Έλεγξε το σπίτι σου με τη φωνή σου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Ένα smart assistant (έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής) είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσεις ένα σπίτι με «νοημοσύνη» που θα σκέπτεται και θα ακούει κάθε επιθυμία σου. Δες παρακάτω, όλα όσα μπορείς να κάνεις με ένα smart assistant στο σαλόνι, στο καθιστικό, στο υπνοδωμάτιο, ή ακόμα και στον πάγκο της κουζίνας σου.

 

Η φωνή σου «διακόπτης» για όλες τις smart συσκευές στο σπίτι

Τα έξυπνα ηχεία ενσωματώνουν βοηθό φωνής όπως τα Google Assistant και Amazon Alexa. Είναι σχεδιασμένα για να κάνουν τον έλεγχο του «έξυπνου» σπιτιού σου πιο εύκολο από ποτέ, αφού με τη φωνή σου μπορείς να ελέγξεις με απόλυτη ακρίβεια μια πληθώρα από συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές όπως έξυπνες λάμπες LED, αισθητήρες καπνού, θερμοστάτες, έξυπνες κλειδαριές, baby monitors, μέχρι συνδεδεμένες καφετιέρες.

 

Ένα smart speaker σε κάθε χώρο του σπιτιού

Τοποθέτησε ένα Smart Speaker Assistant στο κέντρο του σαλονιού ή στο κομοδίνο σου και δώσε διάφορες φωνητικές εντολές, ανάλογα με την περίσταση. Ζήτησε από τον βοηθό φωνής να σβήσει τα φώτα στο υπνοδωμάτιο του παιδιού και θα σε ακούσει αμέσως. Δώσε εντολή να ρυθμιστεί ο θερμοστάτης σε πιο χαμηλή θερμοκρασία, ή να κλειδώσουν οι κλειδαριές στις πόρτες και ο βοηθός φωνής θα κάνει αμέσως πράξη την επιθυμία σου.

 

 

Περισσότερη έμπνευση στην κουζίνα με ένα smart assistant

H κουζίνα είναι ο αμέσως επόμενος χώρος του σπιτιού με τη μεγαλύτερη «δραστηριότητα». Και τα smart speakers έχουν σίγουρα θέση σε μια έξυπνη κουζίνα. Δώσε τη φωνητική εντολή για να ετοιμάσεις μια λίστα για τα ψώνια και να την ενημερώνεις προφορικά όταν πρέπει να προσθέσεις προϊόντα που τελειώνουν.

Οι βοηθοί φωνής της Google και της Amazon έχουν πολλά περισσότερα προσόντα. Δώσε την κατάλληλη εντολή και θα αναζητήσουν για σένα τις συνταγές μαγειρικής που θέλεις να φτιάξεις και να τις ακούσεις. Μάλιστα, μπορείς να ρυθμίσεις χρονόμετρο για τέλειο ψήσιμο ή μαγείρεμα, να ακούσεις μουσική όσο μαγειρεύεις, ή ακόμη και να ενεργοποιήσεις / απενεργοποιήσεις τη συνδεδεμένη καφετιέρα ή άλλη συνδεδεμένη συσκευή κουζίνας.

 

 

Ένα smart speaker στο υπνοδωμάτιο

Ένα smart speaker μπορεί να αξιοποιηθεί και στο υπνοδωμάτιο. Μπορείς να ακούς ανά πάσα ώρα και στιγμή τα αγαπημένα σου άλμπουμ και playlist, για να αναπαράγει ό,τι ήχους επιθυμείς για να χαλαρώσεις ή να κοιμηθείς, ή και να το αξιοποιήσεις ως ένα προηγμένο ξυπνητήρι. Δώσε εντολή στον βοηθό φωνής να αναζητήσει ήχους από βροχή, ήχους κυμάτων σε παραλία, ή άλλους ήχους της φύσης, και θα στους εμφανίσει στη στιγμή.

 

Προγραμμάτισε εύκολα την καθημερινότητά σου

Με ένα έξυπνο ηχείο μπορείς να προγραμματίζεις πιο εύκολα την καθημερινότητά σου. Θα αναλάβει να σε ενημερώσει για ραντεβού και υποχρεώσεις, κλήσεις, νέα και πολλά άλλα. Έτσι, δεν πρόκειται να ξεχάσεις κάποιο προγραμματισμένο meeting στη δουλειά, να χάσεις μια σημαντική είδηση που σε ενδιαφέρει, ή ένα σημαντικό ραντεβού. Άκουσε ειδήσεις ή μουσική ενώ κάνεις μπάνιο ή δώσε εντολή να ενεργοποιηθεί η καφετιέρα μόλις βγεις από την ντουζιέρα.

 

Φροντίζει για την ασφάλειά σου

Ηχεία όπως οι σειρές Amazon Echo Dot και Google Nest Mini «συνεργάζονται» με συμβατούς αισθητήρες καπνού, ή αντικραδασμικούς ανιχνευτές ανοίγματος, και σε ειδοποιούν κάθε φορά που εντοπίζουν καπνό, θόρυβο ή παραβίαση, προστατεύοντας τον χώρου σου.

Επιπλέον, μπορείς να συνδέσεις ένα έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού, όπως το Somfy Tahoma, για να διαχειρίζεσαι και να ελέγχεις οποιαδήποτε συνδεδεμένη σε αυτό συσκευή, όπως IP κάμερες ασφαλείας, αισθητήρες κι ανιχνευτές, παράθυρα κ.ά., απλά χρησιμοποιώντας τη φωνή σου.

 

 

Ο ιδανικός σύντροφος στην οικιακή διασκέδαση

Εάν εστιάζεις στη μουσική, τα κορυφαία έξυπνα ηχεία που χρησιμοποιούν τους βοηθούς φωνής Alexa, Apple Siri και Google Assistant θα γίνουν το δεξί σου χέρι όταν ακούς μουσική μέσω Bluetooth ή Wi-Fi, προσφέροντας πρόσβαση σε μια πληθώρα διαφορετικών υπηρεσιών ροής μουσικής όπως το Amazon Music, Apple Music, Spotify κ.ά.  Μάλιστα, εάν ανήκεις στους ενθουσιώδεις της μουσικής, μπορείς να μεταφέρεις τη «ροή» σε premium ηχεία multiroom, όπως είναι τα Bower & Wilkins και Bang & Olufsen, για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική με κορυφαία ποιότητα ήχου και πλούσια μπάσα σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους.

Χρησιμοποίησε τη φωνή σου για να επιλέξεις τα αγαπημένα σου κομμάτια μεσώ του έξυπνου ηχείου, να ακούσεις audiobook, να κάνεις stream shows, ή να βρεις ταινίες στο Netflix στη smart TV σου.

Με τα smart assistants της σειράς Google Nest μπορείς να εμπλουτίσεις περισσότερο την εμπειρία του Chromecast, όπως να προβάλλεις ταινίες και μουσική στην τηλεόραση ή στα ηχεία σου, απλά δίνοντας φωνητικές εντολές.

Αντίστοιχα, με ένα smart assistant της σειράς Amazon Echo Dot έχεις πρόσβαση στο Skills Store. Έτσι, μπορείς να εξοπλίσεις την Alexa με εξειδικευμένες εφαρμογές όπως το Skyrim Very Special Edition, όπου παίζεις το δημοφιλές παιχνίδι με τη φωνή σου, ή μια από τις πολλές εφαρμογές quiz ώστε να την κάνεις μέλος της παρέας σου και να παίζετε όλοι μαζί. Η γκάμα εφαρμογών καλύπτει αμέτρητες δεξιότητες, που μεταμορφώνουν την Alexa σε κάτι παραπάνω από μια απλή βοηθό.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: smart assistantGoogle Assistant, Amazon Alexa, Amazon Echo Dot, Google Nest Mini, Somfy Tahoma, IP κάμερες ασφαλείας, αισθητήρες κι ανιχνευτές, premium ηχεία multiroom, Bower & Wilkins και Bang & Olufsen, smart TV, Chromecast.

Μπορείς να δεις ακόμη