Έξυπνα ηχεία με ψηφιακή βοηθό

by K-Admin 1

 

Τα ασύρματα ηχεία έχουν γίνει πιο «έξυπνα» από ποτέ. Είτε θέλεις να μάθεις τα νέα για τον καιρό, να μάθεις τον τίτλο ενός τραγουδιού που ακούς, να ακούσεις όλες τις επικεφαλίδες των τελευταίων ειδήσεων ή να ρυθμίσεις το φωτισμό στο σπίτι, οι έξυπνοι βοηθοί φωνής όπως οι Alexa, Apple Siri και Google Assistant, βρίσκονται δίπλα σου για να σε βοηθήσουν. Και αποτελούν μέρος μιας νέας εμπειρίας χρήσης για το «έξυπνο» σπίτι σου.

 

Μικρά, κομψά και δυνατές επιδόσεις

Τα σύγχρονα έξυπνα ηχεία, εκτός ότι έχουν γίνει ακόμη πιο κομψά, κρύβουν μέσα τους απίστευτη δύναμη! Φαντάσου ότι με ένα μικρό και κομψό Smart ηχείο, όπως το Echo Dot 3ης γενιάς της Amazon, στο κομοδίνο του υπνοδωματίου ή στο κέντρο του σαλονιού έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις σε τηλεφωνικές κλήσεις και να μεταφέρεις τον ήχο σε άλλες συμβατές συσκευές. Για παράδειγμα, μπορείς να ανάψεις το φως πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, να ενεργοποιήσεις την καφετιέρα καθώς πηγαίνεις στην κουζίνα και να χαμηλώσεις τα φώτα για να δεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση. Κι όλα αυτά, μόνο με τη φωνή σου!

 

https://www.youtube.com/watch?v=QTYaJfpgg-c

 

Φροντίζουν για την ασφάλειά σου

Ηχεία όπως το Amazon Echo Dot 3ης γενιάς διαθέτουν λειτουργίες που «συνεργάζονται» με συμβατούς αισθητήρες καπνού ή αντικραδασμικούς ανιχνευτές ανοίγματος, και σε ειδοποιούν κάθε φορά που εντοπίζουν καπνό, θόρυβο ή παραβίαση, προστατεύοντας τον χώρου σου.
Επιπλέον, μπορείς να συνδέσεις ένα έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού, όπως το Somfy Tahoma, για διαχειρίζεσαι και να ελέγχεις οποιαδήποτε συνδεδεμένη σε αυτό συσκευή, όπως IP κάμερες ασφαλείας, αισθητήρες και ανιχνευτές, παράθυρα κ.ά., απλά χρησιμοποιώντας τη φωνή σου.

 

 

Προγραμμάτισε την ημέρα σου… έξυπνα!

Εκτός από το γεγονός ότι τα έξυπνα ηχεία έρχονται για να κάνουν τον έλεγχο του «έξυπνου» σπιτιού σου πιο εύκολο από ποτέ, μπορούν να σε βοηθήσουν να προγραμματίζεις πιο εύκολα την καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, τα Google Home Mini και Google Home smart speaker assistant, αναλαμβάνουν να σε ενημερώσουν για ραντεβού και υποχρεώσεις, κλήσεις, νέα και πολλά άλλα. Έτσι, δεν πρόκειται να ξεχάσεις κάποιο προγραμματισμένο meeting στη δουλειά, να χάσεις μια σημαντική είδηση που σε ενδιαφέρει ή ένα σημαντικό (επαγγελματικό ή μη-επαγγελματικό) ραντεβού.
Μάλιστα, οι παραπάνω δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν απ’ όλη την οικογένεια: μέχρι έξι άτομα μπορούν να συνδέσουν το λογαριασμό τους με το Google Home για να λάβουν προσωπικές απαντήσεις.

 

 

Ο ιδανικός σύντροφος στην οικιακή διασκέδαση

Τα κορυφαία έξυπνα ηχεία που χρησιμοποιούν τους βοηθούς φωνής Alexa, Apple Siri και Google Assistant είναι έτοιμα να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση, αλλά και να φροντίσουν για την ψυχαγωγία σου. Μπορούν να γίνουν το δεξί σου χέρι όταν ακούς μουσική μέσω Bluetooth ή Wi-Fi, προσφέροντας πρόσβαση σε μια πληθώρα διαφορετικών υπηρεσιών ροής μουσικής όπως το Amazon Music, Apple Music, Spotify κ.ά.

Οι προτάσεις της Google, για παράδειγμα, σού επιτρέπουν να χρησιμοποιείς τη φωνή σου για να επιλέξεις τα αγαπημένα σου κομμάτια μέσω του έξυπνου ηχείου Google Home Mini, να ακούσεις μουσική ή audiobooks, να κάνεις stream shows και πολλά ακόμα στην τηλεόρασή σου με την ενσωματωμένη τεχνολογία Chromecast και Chromecast Audio. Επίσης σημαντικό, είναι το γεγονός πως ό,τι κι αν ζητήσεις να ακούσεις, θα το απολαύσεις με κορυφαίο ήχο μέσα από το έξυπνο ηχείο σου!
Φαντάσου λοιπόν ότι, συνδυάζοντας ένα ασύρματο έξυπνο ηχείο με τις κατάλληλες συνδεδεμένες οικιακές συσκευές, μπορείς να δημιουργήσεις ένα σπίτι με νοημοσύνη που θα σκέπτεται και θα «ακούει» κάθε επιθυμία σου.

Σχεδιάζεις να στήσεις το έξυπνο σπίτι που ονειρεύεσαι; Μη το σκέφτεσαι πολύ. Ξεκίνα από ένα Smart Speaker!

 

Μπορείς να δεις ακόμη