657
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Απολαυστικά κεκάκια φουλ σοκολατένια για να τα χαρίσουμε μαζί με ένα μπουκέτο ανοιξιάτικα λουλούδια αυτή την Κυριακή στις μαμάδες μας που γιορτάζουν.
Υλικά για 12 κεκάκια
- 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125 γρ. βούτυρο
- 100 ml νερό
- 2 αβγά
- 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 βανιλίνη
- 125 γρ. ζάχαρη
Για το γλάσο σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε το γλάσο της επικάλυψης για να κρυώσει: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και το αφρατεύουμε με την πραλίνα.
- Το μεταφέρουμε σε κορνέ με κατσαρή μύτη μπροστά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
- Για τα κεκάκια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα και τοποθετούμε 12 χαρτάκια στις υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν και ανακατεύουμε μέσα το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας, το ξύσμα του πορτοκαλιού ή τη βανιλίνη και μετά το μείγμα με το αλεύρι.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια σιλικόνης για μάφινς και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν ως μέσα και να φουσκώσουν.
- Τα ξεφουρνίζουμε και τα μεταφέρουμε σε σύρμα για να κρυώσουν. Τα διακοσμούμε με ροζέτες από το γλάσο που ετοιμάσαμε. Διατηρούνται στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.