Έτσι θα απολαύσεις στο έπακρο τις πιο γιορτινές μελωδίες!

by Aggeliki Tsoukana

Η αντίστροφη μέτρηση για την -κατά πολλούς- πιο όμορφη γιορτή του χρόνου έχει ήδη ξεκινήσει! Ήδη βλέπουμε στολισμένα μπαλκόνια, πλατείες, καταστήματα και φυσικά, η μουσική στο προσκήνιο. Πολύ μουσική, με γιορτινές μελωδίες και τραγούδια που είναι διαχρονικά.

Και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι συγκεντρώσεις με αγαπημένους στο σπίτι, χαλαρά πρωινά γεμάτα θαλπωρή και ξεγνοιασιά, ή γλέντια με φίλους και οικογένεια. Για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές χρειάζεσαι μουσική και ποιοτικό ήχο. Και κάπου εδώ, η τεχνολογία έρχεται -για ακόμα μία φορά- να σου προσφέρει πολλές επιλογές, ώστε να αποκομίσεις τη μέγιστη εμπειρία.

 

 

Ήχος Χριστουγέννων από την τηλεόραση

Τι πιο απλό από το να “βάλεις” στη smart TV σου γιορτινή μουσική από Spotify, από YouTube music, ή από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ροής ήχου που αγαπάς. Σίγουρα θα βρεις αγαπημένες μελωδίες για να συντροφεύουν στο στόλισμα, στο γιορτινό γλέντι, ή όσο απολαμβάνεις μαγειρική στην κουζίνα.

Για ό,τι κι αν κάνεις, μπορείς να ενισχύσεις τον ήχο της τηλεόρασης με μία soundbar, ή αλλιως ηχόμπαρα. Το soundbar είναι μία λεπτή, μακρόστενη συσκευή που ενσωματώνει πολλά μεμονωμένα ηχεία τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη (δίπλα-δίπλα). Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο πάνω ή κάτω από την τηλεόραση σου ή σε έπιπλο τηλεόρασης. Η σύνδεση με την τηλεόραση γίνεται συνήθως ασύρματα μέσω Bluetooth ή μέσω ενός μόνο καλωδίου, ώστε να μην μπλέκεσαι με πολλά καλώδια.

Θα απολαμβάνεις ποιοτικό ήχο και παράλληλα θα ανανεώσεις την αισθητική του χώρου σου, αφού εκτός από αποδοτικές, οι ηχόμπαρες είναι όμορφες και στυλάτες.

 

Γιορτινή μουσική με Home Cinema

Όταν το ζητούμενο είναι υψηλότερη δυνατή ποιότητα ήχου για κάθε περίσταση, είτε ακούς μουσική από την τηλεόραση, είτε θέλεις να απολαύσεις τις πιο Χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές παραγωγές, τότε χρειάζεται ένα Home Cinema kit.

Σίγουρα θα έχεις μία άριστη εμπειρία ειδικά στη χαλαρή περίοδο των γιορτών. Θέλουν χώρο, είναι ιδανικά για σαλόνι και έχουν ένα κόστος επένδυσης, το οποίο όμως αξίζει! Συνδυάζονται εξαιρετικά με έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά και με soundbars για επιπλέον απόδοση.

 

Ποιότητα και απόδοση με ένα Mini Hi-Fi

Τα σύγχρονα compact ηχοσυστήματα σου επιτρέπουν να φέρεις την απόλαυση του ήχου στα μέτρα σου. Με πλούσιο, καθαρό ήχο και μια πληθώρα επιλογών σύνδεσης, ένα Mini Hi-Fi είναι αυτό που χρειάζεστε για να απολαύσετε εσύ και οι αγαπημένοι σου, τις πιο γιορτινες μελωδίες με πλούσιο και γεμάτο λεπτομέρεια ήχο.

Ανακάλυψε προτάσεις όπως το Sony CMT-SBT20 Micro HI-FI, που προσφέρουν δυνατότητα σύνδεσης NFC με ένα άγγιγμα για αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth, έτσι ώστε να απολαμβάνεις τη μουσική σου παντού.

 

 

Πικάπ για γιορτινή ατμόσφαιρα με λίγο από “retro”

Σε αντίθεση με όσους πίστεψαν πως οι δίσκοι και τα πικάπ πέρασαν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας παραχωρώντας τη θέση τους στον ψηφιακό ήχο, πάντα υπήρχαν, υπάρχουν (και θα υπάρχουν) οι πιστοί που δεν τα αποχωρίστηκαν ποτέ και εξακολουθούν να εμπλουτίζουν τις μουσικές βιβλιοθήκες τους. Γι’ αυτό και τα ρετρό πικάπ αποτελούν σταθερή αξία.

Ένα Πικάπ προσφέρει διαφορετικότητα, μία ρετρό αίσθηση, γούστο, αλλά και ποιότητα στον ήχο. Είναι ιδανικό για σαλόνι, ενώ κάποια μοντέλα έχουν εξτρά χαρακτηριστικά, όπως εγγραφή σε USB ή κάρτα SD και αυτοενίσχυση.

 

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες παντού με φορητά ηχεία

Τα φορητά ηχεία χρειάζονται παντού, στη βόλτα, στην εκδρομή, αλλά και στο σπίτι. Ιδανικά για να “μεταδίδεις” μουσική από τον υπολογιστή, από το smartphone ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και από την τηλεόραση. Τροφοδοτούνται συνήθως μέσω USB, και είναι μία καλή επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο ή για κάποιον που ταξιδεύει λόγω γιορτών.

Εάν χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο, αλλά και τη δυνατότητα να επιλέγεις να παίξεις το αγαπημένο σου τραγούδι σε ολόκληρο το σπίτι ή ακόμα και διαφορετικό τραγούδι για κάθε δωμάτιο, μπορείς να συνδυάσεις ένα μεγάλο Bluetooth ηχείο όπως το Technics Ottava S SC-C30, με ένα μικρότερο, πιο φορητό ασύρματο ηχείο, όπως το Bang & Olufsen Beoplay A1. Για γιορτινή μουσική σε όλο το σπίτι!

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ζεύγος ή και να τα συγχρονίσεις με άλλα ηχεία της ίδιας σειράς, για να φτιάξεις τέλειο οικιακό ηχοσύστημα. Συνδύασέ το με ένα subwoofer όπως το Bowers & Wilkins Formation Bass και απόλαυσε surround ήχο.

 

 

Για γιορτινές μελωδίες εν κινήσει

Για πολλούς ανθρώπους, η μουσική είναι τρόπος ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς, ακούμε μουσική στη δουλειά, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη βόλτα, στο γυμναστήριο, ή ακόμα κι όταν κοιμόμαστε.

Τα ασύρματα ακουστικά είναι το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ για να μπορείς ν’ απολαμβάνεις ποιοτικό ήχο σε κάθε περίσταση. Όταν θέλεις να ακούς μουσική με στυλ, θα επιλέξεις ένα σετ ακουστικών κεφαλής.

Για εκείνους που χρειάζονται πλήρη ελευθερία από καλώδια είτε όταν βρίσκονται εν κινήσει, είτε όταν εργάζονται, υπάρχουν high-end προτάσεις σε true wireless ακουστικά. Εκτός από την απουσία καλωδίου, διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό για να προσφέρουν άνεση και σταθερότητα.

 

 

Τα πιο smart Χριστούγεννα με έξυπνα ηχεία

Τα ασύρματα ηχεία έχουν γίνει πιο «έξυπνα» από ποτέ. Είτε θέλεις να μάθεις τα νέα για τον καιρό, να μάθεις τον τίτλο ενός τραγουδιού που ακούς, να ακούσεις όλες τις επικεφαλίδες των τελευταίων ειδήσεων ή να ρυθμίσεις τον φωτισμό στο σπίτι, οι έξυπνοι βοηθοί φωνής όπως οι Alexa, Apple Siri και Google Assistant, βρίσκονται δίπλα σου για να σε βοηθήσουν. Σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σου!

Έτσι, συνδυάζοντας ένα φορητό ηχείο, ή ένα ηχοσύστημα με ασύρματη συνδεσιμότητα, θα έχεις ένα όμορφο μουσικό αποτέλεσμα. Θα μπορείς με φωνητικές εντολές να αναζητάς μουσική στο διαδίκτυο, να δημιουργείς μία playlist ή και να έχεις μουσική σε παραπάνω δωμάτια! Ανάλογα το μοντέλο μπορεί να υπάρχει διαλειτουργικότητα και με άλλες συσκευές.

Τώρα που ξέρεις με ποιους τρόπους μπορείς να απολαύσεις τις πιο γιορτινές μελωδίες την περίοδο των Χριστουγέννων, μένει να μπεις στο www.kotsovolos.gr και να επιλέξεις αυτόν που σε καλύπτει περισσότερο. Καλές γιορτές!

Μπορείς να δεις ακόμη