Έξυπνοι τρόποι να διασκεδάσεις χωρίς τη χρήση κινητού

by Zikou Stella

Η χρήση smartphone δεν είναι αναγκαία επιβλαβής. Οι συσκευές αυτές μας επιτρέπουν να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εργασιακή μας ζωή. Πολλοί είναι, όμως, εκείνοι που αναζητούν τρόπο να περιορίσουν τη συνήθεια αυτή. Ο εθισμός στο κινητό τηλέφωνο μπορεί να εκδηλωθεί με ποικίλους τρόπους. Ίσως νιώθεις την ανάγκη να τσεκάρεις το κινητό σου κάθε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να μην είσαι παραγωγικός στην εργασία σου, ή να μένεις ξύπνιος μέχρι αργά παρακολουθώντας τα συμβάντα στα social media.

Πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις για να περιορίσουμε τη χρήση του κινητού μας τηλεφώνου. Ο χρόνος της αποχής μας από τις οθόνες καθορίζεται από τη χρήση που κάνουμε. Ο μέσος άνθρωπος θα πρέπει να αρχίσει με αποχή ενός 24ώρου. Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς κινητό, που τιμάται κάθε χρόνο στις 6 Φεβρουαρίου, παρακάτω σού έχουμε ορισμένους έξυπνους τρόπους για να διασκεδάσεις εντός κι εκτός σπιτιού χωρίς τη χρήση κινητού.

 

Παίξε επιτραπέζια παιχνίδια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι σταθερή αξία για διασκέδαση στο σπίτι. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, με καινούρια και άλλα διαχρονικά επιτραπέζια παιχνίδια για κάθε ηλικία. Θα αποτελέσουν τον ιδανικό σύντροφο για τις γιορτές.

Η Monopoly, για παράδειγμα, είναι το πλέον κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Οι παίκτες μάχονται για να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Πέρα από τα κλασικά επιτραπέζια, υπάρχουν και τα «αυτοσχέδια» επιτραπέζια παιχνίδια, όπως είναι η παντομίμα. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά χαρτάκια post it, όπου θα γράφετε τις λέξεις που πρέπει να μαντέψει ο κάθε παίκτης. Μάντεψε τη λέξη με τα στοιχεία που σου δίνουν οι φίλοι σου περιγράφοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας, φωνάζοντας ή με παντομίμα.

Η τρίλιζα αποτελεί ένα από τα πλέον κλασικά παιχνίδια παζλ και μπορείς εύκολα να παίξεις στο σπίτι με ένα φίλο σου, αν θυμάσαι πώς είναι το σχήμα.

 

Χειροτεχνίες στο σπίτι

Τι πιο ωραίο από το να περνάς την ώρα σου στο σπίτι δημιουργικά. Η χειροτεχνία είναι μια μέθοδος διαλογισμού και χαλάρωσης και το αποτέλεσμα θα σε γεμίσει χαρά, όποιο κι αν είναι το επίπεδό σου. Για παράδειγμα, μήπως το πλαστικό μπουκάλι που θα πέταγες στην ανακύκλωση μπορεί να γίνει ένα πολύ όμορφο βάζο για λουλούδια; Το σαμπουάν σου τελειώνει, το μπουκαλάκι από το κρεμοσάπουνο το ίδιο. Με ένα πινέλο και χρώματα μπορείς να δώσεις χρώμα στα μπουκάλια και να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου κάνοντας κάτι καλό για τον πλανήτη.

Βάλε στο «κόλπο» και τα παιδιά. Φτιάξτε διάφορες χειροτεχνίες για να διακοσμήσετε το δωμάτιο, ή ακόμα και παλιά T-shirts. Αξιοποίησε παλιά υφάσματα και φτιάξτε πουγκιά για τα λαχανικά σου και κάθε χρήση. Οι ιδέες, αμέτρητες. Υλικά στο σπίτι, έχεις. Βάλε λίγη όρεξη, μεράκι, και έχεις να κάνεις πολλά πράγματα!

 

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι άκρως διασκεδαστικά, ενώ παράλληλα «ακονίζουν» το μυαλό. Αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι, ρίξε μια ματιά στη σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών Desyllas. Πολλά παιχνίδια περιέχουν και εκπαιδευτική χειροτεχνία, µε την οποία τα παιδιά ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

 

Απόλαυσε τη χαρά της βόλτας

Ένας περίπατος με φίλους ή με όλη την οικογένεια, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσεις αλλά και να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Αν το επιτρέπει ο καιρός, τι πιο όμορφο απ’ το να απολαύσεις τη χαρά της ποδηλασίας με ηλεκτρικά ποδήλατα, ή να νιώσεις την ελευθερία που προσφέρει ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Μπορείς να επιλέξεις ένα Ηλεκτρικό Πατίνι Ισορροπίας, ένα σύγχρονο, επαναφορτιζόμενο «μαγικό χαλί», που σε κάνει να νιώθεις ότι πλανιέσαι στον αέρα και σε μετακινεί πιο γρήγορα, οικολογικά και οικονομικά. Αν πάλι η ισορροπία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πατίνι, είτε στη βόλτα είτε στην καθημερινότητά σου. Απλά θα πρέπει να επιλέξεις κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σου, όπως ένα Ηλεκτρικό Scooter, που αποτελεί μία κομψή, φορητή λύση που σε πάει παντού.

 

Χρήση, αλλά όχι κατάχρηση των social media

Μας το τονίζουν καθημερινά και οι ειδικοί ότι η εξάρτηση από τα social media έχει αρνητική επίπτωση στην ψυχική και σωματική υγεία ενός ανθρώπου. Αν διαπιστώσεις ότι τα social media σε κάνουν να νιώθεις χειρότερα για τη ζωή σου ή/και λιγότερο θετικά για τον εαυτό σου, είναι η ώρα να πάρεις τα συναισθήματα αυτά σοβαρά. Δε χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς εντελώς, απλά άλλαξε λίγο τη νοοτροπία που έχεις για τα social media.

Χρησιμοποίησέ τα για να κάνεις ουσιαστικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και όχι για να κάνεις αρνητικές συγκρίσεις με τη ζωή των άλλων. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιορίσεις το χρόνο που «σπαταλάς» στα Facebook, Instagram κ.ο.κ., και αναζήτησε «πραγματικές» επαφές με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Ακόμη και μια βίντεο-κλήση, ή ένα τηλεφώνημα θα είναι καλύτερη επιρροή πάνω σου σε σχέση με τα social media.

Μπορείς να δεις ακόμη