημα και όλα χωρίς καλωδίωση, με απλά βήματα μέσα από το κινητό ή το tablet σου, κατεβάζοντας τη δωρεάν εφαρμογή για iOS και Android.

Με αυτόν τον τρόπο θα λαμβάνεις ειδοποίηση στη συσκευή σου για οτιδήποτε συμβεί στο σπίτι σου. Θα βλέπεις τι καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας εντός κι εκτός σπιτιού, ενώ εσύ βρίσκεσαι μακριά από αυτό και να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου. Η διαχείριση κι ο έλεγχος των έξυπνων συστημάτων ασφάλειας γίνεται απομακρυσμένα μέσω μιας κινητής συσκευής (smartphone ή tablet). Έτσι ανοίγει ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων επικοινωνίας και πρόληψης.

 

Όλη η κουζίνα στην οθόνη του κινητού σου

Εξόπλισε την κουζίνα σου με «έξυπνες» συσκευές που θα σου παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μαγείρεμα. Για να μπορείς να εξοικονομείς χρόνο και να τον αφιερώνεις και σε άλλα πράγματα που αγαπάς. Συνδύασε έναν συνδεδεμένο φούρνο με smart επαγωγικές εστίες, και θα έχεις στη διάθεσή σου μια πληθώρα έξυπνων λειτουργιών για να μαγειρεύεις τα αγαπημένα σου πιάτα γρήγορα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Με διαισθητικές εφαρμογές όπως η Home Connect, που χρησιμοποιείται στις συνδεδεμένες συσκευές των Bosch και Siemens, ή το Miele@mobile, μπορείς να παρακολουθείς και να ελέγχεις τις ρυθμίσεις της βάσης εστιών και του απορροφητήρα σου. Ακόμη και το επίπεδο μαγειρέματος στον φούρνο, όπως για παράδειγμα, να προσαρμόζεις τη βαθμίδα ισχύος ή τον χρόνο απενεργοποίησης με χρονοκαθυστέρηση με λίγα κλικ από όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν κάνεις.

Στο τέλος της ημέρας, το έξυπνο πλυντήριο πιάτων θα είναι εκεί και θα περιμένει για να προσφέρει την καλύτερη φροντίδα στα αγαπημένα σου σερβίτσια. Παράλληλα, από την άνεση του καναπέ σου μπορείς να ενεργοποιήσεις το συνδεδεμένο πλυντήριο ρούχων σου.

Τέλος, το «έξυπνο» ψυγείο σου θα φροντίζει όχι μόνο για τη συντήρηση των τροφίμων σου, αλλά και για το απόθεμα που υπάρχει μέσα σε αυτό, ώστε να μην πονοκεφαλιάζεις μπροστά από τα ράφια του σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να θυμηθείς αν π.χ. σου έχει τελειώσει το γάλα ή αν έχεις αυγά. «Τρέχοντας» απλώς την εφαρμογή στο κινητό σου, θα μπορείς να δεις το περιεχόμενο της «έξυπνης» συσκευής σου.

 

 

Κάνε όλες τις συσκευές σου έξυπνες

Ακόμη και μια απλή πρίζα τοίχου μπορεί να γίνει έξυπνη. Σύνδεσε την τηλεόρασή ή μια λάμπα LED σε μία έξυπνη πρίζα, όπως η TP-Link HS100 Smart Plug. Θα μπορείς εύκολα να την ενεργοποιείς-απενεργοποιείς εξ αποστάσεως.

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις διάφορα «σενάρια» χρήσης και για άλλες συσκευές, ώστε να ενεργοποιούνται / απενεργοποιούνται τις ώρες που θα βρίσκεσαι σπίτι, χρησιμοποιώντας το κινητό σου, και παρακολουθώντας παράλληλα πόση ενέργεια καταναλώνει κάθε συσκευή.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη