Ετοίμασε τη βεράντα σου για το καλοκαίρι

Μπορεί για αρκετούς μήνες να είχες σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη του μπαλκονιού ή της αυλής σου, τώρα όμως που έχει βελτιωθεί για τα καλά ο καιρός, θα αρχίσεις και πάλι να περνάς εκεί ολοένα περισσότερες ώρες. Επομένως, θα χρειαστεί πρώτα να τα σουλουπώσεις, απομακρύνοντας τα ίχνη που «άφησε» πίσω του ο χειμώνας.

Αν το σπίτι σου έχει βεράντα ή μπαλκόνι, το πρώτο βήμα είναι να σκουπίσεις τον χώρο, για να μαζέψεις τα μεγαλύτερα σκουπίδια (π.χ. χώματα ή ακαθαρσίες από περιστέρια). Σε αντίθετη περίπτωση, αν ξεκινήσεις απευθείας με το πλύσιμο, υπάρχει κίνδυνος να φράξουν τις υδρορροές, καταλήγοντας στα λούκια μαζί με το τρεχούμενο νερό.

Αν έχεις αυλή, τότε το καθάρισμα αφορά κυρίως τα ξερά φύλλα, καθώς με το πλύσιμο που θα ακολουθήσει, είναι πιθανό αρκετά από αυτά να κολλήσουν στο έδαφος και επομένως να μην απομακρύνονται με το νερό. Γι’ αυτόν τον σκοπό, μπορείς να επιστρατεύσεις την πατροπαράδοτη σκούπα. Αν πάντως θέλεις να τελειώσεις το καθάρισμα ακόμη πιο γρήγορα και εύκολα, τότε με έναν φυσητήρα θα κάνεις τη δουλειά σου χωρίς κόπο και ταλαιπωρία.

 

Όποιος κι αν είναι ο εξωτερικός σου χώρος, είναι βέβαιο πως η προετοιμασία του θα «περάσει» από το σχολαστικό του πλύσιμο. Η πατροπαράδοτη λύση είναι να βουρτσίσεις όλες τις επιφάνειες με ένα χλιαρό διάλυμα απορρυπαντικού και να τις ξεπλύνεις στη συνέχεια. Ωστόσο, αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο και κόπο, απομακρύνοντας και την πιο επίμονη βρωμιά, τότε ο καλύτερος «σύμμαχος» είναι ένα πλυστικό μηχάνημα.

Το τεράστιο πλεονέκτημα ενός πλυστικού μηχανήματος είναι ότι εκτινάσσει το νερό με πολύ υψηλή πίεση, τουλάχιστον 25 φορές μεγαλύτερη από την πίεση που πετυχαίνει το λάστιχο του κήπου. Έτσι, θα μπορείς να «σαρώνεις» μεγάλες επιφάνειες (π.χ. όλο το πάτωμα της αυλής) σε πολύ μικρότερο χρόνο, κάνοντας επίσης οικονομία στην κατανάλωση νερού. Παράλληλα, η υψηλή πίεση σημαίνει πως το νερό συμπαρασύρει όποιον ρύπο βρεθεί στην πορεία του – ακόμη και σκουριές ή ξεραμένες μπογιές.

Η λειτουργία αυτή σημαίνει πως με το πλυστικό θα καθαρίσεις επίσης στο άψε σβήσε και τα κάγκελα, που είναι το αμέσως επόμενο βήμα για τη φροντίδα του εξωτερικού σου χώρου. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα κήπου, στην περίπτωση που δεν τα είχες αποθηκεύσει τον χειμώνα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη