Έξυπνο σπίτι για καλύτερη ζωή

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Οι έξυπνοι αυτοματισμοί στο σπίτι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Πλέον με ένα άγγιγμα στην οθόνη του smartphone σου, ή ακόμα και με μία φωνητική εντολή στο κινητό ή και στο έξυπνο ηχείο σου, μπορείς να ανάβεις τα φώτα, να ρυθμίζεις το κλιματιστικό ή τον έξυπνο θερμοστάτη σε μια άνετη θερμοκρασία, να συντονίζεις την τηλεόραση στο αγαπημένο σου πρόγραμμα, και πολλά άλλα. Παρακάτω θα βρεις όλες τις βασικές smart συσκευές που πρέπει να έχεις στο σπίτι, για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

 

 

Κάνε την αρχή με ένα smart speaker

Ένα smart speaker με voice assistant είναι ο πιο απλός τρόπος για να προσθέσεις άμεσα στο σπίτι μια από τις πιο βασικές smart λειτουργίες. Φαντάσου ότι με ένα μικρό και κομψό Smart ηχείο, όπως το Echo Dot της Amazon, στο κομοδίνο του υπνοδωματίου ή στο κέντρο του σαλονιού έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις σε τηλεφωνικές κλήσεις και να μεταφέρεις τον ήχο σε άλλες συμβατές συσκευές.

Εκτός από το γεγονός ότι τα έξυπνα ηχεία έρχονται για να κάνουν τον έλεγχο του «έξυπνου» σπιτιού σου πιο εύκολο από ποτέ, μπορούν να σε βοηθήσουν να προγραμματίζεις πιο εύκολα την καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, τα Google Home Mini και Google Home smart speaker assistant, αναλαμβάνουν να σε ενημερώσουν για ραντεβού και υποχρεώσεις, κλήσεις, νέα και πολλά άλλα. Έτσι, δεν πρόκειται να ξεχάσεις κάποιο προγραμματισμένο meeting στη δουλειά, να χάσεις μια σημαντική είδηση που σε ενδιαφέρει, ή ένα σημαντικό ραντεβού.

Εάν εστιάζεις στη μουσική, τα κορυφαία έξυπνα ηχεία που χρησιμοποιούν τους βοηθούς φωνής Alexa, Apple Siri και Google Assistant θα γίνουν το δεξί σου χέρι όταν ακούς μουσική μέσω Bluetooth ή Wi-Fi, προσφέροντας πρόσβαση σε μια πληθώρα διαφορετικών υπηρεσιών ροής μουσικής όπως το Amazon Music, Apple Music, Spotify κ.ά.

Μάλιστα, εάν ανήκεις στους ενθουσιώδεις της μουσικής, μπορείς να μεταφέρεις τη «ροή» σε premium ηχεία multiroom, όπως είναι τα Bower & Wilkins και Bang & Olufsen, για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική με κορυφαία ποιότητα ήχου και πλούσια μπάσα σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους.

 

 

Έξυπνος φωτισμός για κάθε περίσταση

Με τον έξυπνο φωτισμό, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται από έξυπνες λάμπες LED οι οποίες εγκαθίστανται πολύ εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθούν στο ντουί του φωτιστικού, στη θέση της συμβατικής λάμπας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σου, θα μπορείς να ελέγχεις κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει μέσω του ασύρματου οικιακού δικτύου Wi-Fi.

Θα συναντήσεις επιλογές όπως έξυπνες λάμπες LED (smart bulbs) για ένα δωμάτιο, που μπορούν να συνδεθούν χωρίς τη χρήση κάποιου hub, δηλαδή κάποιου «διανομέα» που μεσολαβεί μεταξύ λάμπας και δικτύου, αλλά έχουν περιορισμούς ως προς τις δυνατότητες που παρέχουν. Εάν χρειάζεσαι μεγαλύτερη ευελιξία κι επιλογές, υπάρχουν τα ολοκληρωμένα σετ έξυπνου φωτισμού, όπως είναι η σειρά Philips Hue Starter Kit, που μπορούν με ευκολία να φωτίσουν όλους τους χώρους του σπιτιού.

Εάν θέλεις να προσθέσεις περισσότερες από δύο ή τρεις λάμπες στο σπίτι, μπορείς να εξετάσεις ένα πλήρες σετ όπως το Philips Hue White Starter Kit E27 Smart Home, που περιλαμβάνει ροοστάτη και τη γέφυρα Hue Bridge. Για να μπορείς να τα συγχρονίσεις με τις συσκευές Alexa, Apple HomeKit και Google Assistant και να τα ελέγξεις με τη φωνή σου. Κι εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις ακόμη περισσότερες λάμπες στο μέλλον.

 

 

Κάνε έξυπνες τις υπάρχουσες συσκευές στο σπίτι

Απόκτησε τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση Internet.

Με ένα Smart Wi-Fi Controller θα μπορείς να ρυθμίζεις και να ελέγχεις εύκολα όλους του έξυπνους αυτοματισμούς που είναι χρήσιμοι για σένα. Θα μετατρέψει το smartphone σου σε τηλεκοντρόλ για όλες τις τηλεχειριζόμενες συσκευές που χρησιμοποιείς, από την τηλεόραση και το κλιματιστικό, μέχρι τον αποκωδικοποιητή και το ηχοσύστημα. Για να έχεις τον έλεγχό τους μέσα από το κινητό, ακόμη όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι.

Ένα σετ από έξυπνες πρίζες θα διευκολύνει την καθημερινότητά σου. Θες το φωτιστικό δαπέδου να σβήνει μετά από κάποια ώρα, χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεσαι; Τι θα έλεγες να έχεις έτοιμο καφέ το πρωί, με το που ξυπνήσεις; Σύνδεσέ το στην πρίζα, σύνδεσέ πάνω του όποια συσκευή θέλεις και προγραμμάτισέ το να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται, όταν το θες χρησιμοποιώντας το δωρεάν app για λειτουργικό Android & iOS. Έτσι, θα ενεργοποιεί και θα απενεργοποιεί, αντίστοιχα, τη συσκευή που έχεις επιλέξει.

Αξιοποίησε τον έξυπνο αισθητήρα Smarter FridgeCam και κάνε το ψυγείο σου έξυπνο, χωρίς να χρειάζεται να το αντικαταστήσεις. Τοποθετείται στο εσωτερικό της πόρτας του ψυγείου και αναλαμβάνει την επικοινωνία του μέσω ίντερνετ με το smartphone ή το tablet σου. Κατέβασε την εφαρμογή AI SmarterAssist και διαχειρίσου το απόθεμα του ψυγείου από τη συσκευή σου, λαμβάνοντας εικόνα από το εσωτερικό του. Ο αισθητήρας είναι συμβατός με οποιοδήποτε ψυγείο, ενώ η σύνδεση με το κινητό είναι θέμα λίγων λεπτών. Ενίσχυσε το ψυγείο σου με καινούργιες δυνατότητες, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα των αγορών σου.

 

 

Προστάτευσε το σπίτι σου από όπου κι αν βρίσκεσαι

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας είναι σχεδιασμένα για να σου δίνουν τον απόλυτο έλεγχο. Εύκολα στην εγκατάσταση και με σχεδόν μηδενικά έξοδα συντήρησης, σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις, να ελέγχεις, να αυτοματοποιείς και να επιβλέπεις το σπίτι σου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και προστασία για την περιουσία και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Πλέον δεν έχεις άγχος για την ασφάλεια του σπιτιού σου, είτε βρίσκεσαι μέσα σε αυτό, είτε χιλιόμετρα μακριά από αυτό. Απόλαυσε 24ωρο απομακρυσμένο έλεγχο του χώρου σου και άμεση αντίδραση μέσω ειδοποιήσεων στο smartphone ή το tablet, λάβε εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας εντός κι εκτός σπιτιού ακόμα κι αν επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Έτσι, οι κάτοικοι του σπιτιού θα ξεκουράζονται με άνεση και ασφάλεια.

Οι έξυπνες κάμερες εξωτερικού χώρου λειτουργούν ως το πρώτο φράγμα ασφάλειας για το σπίτι σου, αποτρέποντας τους επίδοξους εισβολείς, είτε ενεργοποιώντας το σύστημα συναγερμού ή και αποστέλλοντας ειδοποίηση στο smartphone ή το tablet σου, για να έχεις άμεσα βίντεο του συμβάντος. Σύνδεσε τον φωτισμό στην κάμερά σου και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα έτσι ώστε να ενισχυθεί η αποτροπή. Αξιοποίησε τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, μίλησε και άκου από όπου κι αν βρίσκεσαι.

Παράλληλα, οι έξυπνοι αισθητήρες και ανιχνευτές είναι προηγμένες συσκευές υψηλής ευαισθησίας, που έχουν σκοπό να διατηρήσουν την ασφάλεια του σπιτιού σου σε υψηλά επίπεδα. Τι σημαίνει αυτό; Σε κάθε περίπτωση φωτιάς ή καπνού, διαρροής νερού, προσπάθεια εισβολείς από παράθυρο ή πόρτα, ενεργοποιούνται και σε ενημερώνουν. Λάβε άμεσα ειδοποίηση στην εφαρμογή στο κινητό, με e-mail, ή ηχητική ειδοποίηση. Έτσι, δεν χάνεις καθόλου χρόνο και είσαι συνεχώς ασφαλής κάτω από όλες τις περιστάσεις.

 

Το smart home είναι μια πλατφόρμα που εξελίσσεται διαρκώς, πάντα με σκοπό να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

Οι παραπάνω προτάσεις έρχονται να πλαισιώσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλες τις έξυπνες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές για το σπίτι. Συνδυάζονται άψογα, και πολλές φορές επικοινωνούν, με ένα έξυπνο πλυντήριο, μια ρομποτική σκούπα, έξυπνο φούρνο, μέχρι τη smart TV σου. Οι επιλογές πολλές. Για να διαλέξεις αυτές που ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις δικές σου ανάγκες.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: smartphone, έξυπνο ηχείο, έξυπνο θερμοστάτη, κλιμαριστικό, τηλεόραση, Echo Dotpremium ηχεία multiroom, Bower & Wilkins, Bang & Olufsen, έξυπνο φωτισμό, tablet, Philips Hue Starter Kit, Philips Hue White Starter Kit E27 Smart Home, έξυπνες πρίζες, Smarter FridgeCam, έξυπνα συστήματα ασφαλείας, έξυπνες κάμερες εξωτερικού χώρου, έξυπνο πλυντήριο, ρομποτική σκούπα, έξυπνο φούρνο.

Μπορείς να δεις ακόμη