Εξοικονόμησε χρήματα από τις ηλεκτρικές σου συσκευές!

by K Admin

 

Σε προβληματίζει ο αυξημένος λογαριασμός της ΔΕΗ; Γνωρίζεις σε ποια συσκευή οφείλεται;

 

Η σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, θα σε βοηθήσει να δεις το λογαριασμό της ΔΕΗ να «κατεβαίνει»!

 

Κλιματιστικό

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις αρχικά είναι ότι τόσο η θέρμανση, όσο και η ψύξη ενός χώρου απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του κάθε νοικοκυριού, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η κακή λειτουργία των κλιματιστικών αυξάνει την κατανάλωση του ρεύματος.

Η σωστή λοιπόν συντήρηση του κλιματιστικού , βελτιώνει τις συνθήκες θερμοκρασίας και μειώνει την κατανάλωση του ρεύματος.

Θυμίσου, ακόμη, πως για να διατηρείς τον εσωτερικό σου χώρο στη θερμοκρασία που επιθυμείς θα πρέπει να έχεις φροντίσει να μην μπαίνει αέρας απ’ έξω. Διόρθωσε, λοιπόν, τυχόν βλάβες στις πόρτες και τα παράθυρα και περιόρισε τον αέρα που μπορεί να μπαίνει στο χώρο.

 

Ηλεκτρική κουζίνα

Μια ηλεκτρική συσκευή που η αλόγιστη χρήση της αυξάνει κατά πολύ το λογαριασμό της ΔΕΗ. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, σκεύη που καλύπτουν όλο το μάτι της κουζίνας και φρόντισε να μην ανοίγεις άσκοπα την πόρτα του φούρνου.

 

 

Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας

Απόφυγε να ρυθμίζεις το θερμοστάτη πάνω από τους 50°C και περιόρισε όσο μπορείς τη χρήση του σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Επίσης, θυμίσου να μην τον αφήνεις αναμμένο για πολύ ώρα!

Η καλύτερη λύση για να γλιτώσεις πολλά χρήματα, είναι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, αν υπάρχει η δυνατότητα.

 

Ψυγείο

Η συγκεκριμένη συσκευή δουλεύει 365 μέρες το χρόνο και μάλιστα το καλοκαίρι κάνει υπερωρίες! Καλό, λοιπόν, θα ήταν το ψυγείο σου να είναι τοποθετημένο μακριά απ’ οποιαδήποτε άλλη συσκευή που εκπέμπει θερμότητα. Επιπλέον, περιόρισε το άνοιγμα της πόρτας όσο αυτό είναι δυνατό, και επιδιόρθωσε τυχόν βλάβες στο λάστιχο της πόρτας.

 

Πλυντήριο ρούχων

Γέμισε όσο μπορείς το πλυντήριο ρούχων  , για να έχεις λιγότερα φορτία πλύσης.Επιπλέον, επίλεξε ένα οικονομικό πρόγραμμα που αφενός θα καθαρίσει τα ρούχα σου, κι αφετέρου θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τα περιττά έξοδα.

Τέλος, αν έχεις μειωμένο – νυχτερινό ρεύμα, κάνε χρήση των ηλεκτρικών συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τις ώρες της μειωμένης χρέωσης. Αν, πάλι δεν έχεις, ποτέ δεν είναι αργά για να το ενεργοποιήσεις!

 

Πλέον μπορείς να προστατεύσεις τις ηλεκτρικές σου συσκευές από κάθε κίνδυνο μόνο με 16 ευρώ το χρόνο κάνοντας το πακέτο Ασφάλισης Περιεχομένου Σπιτιού της anytime που θα βρεις σ’ όλα τα φυσικά μας καταστήματα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη