Φοιτητικό σπίτι: Σκούπισμα και σφουγγάρισμα χωρίς κόπο!

by Aggeliki Tsoukana

Πέτυχες την εισαγωγή σου σε κάποια σχολή και ετοιμάζεσαι για νέες «περιπέτειες». Αν αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεσαι σε άλλη πόλη, μακριά από το πατρικό σου, τότε γνωρίζεις ότι οι υποχρεώσεις σου θα αυξηθούν. Μια από αυτές τις υποχρεώσεις είναι και να φροντίζεις για την καθαριότητα του νέου σου σπιτιού. Ακόμα κι αν δεν το συνήθιζες στο πατρικό σου, θα έρθει κάποια στιγμή που θα χρειαστεί να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις. Άλλωστε πρόκειται για μια από τις πιο βασικές δουλειές του σπιτιού.

Αν έχεις ήδη αρχίσει να βαριέσαι και να κουράζεσαι, μην αγχώνεσαι καθόλου. Η τεχνολογία είναι σύμμαχός σου! Επιλέγοντας τις κατάλληλες συσκευές, το σκούπισμα και σφουγγάρισμα δεν θα είναι πλέον «αγγαρεία».

 

Μάθε για τις ρομποτικές σκούπες

Η βασική διαφορά μεταξύ ρομποτικής και «κλασικής» ηλεκτρικής σκούπας είναι ότι η πρώτη χρησιμοποιεί νοημοσύνη ρομπότ για να καθαρίσει αποτελεσματικά ολόκληρο το δάπεδο του σπιτιού σου χωρίς καμία δική σου παρέμβαση και κόπο. Δηλαδή μπορεί να κινηθεί αυτόνομα, να εκτελέσει μία εργασία, να επιστρέψει στη βάση της, μα κυρίως μπορεί να προγραμματιστεί και να λειτουργήσει σε διαφορετικά περιβάλλοντα χωρίς να είναι συνεχώς υπό τον έλεγχο σου.

Έτσι, όσο η σκούπα κάνει τη δουλειά της, εσύ μπορείς π.χ. να απολαύσεις μια βόλτα με τους συμφοιτητές σου, ή να χαλαρώσεις στον καναπέ του σπιτιού σου και να απολαύσεις μια τηλεοπτική σειρά στη smart TV σου.

 

Σχεδιασμένες με γνώμονα τις ανάγκες σου

Το μεγαλύτερο όφελος με μια ρομποτική σκούπα είναι ότι κερδίζεις τον χρόνο που θα αφιέρωνες για το σκούπισμα του σπιτιού καθώς και τον κόπο που θα έκανες. Πέρα από τη σκόνη, πολλά μοντέλα, όπως η iRobot Braava jet m6, υποστηρίζουν δυνατότητα και για σφουγγάρισμα. Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να ανεβαίνουν και σε χαλιά τα οποία επίσης καθαρίζουν άψογα.

Θετικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι πολλά μοντέλα είναι αθόρυβα ή μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του θορύβου ώστε να μην ενοχλείς για παράδειγμα τον συγκάτοικο ή τους συγκάτοικούς σου!

 

 

Έλεγξε τη σκούπα από το κινητό σου

Όλες οι ρομποτικές σκούπες έρχονται υπό τη συνοδεία μιας έξυπνης εφαρμογής για το smartphone ή το tablet σου. Από την οθόνη του κινητού σου μπορείς να χειριστείς τη ρομποτική σου σκούπα ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, η ρομποτική σκούπα Roomba θα αφαιρέσει τις ακαθαρσίες από κάθε γωνιά του δωματίου και θα επιστρέψει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

Το mobile app μιας ρομποτικής σκούπας προσφέρει πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες όπως τη δυνατότητα να προγραμματίζεις καθαρισμό σε οποιαδήποτε ημέρα ή ώρα της εβδομάδας, να πραγματοποιείς συντήρηση της σκούπας (π.χ. ειδοποίηση για άδειασμα κάδου, καθάρισμα βουρτσών κ.ά.), να ελέγξεις το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ή να λάβεις χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη ρομποτική σου σκούπα.

Με ένα άγγιγμα στην οθόνη του κινητού σου, θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου πως η σκούπα θα καθαρίζει απρόσκοπτα, ακόμα κι αν εσύ βρίσκεσαι ακόμα στο αμφιθέατρο.

 

Μια σκούπα πάντα σε ετοιμότητα

Οι σύγχρονες ρομποτικές σκούπες ενσωματώνουν μπαταρία υψηλής χωρητικότητας που εγγυάται καθαρισμό για έως και 2.5 ώρες σε πλήρη φόρτιση. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη φόρτιση. Ακόμα, όμως, κι αν η φόρτιση της μπαταρίας δεν επαρκεί, η ρομποτική σου σκούπα θα επιστρέφει στη βάση της για επαναφόρτιση. Στη συνέχεια, συνεχίζει τον καθαρισμό από το σημείο όπου είχε σταματήσει, εντελώς αυτόματα.

 

 

Απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη δική σου ρουτίνα

Οι ρομποτικές σκούπες παρέχουν ευέλικτη λειτουργία προγραμματισμού καθαρίσματος, ώστε να επιλέγεις τις ημέρες και τις ώρες που θέλεις να ξεκινάει ο καθαρισμός. Για σταθερά καθαρό δάπεδο, ακόμα και χωρίς την παρουσία σου. Με ένα μοντέλο όπως η Xiaomi Mi Robot Vacuum, θα μπορείς να ρυθμίζεις τη σκούπα σου να καθαρίζει τρεις φορές την εβδομάδα. Το «ρομπότ» θα καθαρίζει κάθε εβδομάδα στην προγραμματισμένη ώρα. Έτσι, θα μπορείς να σχεδιάζεις καλύτερα το καθημερινό πρόγραμμά σου. Σίγουρα θα έχεις έναν πονοκέφαλο λιγότερο!

Αν δεν επιθυμείς να προγραμματίσεις αυτόματο καθαρισμό, ορισμένα μοντέλα παρέχουν λειτουργία για τοπικό καθαρισμό. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να χρησιμεύσει όταν, για παράδειγμα, χυθεί ζάχαρη στην κουζίνα σου ή για να καθαριστεί το χαλάκι στην είσοδο του σπιτιού σου.

Δε χρειάζεται να εγκατασταθείς στο δικό σου σπίτι για να γνωρίζεις πως το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα είναι μια από τις πιο κουραστικές και βαρετές δουλειές του σπιτιού. Οι ρομποτικές σκούπες είναι σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Θα σε απαλλάξουν από την έγνοια του «πρέπει να σκουπίσω κάποια στιγμή» και θα σου εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο για να τον αφιερώσεις σε πράγματα που έχουν πραγματικά ενδιαφέρον για σένα. Καλή φοιτητική ζωή!

Μπορείς να δεις ακόμη