Έτσι θα «φορέσεις» το πιο γιορτινό χαμόγελο για τις γιορτές

by Aggeliki Tsoukana

Με ένα καθαρό και λαμπερό χαμόγελο μπορούμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Ένα λευκό και αστραφτερό χαμόγελο δείχνει πως προσέχουμε τον εαυτό μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, που πρέπει να λάμπουμε από την κορυφή έως τα νύχια, το λαμπερό χαμόγελο είναι απαραίτητο.

Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την όψη του χαμόγελού σου και να είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση, όχι μόνο την περίοδο των εορτών, αλλά όλο τον χρόνο.

 

Σχολαστικός καθαρισμός

Η συστηματική και σωστή υγιεινή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα δόντια και τα ούλα μας.  Η καθημερινή προληπτική φροντίδα, όπως το κατάλληλο βούρτσισμα και το καθάρισμα με νήμα, είναι κανόνας για σωστή στοματική υγιεινή.

Τακτικό καθάρισμα σημαίνει ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα, προκειμένου να μην αφήνουμε την αδαμαντίνη των δοντιών εκτεθειμένη στο διαβρωτικό έργο των τερηδογόνων βακτηρίων. Προσοχή όμως, αυτό δε σημαίνει ότι μόλις ολοκληρώσεις ένα γεύμα σπεύδεις στο μπάνιο για να βουρτσίσεις τα δόντια σου. Το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται το νωρίτερο 30 λεπτά μετά το φαγητό.

 

 

Η επιλογή της κατάλληλης οδοντόβουρτσας

Όλες οι οδοντόβουρτσες δεν είναι ίδιες, και η σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο πόσο αποτελεσματικά καθαρίζεις τα δόντια σου. Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να προτιμάμε μαλακές ή μεσαίας σκληρότητας οδοντόβουρτσες, που δεν τραυματίζουν τα ούλα και τα δόντια.

Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν βάλει γέφυρες ή θήκες πορσελάνης. Είναι σημαντικό επίσης να υπάρχουν διάφορες γωνίες στα βουρτσάκια ώστε να διευκολύνουν την οδοντόβουρτσα να εισχωρεί εύκολα ανάμεσα στα δόντια και να είναι ευέλικτη στις κινήσεις της αναλόγως του κάθε δοντιού.

Σε ό,τι αφορά στη σωστή οδοντόβουρτσα για το παιδί, θυμήσου να επιλέξεις μια οδοντόβουρτσα κατάλληλη σε μέγεθος για το παιδί. Η σωστή επιλογή εξασφαλίζει τη σωστή χρήση της μέσα στο στόμα του παιδιού και ταυτόχρονα τον εύκολο χειρισμό με την ειδική για παιδιά πρακτική λαβή.

 

 

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για τέλειο καθαρισμό και υγιεινή

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια. Οι σύγχρονες ηλεκτρικές επαναφορτιζόμενες οδοντόβουρτσες διαθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στις συμβατικές, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής.

Η ηλεκτρική βούρτσα απαιτεί χαμηλότερο επίπεδο δεξιότητας. Περιστρέφεται και δονείται από μόνη της χωρίς να χρειάζεται να κάνεις όλες τις κινήσεις. Το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά είναι να τη μετακινείς από δόντι σε δόντι. Επίσης, οι λαβές τους είναι σχετικά πιο εργονομικές, για να ταιριάζουν καλύτερα και πιο σταθερά στο χέρι. Είναι λοιπόν εξαιρετικά πιο εύκολες στη χρήση και πιο ξεκούραστες από μια κλασική οδοντόβουρτσα.

 

 

 

Εγγύηση ότι θα καθαρίζεις τα δόντια σου σωστά

Η μοντέρνα σχεδίαση και η καινοτομική τεχνολογία των σύγχρονων ηλεκτρικών επαναφορτιζόμενων οδοντοβουρτσών είναι σημαντικός παράγοντας παρακίνησης για όλους μας ώστε να βουρτσίζουμε συχνότερα τα δόντια μας, ειδικά για αυτούς που τους αρέσουν τα gadgets. Για τα παιδιά, υπάρχουν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με γνωστούς ήρωες κινουμένων σχεδίων, ή αστείους χαρακτήρες, που πιθανόν να ενισχύσουν την επιθυμία των παιδιών να βουρτσίσουν τα δόντια τους.

Μάλιστα, ορισμένες από τις πιο σύγχρονες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης που αυτόματα επιβραδύνουν ή και σταματούν την περιστροφή όταν ασκήσεις υπερβολική πίεση για να αποφεύγεται η αποτριβή των δοντιών.

Το σωστό βούρτσισμα διαρκεί τουλάχιστον 2 λεπτά. Οι περισσότεροι ενήλικες δεν αφιερώνουμε τόσο χρόνο. Πολλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έρχονται με ενσωματωμένο επαγγελματικό χρονόμετρο 2 λεπτών με διακεκομμένη λειτουργεία κάθε 30 δευτερόλεπτα που σηματοδοτεί την αλλαγή τεταρτημόριου των δοντιών. Άλλες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έρχονται μαζί με ειδική εφαρμογή για το smartphone, η οποία περιλαμβάνει χρονόμετρο και οδηγίες βουρτσίσματος.

 

 

Κράτησε τα δόντια σου σε φόρμα για πάντα!

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά πολύ απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τον κίνδυνο της τερηδόνας, της ουλίτιδας και άλλων προβλημάτων, αλλά δεν πρέπει να παραλείπεις την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο για έλεγχο και καθαρισμό δοντιών είναι ο καλύτερος τρόπος να προλάβεις προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν στα δόντια, τα ούλα σου, αλλά και να θωρακίσεις τη συνολική σου υγεία. Όσο και αν σε αγχώνει ή φοβίζει, είναι βέβαιο ότι θα σε γλιτώσει από πολύπλοκες και δαπανηρές θεραπείες στο μέλλον.

Καλές γιορτές, λοιπόν, «φορώντας» το πιο λαμπερό χαμόγελό σου!

Μπορείς να δεις ακόμη