Μάθε τα πάντα για τα νέα iPhone 13 & 13 Pro σε επτά λεπτά

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Αν είσαι Apple fan, η στιγμή που περίμενες έφτασε. Από σήμερα άνοιξε η δυνατότητα προ-παραγγελίας των νέων iPhone της σειράς 13 και στη χώρα μας. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σου, η Apple ανακοίνωσε στα τέλη του Σεπτεμβρίου στο καθιερωμένο της event, όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά τέσσερις νέες συσκευές, χωρισμένες σε δύο κατηγορίες, την απλή και την Pro.

Ξεκινώντας από την απλή σειρά αυτή περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα iPhone 13 mini και iPhone 13. Αμφότερα διαθέτουν σκελετό από αλουμίνιο, διπλό σύστημα κάμερας στην πλάτη και χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή Α15 Bionic που τα κάνει με διαφορά πιο ισχυρά από τα αντίστοιχα iPhone 12. Όσο για την οθόνη και τα δύο χρησιμοποιούν οθόνες Super Retina XDR τεχνολογίας OLED στις 5,4 και 6,1 ίντσες αντίστοιχα.

Η Pro σειρά αποτελείται και αυτή από δύο μοντέλα τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Οι δύο Pro συσκευές διαθέτουν σκελετό από ανοξείδωτο ατσάλι χειρουργικού τύπου, και τριπλό σύστημα κάμερας στην πλάτη, με υποστήριξη για macro φωτογράφιση και tele φακό που αντιστοιχεί σε 3x οπτικό ζουμ. Και αυτά χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή A15 Bionic και έρχονται με OLED οθόνες Super Retina XDR, οι οποίες είναι όχι μόνο μεγαλύτερες  – στις 6,1 και 6,7 ίντσες αντίστοιχα – και φωτεινότερες – στα 1000 nits -, αλλά υποστηρίζουν και την τεχνολογία ProMotion που σημαίνει ότι προσφέρουν μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz.

Όλα τα μοντέλα πάντως, προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία, φέρουν πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP68, και διαθέτουν αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου με μικρότερη οπή κατά 20%, σε σύγκριση με τα απερχόμενα μοντέλα. Αν τώρα βέβαια είσαι σαν εμάς και δεν σου αρέσει να διαβάζεις κείμενα, μπορείς πολύ εύκολα να ενημερωθείς για όλα τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone της σειράς 13, και να επιλέξεις το κατάλληλό μοντέλο για σένα, αφιερώνοντας μερικά λεπτά από τον χρόνο σου για να παρακολουθήσεις το βίντεο που ακολουθεί και που εξηγεί όλα όσα γράψαμε παραπάνω και όχι μόνο.

 

Μπορείς να δεις ακόμη