Το επόμενο ψυγείο σου θα είναι smart

by Admin_

 

Μέχρι και πριν από λίγες δεκαετίες, τα ψυγεία που κυκλοφορούσαν στην αγορά είχαν όλα σχεδόν τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και λειτουργίες. Το μόνο που είχε σημασία για κάποιον που ήθελε να αγοράσει ένα ψυγείο, ήταν απλά να βρει ένα μοντέλο που θα κάλυπτε τις ανάγκες του σε χωρητικότητα και εργονομία. Σήμερα, όμως, τα ψυγεία είναι κάτι παραπάνω από απλές ηλεκτρικές συσκευές για συντήρηση τροφίμων. Τα σύγχρονα ψυγεία, ενσωματώνουν τεχνολογίες και λειτουργίες που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα. Παράλληλα είναι ενεργειακά πολύ πιο αποδοτικά σε σχέση με τα μοντέλα της περασμένης δεκαετίας. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια συσκευή που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια, στη ζωή μας μπήκαν και τα λεγόμενα «έξυπνα» ψυγεία τα οποία όχι μόνο θα αναλάβουν τη συντήρηση των τροφίμων σου, αλλά μπορούν ακόμα και να σε βοηθήσουν να οργανώσεις την καθημερινότητά σου!

 

Γνώρισε τα «έξυπνα» ψυγεία

Τα έξυπνα ψυγεία διαθέτουν μια διεπαφή οθόνης αφής και τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi για να παρέχουν μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών. Έρχονται με πιο ευέλικτες επιλογές ψύξης και συντήρησης, ενώ είναι σχεδιασμένα για να επικοινωνούν με το smartphone ή το tablet σου για να μπορείς να ελέγχεις τη συσκευή σου απομακρυσμένα, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Ορισμένα μοντέλα, όπως τα έξυπνα ψυγεία της Samsung και της LG μπορούν ακόμη και να συνδεθούν με άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές. Για παράδειγμα συνδέονται με ηχεία, smart TVs, συνδεδεμένα πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων ή με έναν έξυπνο φούρνο.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν τα «έξυπνα» ψυγεία, για να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου, εξασφαλίζοντας πως τα τρόφιμα στη συντήρηση ή την κατάψυξη είναι διατηρημένα στην εντέλεια. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να συνδέσεις τον ψυγειοκαταψύκτη στο οικιακό Wi-Fi σου. Κατέβασε στο smartphone ή το tablet την εφαρμογή του κατασκευαστή, όπως π.χ. το SmartThings της Samsung ή και το LG Smart ThinQ. Από την εφαρμογή, θα μπορείς να ελέγχεις βασικές λειτουργίες της συσκευής. Θα λαμβάνεις ενημερώσεις ακόμη και από τη δουλειά ή το σούπερ μάρκετ.

 

 

Ενεργοποίηση και διαγνωστικός έλεγχος από απόσταση

Μεταξύ των ευκολιών που σου προσφέρουν, ξεχωρίζει η ενεργοποίηση από απόσταση της ταχείας ψύξης και η πραγματοποίηση διαγωνιστικών ελέγχων για την κατάσταση της συσκευής. Επίσης, ορισμένα μοντέλα διαθέτουν κάμερες στο θάλαμο συντήρησης. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό τους, από όπου κι αν βρίσκεσαι, μέσα από το smartphone ή το tablet σου.

 

Περισσότεροι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αξιοποιήσεις ένα «έξυπνο» ψυγείο

Ορισμένα μοντέλα παρέχουν παγωμένο και ζεστό νερό. Επιλέγεις μια θερμοκρασία και ποσότητα νερού που θέλεις να θερμάνεις και η συσκευή σού στέλνει ειδοποίηση όταν το νερό είναι έτοιμο. Τα περισσότερα μοντέλα δεν χρειάζονται σύνδεση με παροχή νερού. Έρχονται με ένα ευρύχωρο δοχείο στο εσωτερικό τους, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να έχεις πάντα κρύο νερό.

Άλλες προτάσεις όπως το LG GSX961NSAZ Ψυγείο Ντουλάπα προσφέρουν InstaView Door-in-Door, ώστε να μην χρειάζεται να ανοίγεις την πόρτα για να δεις το περιεχόμενο. Απλώς χτύπησε δύο φορές επάνω στη γυάλινη επιφάνεια για να φωτιστεί το περιεχόμενο στο εσωτερικό χωρίς καμία απώλεια κρύου αέρα. Κάποια μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες για να ανοίγεις εύκολα την πόρτα ακόμα κι αν τα χέρια σου είναι γεμάτα. Οι αισθητήρες στην πόρτα ανταποκρίνονται σε ένα απαλό χτύπημα ανοίγοντας την πόρτα για σένα.

Άλλα μοντέλα διαθέτουν αισθητήρες στο κάτω μέρος της μονάδας που ανταποκρίνονται στις κινήσεις των ποδιών για να ανοίξουν αυτόματα την πόρτα του ψυγείου. Κι αν η πόρτα δεν έχει κλείσει καλά, οι αισθητήρες θα φροντίσουν να το κάνουν αυτόματα, ώστε να διατηρούνται τα τρόφιμα φρέσκα και να αποτρέψει την απώλεια κρύου αέρα, κάτι που «ανεβάζει» δραματικά τους λογαριασμούς ρεύματος.

 

Τα «έξυπνα» ψυγεία φροντίζουν για σένα

Όπως όλες οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές, έτσι και τα «έξυπνα» ψυγεία είναι σχεδιασμένα για να απλοποιήσουν τη ζωή σου. Προσθέτουν περισσότερες ώρες στην ημέρα σου, για να κάνεις όλα όσα αγαπάς. Σκέψου, για παράδειγμα, ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να «πονοκεφαλιάσεις» μπροστά από τα ράφια του σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να θυμηθείς αν σου έχει τελειώσει το γάλα ή αν έχεις αυγά. Ανοίγοντας απλώς την εφαρμογή στο smartphone σου, θα μπορείς να δεις τι ακριβώς «φιλοξενεί» το ψυγείο σου.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη