«Έξυπνο» κλίμα

Οι «έξυπνες» συσκευές θέρμανσης και αφύγρανσης προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και οικονομία, αφού βρίσκονται συνεχώς σε… επαφή με το smartphone σου. Έτσι, μπορείς να τις ελέγχεις ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Παράλληλα, μπορούν να σε ενημερώνουν στο κινητό για τη λειτουργία τους, ώστε να παρεμβαίνεις στις ρυθμίσεις για να απολαμβάνεις πάντοτε ιδανικές συνθήκες στο σπίτι.

 

Κλιματιστικά

Ενεργοποίησε το air-condition πριν επιστρέψεις στο σπίτι, ώστε να σε «υποδέχεται» ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Μέσω της εφαρμογής του κινητού σου θα μπορείς επίσης να προγραμματίσεις τη λειτουργία του κλιματιστικού σε εβδομαδιαία βάση. Για παράδειγμα, θα «ανάβει» λίγη ώρα πριν γυρίσεις από τη δουλειά.

Ακόμη κι όταν είσαι σπίτι, θα ελέγχεις το air-condition από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Έτσι, για παράδειγμα, μόλις ξυπνήσεις θα μπορείς να θέσεις σε λειτουργία το μηχάνημα στο σαλόνι, για να απολαύσεις με άνεση το πρωινό μαζί με την οικογένειά σου. Από το smartphone σου θα μπορείς επίσης να παρακολουθεί την κατανάλωση ρεύματος, ενώ στην περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει κάποιο σφάλμα στη λειτουργία του, θα σε ειδοποιήσει μέσω της εφαρμογής.

 

 

Αφυγραντήρες

Ρύθμισε τα επίπεδα υγρασίας που επιθυμείς για τον χώρο σου, απ’ όπου και αν βρίσκεσαι. Προσάρμοσε εύκολα τη λειτουργία του αφυγραντήρα στο πρόγραμμά σου, ώστε π.χ. το στέγνωμα των ρούχων να γίνεται όσο λείπεις από το σπίτι, και επιστρέφοντας τα ρούχα να είναι έτοιμα για σιδέρωμα.

Με έναν «έξυπνο» αφυγραντήρα, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να εξοικονομείς ρεύμα και χρήματα, χρησιμοποιώντας τη συσκευή όταν πραγματικά χρειάζεται. Επομένως, θα μπορείς να ενεργοποιείς την αφύγρανση στη λειτουργία Turbo μερικές ώρες πριν γυρίσεις, αντί να την αφήνεις συνεχώς «αναμμένη». Με αυτό τον τρόπο, θα βρεις τον χώρο σου απαλλαγμένο από την υγρασία και η συσκευή θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει σε χαμηλά επίπεδα θορύβου, απλώς για να διατηρήσει τις ιδανικές συνθήκες.

Καθαριστές Αέρα

Έλεγξε από το γραφείο την ποιότητα του αέρα στο σπίτι, ή όσο βρίσκεσαι για ψώνια και θέσε σε λειτουργία τον καθαριστή αν διαπιστώσεις πως χρειάζεται. Μέσω της εφαρμογής στο smartphone σου, θα μπορείς επίσης να ορίσεις ώρα ενεργοποίησης της συσκευής, για να είσαι σίγουρος πως όσο είσαι σπίτι, πάντοτε η ατμόσφαιρα θα είναι πλήρως απαλλαγμένη από ρύπους και άλλες βλαβερές ουσίες. Μάλιστα, αν διαπιστώσεις ότι ο καθαριστής εξασφάλισε ιδανική ποιότητα αέρα πριν επιστρέψεις, θα μπορείς να μειώσεις την ισχύ του για εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέσω της εφαρμογής, επίσης, η συσκευή θα σε ειδοποιεί όποτε χρειάζεται να αλλάξεις φίλτρο. Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις να το αντικαταστήσεις.

 

Θερμοπομποί

Είσαι στο γραφείο και αναρωτιέσαι μήπως ξέχασες να κλείσεις φεύγοντας τον θερμοπομπό; Αν η συσκευή σου είναι «έξυπνη» δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγξεις την εφαρμογή στο κινητό σου. Συνεπώς, αν όντως είναι ακόμη «αναμμένη», θα είναι αρκετό το πάτημα ενός κουμπιού για να την απενεργοποιήσεις. Με τη δυνατότητα τηλεχειρισμού, όπως είναι φυσικό, θα μπορείς επίσης να την «ανάψεις» λίγο πριν φύγεις από τη δουλειά, για να είναι ζεστός ο χώρος σου όταν γυρίσεις.

Τα μοντέλα με «ευφυΐα» φέρνουν επίσης για πρώτη φορά στην κατηγορία των συγκεκριμένων θερμαντικών συσκευών χαρακτηριστικά για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και εξοικονόμηση ρεύματος, όπως ο χρονοπρογραμματισμός και η νυχτερινή λειτουργία. Έτσι, με το sleep mode, η θερμοκρασία του υπνοδωματίου θα μειώνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ιδανικές συνθήκες ύπνου, αλλά και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Με την εφαρμογή θα μπορείς επίσης να ελέγχεις τη λειτουργία του θερμοπομπού από κάποιον άλλο χώρο, ώστε π.χ. να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία την ώρα που κοιμάται το παιδί σου, χωρίς να χρειάζεται να μπεις στο υπνοδωμάτιό του και να το ξυπνήσεις.

 

Μετεωρολογικοί Σταθμοί

Με ένα «έξυπνο» μοντέλο θα εκμεταλλευθείς στο έπακρο το γεγονός ότι ο οικιακός μετεωρολογικός σου σταθμός παρέχει ακριβείς προγνώσεις ειδικά για την περιοχή που βρίσκεται η κατοικία σου, αφού από το κινητό σου θα μπορείς να ενημερωθείς ανά πάσα στιγμή για την εξέλιξη του καιρού. Επομένως, για παράδειγμα, αν είσαι για ψώνια και διαπιστώσεις πως σε λίγο θα βρέξει, θα μπορείς να επισπεύσεις την επιστροφή σου, για να μαζέψεις τα ρούχα που έχεις απλώσει ή να κλείσεις τα παράθυρα που έχεις αφήσει ανοικτά.

Χάρις στον «έξυπνο» μετεωρολογικό σταθμό, θα μπορείς επίσης να τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή τις συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία) που επικρατούν στο σπίτι, αλλά και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν αυτές ξεπεράσουν το όριο που θα επιλέξεις. Παράλληλα, από το αρχείο με τις καταγεγραμμένες τιμές που θα βρεις στην εφαρμογή, θα έχεις άμεσα εικόνα για το πόσο υγιεινός είναι ο χώρος που ζεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη