Φριτέζες αέρος… και η ζωή σου γίνεται καλύτερη!

by Aggeliki Tsoukana

Άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύεις με τις air fryer.

Θες μια συσκευή που να σου φτιάχνει το φιλέτο κοτόπουλο σε 15 λεπτά χωρίς προθέρμανση και περιττά λάδια μειώνοντας παράλληλα το ρεύμα σου; Οι φριτέζες αέρος σου προσφέρουν όλα αυτά και άλλα πολλά!

Η φριτέζα αέρος έρχεται όχι μόνο για να διευκολύνει την καθημερινότητα σου αλλά και για να σε βοηθήσει να μειώσεις τους λογαριασμούς σου. Πρόκειται για μια συσκευή που πλέον προσφέρει μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας αφού απαιτεί ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος. Μέσα σε λίγα λεπτά έχεις έτοιμο το φαγητό σου και μπορείς να το απολαύσεις χωρίς τύψεις, αφού οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν ζεστό αέρα με ελάχιστο ή ακόμη και καθόλου λάδι. Έτσι, δεν έχεις μόνο ένα νόστιμο αλλά και ένα υγιεινό φαγητό. Κι όμως, οι νέες φριτέζες αέρος προσφέρουν τον πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος αφού διαθέτουν και επιπλέον τεχνολογίες αφαίρεσης λίπους.

Μικρότεροι χρόνοι ψησίματος, μηδαμινοί χρόνοι προθέρμανσης, λιγότερη κατανάλωση ενέργειας! Τι άλλο σου προσφέρει όμως μια φριτέζα αέρος; Μα φυσικά εύκολο καθάρισμα και μέγιστη ασφάλεια. Τέρμα πια στα λάδια και τα πασαλείμματα γύρω από τον νεροχύτη σου. Οι καινούργιες συσκευές ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα με νέες τεχνολογίες που προλαβαίνουν ατυχήματα ενώ τα αποσπώμενα μέρη τους πλένονται εύκολα και γρήγορα στο πλυντήριο πιάτων.

 

Γιατί συμφέρει λοιπόν μια air fryer; Τα οφέλη είναι πολλαπλά τόσο για την υγεία όσο και για την τσέπη σου!

 

Εξοικονόμηση ενέργειας

Τόσο το μικρό μέγεθος της συσκευής όσο και η μεγάλη θερμότητα που εκπέμπει οδηγούνε σε σημαντικά ποσοστά μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος. Σε σύγκριση με τον συμβατικό φούρνο μια φριτέζα αέρος απαιτεί κατά μέσο όρο λιγότερο από το μισό ρεύμα για να μαγειρέψει την ίδια ποσότητα φαγητού αφού μπορεί να το ψήσει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Έτσι, η ενέργεια που καταναλώνεται είναι ελάχιστη.

 

 

Εύχρηστη συσκευή

Η τεχνολογία τους είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το φαγητό μέσα στο καλάθι της συσκευής. Το πάνω τμήμα της φριτέζας διαθέτει μηχανισμό θέρμανσης και ανεμιστήρα. Με το που την ανοίξεις ο ζεστός αέρας «κινείται» κάτω και γύρω από το φαγητό. Μέσα από αυτήν τη γρήγορη κυκλοφορία, το φαγητό σου είναι έτοιμο και τραγανό χωρίς καμία ποσότητα λαδιού! Το μικρό της μέγεθος σου επιτρέπει επίσης να την τοποθετήσεις όπου θέλεις, ακόμη και στον πάγκο της κουζίνας. Κι αν είστε πολλά άτομα στο σπίτι, μην σκας. Κυκλοφορούν αρκετά μοντέλα XL ιδανικά για όλη την οικογένεια.

 

Γρήγορο αποτέλεσμα

Ο χρόνος μαγειρέματος και προθέρμανσης που χρειάζεται μια air fryer απλά δεν συγκρίνεται με αυτούς ενός φούρνου — 75% λιγότερος χρόνος! Μέσα σε λίγα λεπτά έχεις το πιο γευστικό και υγιεινό αποτέλεσμα χωρίς μάλιστα να κάνεις κάποια διεργασία. Τι καλύτερο από αυτό; Το αποτέλεσμα μοιάζει με εκείνο που επιτυγχάνεται με το τηγάνι αλλά με μερικά ακόμη πλεονεκτήματα. Δεν υπάρχουν λιπαρές ουσίες και το φαγητό είναι την ίδια στιγμή τραγανό εξωτερικά και μαλακό απέξω.

 

Υγεινό αποτέλεσμα

Με την air fryer θα έχεις λιγότερη χοληστερίνη διατηρώντας τη σιλουέτα σου με νόστιμα γεύματα! Παρόλο που η ονομασία της συσκευής παραπέμπει σε τηγάνισμα, στην πραγματικότητα η φριτέζα ψήνει το φαγητό σε υψηλές θερμοκρασίες με τη βοήθεια του αέρα που εκπέμπει. Έτσι, το φαγητό από τη στιγμή που δεν περιέχει λάδι είναι πολύ πιο υγιεινό, καθώς έχει πολύ λιγότερες θερμίδες (ως και 80% λιγότερες) από τα τρόφιμα που έχουν τηγανιστεί σε συμβατικές φριτέζες. Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογίες αφαίρεσης λίπους με τα λιπαρά να μειώνονται ως και 90%! Και το βασικότερο; Μπορεί να κάνει πιο νόστιμα μερικά υγιεινά φαγητά που μπορεί να μην σου αρέσουν, όπως το μπρόκολο, και έτσι να τα ενσωματώσεις σιγά σιγά στη διατροφή σου.

 

Ασφάλεια

Φοβόσουν μην τυχόν και καείς κάθε φορά που πετούσες τις πατάτες στο τηγάνι; Τέρμα πια σε αυτό το άγχος αλλά και στο χάος που επικρατεί στον πάγκο σου. Οι νέες φριτέζες αέρος διαθέτουν ασφαλείς μηχανισμούς που σε προειδοποιούν κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά ενώ το καθάρισμα τους γίνεται εύκολα και γρήγορα σε αντίθεση με τα τηγάνια ή τους φούρνους.

 

 

Σύγχρονες τεχνολογίες

Πολλά είναι τα μοντέλα air fryer που διαθέτουν νέες «έξυπνες» τεχνολογίες όπως η σύνδεση με το Wi-Fi μέσω της οποίας μπορείς να παρακολουθείς το μαγείρεμα, να σε ειδοποιήσει όταν το φαγητό σου είναι έτοιμο αλλά ακόμη και να δεις διάφορες συνταγές! Αρκετά είναι και τα προγράμματα που διαθέτουν (από 3-13) για να τα προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου ενώ πολύ ωφέλιμα είναι και τα φίλτρα κατά των οσμών που περιλαμβάνονται σε αρκετά μοντέλα.

Μπορείς να δεις ακόμη