Έρχονται τα καθηλωτικά ακουστικά κεφαλής WH-1000XM5 από τη Sony

by Aggeliki Tsoukana

Το νέο τέκνο της σειράς headphones WH-1000XM της Sony αποκαλύφθηκε επίσημα και εντυπωσιάζει. Τα Sony WH-1000XM5 αποτελούν τη νεότερη αναβάθμιση μιας εξαιρετικής συλλογής ακουστικών κεφαλής, εξελίσσοντας την τεχνολογία ακύρωσης εξωτερικών θορύβων χάρη στο Auto NC Optimizer, προσδίδοντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ. Τα ολοκαίνουργια headphones έρχονται με δύο επεξεργαστές, οκτώ μικρόφωνα, νέα μονάδα οδήγησης 30mm και την τεχνολογία Presice Voice Pickup για κλήσεις με αψεγάδιαστη ποιότητα ήχου και μετάδοσης φωνής. Πρόκειται για το next-big-thing του φανατικού του ποιοτικού ήχου που δε συμβιβάζεται εύκολα, μα και του επαγγελματία που απαιτεί την απόλυτη αξιοπιστία κατά τη διάρκεια των κλήσεων, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύει.

 

 

Το noise cancelling στα καλύτερά του

Η τεχνολογία Auto NC Optimizer εξουδετερώνει τους εξωτερικούς θορύβους, είτε πρόκειται για τις φωνές ανθρώπων, είτε για αμάξια ή άλλους ενοχλητικούς ήχους της πόλης. Τα πολλαπλά μικρόφωνα – αισθητήρες των συγκεκριμένων headphones εντοπίζουν κάθε εξωτερικό περισπασμό αποσιωπώντας τον πλήρως, μην αφήνοντάς τον να διαπεράσει τα ακουστικά. Τα μικρόφωνα ελέγχονται από το δίδυμο επεξεργαστών HD QN1 και V1 που σχεδιάστηκαν ώστε να επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση της ακύρωσης θορύβων, αλλά και να αυξομειώνεται έξυπνα, αναλόγως των περιστάσεων.

Σε αυτό συμβάλει και η ειδικά σχεδιασμένη μονάδα οδήγησης 30mm που φέρει μαλακές άκρες ώστε να ενισχύει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Το συνθετικό υλικό της είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και ο θόλος της είναι ανθεκτικός και άκαμπτος με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή καθαρότητα του ήχου. Χάρη σε αυτή, οι ακροάσεις που προσφέρουν τα WH-1000XM5 αποτελούν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, τόσο σε υψηλές, όσο και σε χαμηλές συχνότητες.

 

Κάτι παραπάνω από έξυπνα ακουστικά

Η ποιότητα του ήχου των WH-1000XM5 δεν επηρεάζεται κατά την εναλλαγή από την ενσύρματη χρήση στην ασύρματη χάρη στην τεχνολογία κωδικοποίησης LDAC. Η εν λόγω τεχνολογία μεριμνά για την μετάδοση των δεδομένων τρεις φορές γρηγορότερα από το συνηθισμένο, παίζοντας μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Τα συμπιεσμένα αρχεία αποκαθίσταται σε πραγματικό χρόνο χάρη στις τεχνολογίες Edge-AI και DSEE Ultimate και έτσι εξασφαλίζεται πως θα υπάρχει μηδενική απώλεια υψηλών συχνοτήτων από τη διαδικασία της συμπίεσης.

Όσο για την αξιοπιστία των ακουστικών και των μικροφώνων τους κατά τη διάρκεια των κλήσεων, πρωταρχικό ρόλο παίζει η τεχνολογία Precise Voice Pickup. Με τη χρήση τεσσάρων διαφορετικών μικρόφωνων beamforming και ενός αλγόριθμου μείωσης θορύβου με βάση το AI πετυχαίνει την ύψιστη απομόνωση της φωνής του χρήστη.

 

 

Λειτουργίες που λύνουν, κυριολεκτικά, τα χέρια

Ποιος δεν θέλει να χειρίζεται τα ακουστικά του με τη μέγιστη δυνατή ευκολία; Τα WH-1000XM5 προσφέρουν γρήγορη πρόσβαση στην αγαπημένη σου μουσική με το Spotify Tap που απαιτεί δύο γρήγορα πατήματα στην επιφάνεια αφής τους για την παύση ή τη συνέχιση της αναπαραγωγής. Μπορείς όμως και να τα ελέγξεις αποκλειστικά με τη φωνή σου, μια και τα ενσωματωμένα Ok Google και Alexa ανταποκρίνονται σε φωνητικές εντολές που εξαλείφουν την ανάγκη χρήσης των χεριών.

Η λειτουργία Speak-to-Chat αναλαμβάνει να σταματήσει τη μουσική, επιτρέποντας στους εξωτερικούς ήχους να περάσουν στο εσωτερικό των ακουστικών, αμέσως μόλις αναληφθεί ότι μιλάς με κάποιον δίπλα σου. Μόλις η συζήτησή σας τελειώσει, η μουσική σου θα επιστρέψει αυτόματα και η ακύρωση των εξωτερικών θορύβων θα επαναφερθεί στα ανάλογα επίπεδα.

 

 

Πραγματικά τρισδιάστατος ήχος

Η Sony εξοπλίζει τα WH-1000XMS με το απίθανο 360 Reality Audio. Το χαρακτηριστικό αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της αρένας μιας συναυλίας. Το παραδοσιακό στέρεο αποδίδει ήχους με πηγή δύο συμβατικά ηχεία. Εν αντιθέσει, το 360 Reality Audio τοποθετεί κάθε κομμάτι του ήχου σε μια σφαίρα 360 μοιρών, προσφέροντάς σου την καλύτερη πιθανή ποιότητα μουσικής που έχεις ακούσει έως τώρα. Μερικές μόνο υπηρεσίες που το υποστηρίζουν είναι το Amazon Music Unlimited, το Deezer, το nugs.net και το TIDAL.

Ταυτόχρονα έχεις στη διάθεσή σου 360 Spatial Sound Personalizer και Dolby Atmos για όταν παρακολουθείς ταινία ή σειρά, πάντα φορώντας τα WH-1000XM5. Το 360 Spatial Sound Personalizer αντιλαμβάνεται το σχήμα του αυτιού σου και προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα. Από την άλλη, το Dolby Atmos δημιουργεί ένα συγκρότημα πλασματικών ηχείων γύρω σου, με αποτέλεσμα που κόβει την ανάσα.

Τα Sony WH-1000XM5 θα σε συντροφεύουν για 30 συνεχόμενες ώρες λειτουργίας με μια πλήρη φόρτιση, ή τρεις ώρες με μόλις τρία λεπτά φόρτισης. Το πακέτο αγοράς τους θα συμπεριλαμβάνει μια πτυσσόμενη θήκη μεταφοράς για εξοικονόμηση χώρου, το καλώδιο ενσύρματης χρήσης (1,2m) και το καλώδιο φόρτισης μέσω USB.

Το βέβαιο είναι πως μια και μόνο δοκιμή θα σε αποτρέψει από το να επιστρέψεις στα προηγούμενα ακουστικά σου. Ίσως και σε οποιοδήποτε ακουστικό έχεις δοκιμάσει προηγουμένως. Τα WH-1000XM5 έρχονται για να θέσουν τα δικά τους standards στον τομέα των ακουστικών κεφαλής και ο κερδισμένος από αυτήν τη… μάχη θα είσαι εσύ.

Μπορείς να δεις ακόμη