Φήμη: Η Sony ετοιμάζει δύο νέα PS5 και μία φορητή κονσόλα

by Zikou Stella

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις νέες κονσόλες φαίνεται ότι ετοιμάζει η Sony, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γνωστού leaker της βιομηχανίας του gaming, Tom Henderson. H πιο πρόσφατη φήμη που άναψε φωτιές στους οπαδούς της ιαπωνικής εταιρείας κάνει λόγο για μία νέα φορητή κονσόλα, με την κωδική ονομασία Q Lite. Σύμφωνα με τον leaker η νέα κονσόλα θα έχει σχεδίαση που θα είναι εμπνευσμένη από τα DualSense χειριστήρια του PS5, θα διαθέτει οθόνη 8 ιντσών, ενσωματωμένα ηχεία και mini jack για σύνδεση ακουστικών.

Μη βιαστείς όμως να χαρακτηρίσεις την κονσόλα ως διάδοχο του PS Vita, καθώς οι πληροφορίες λένε πως είναι ένα προϊόν που η Sony θα το προωθήσει ως συνοδευτικό του PS5, για να ενισχύσει την λειτουργία του Remote Play. Δηλαδή δεν θα είναι μία ανεξάρτητη κονσόλα, αλλά μία κονσόλα για game streaming, που θα απαιτεί διαρκή σύνδεση με το Internet.

 

 

Εκτός όμως από το Q Lite, σύμφωνα με τον Henderson η Sony ετοιμάζει και δύο ακόμα νέες κονσόλες PlayStation 5. Ένα με αποσπώμενο optical drive το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2023, με σκοπό να αντικαταστήσει τις δύο υπάρχουσες κονσόλες και ένα πιο ισχυρό PlayStation 5 Pro, που θα έχει βελτιωμένες επιδόσεις, με έμφαση στο Ray Tracing, για την εορταστική περίοδο του 2024.

Φυσικά, η Sony δεν έχει πάρει θέση για όλες αυτές τις διαρροές και τα ρεπορτάζ, οπότε καλό είναι να αντιμετωπίσεις όλες αυτές τις πληροφορίες με επιφύλαξη.

Μπορείς να δεις ακόμη