Κέρδισε χρόνο και ενέργεια με τις χύτρες ταχύτητας!

by Aggeliki Tsoukana

Μαγείρεμα… εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Με τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται συνεχώς, το οικονομικό μαγείρεμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση τους. Η χύτρα ταχύτητας είναι ο ιδανικός σύμμαχος για οικονομία στην κουζίνα!

Αν μάλιστα τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν έχεις χρόνο για μαγειρική, οι χύτρες ταχύτητας σου δίνουν τη λύση! Περιορίζουν τον χρόνο μαγειρέματος έως και 70% σε σχέση με την κατσαρόλα μειώνοντας έτσι το κόστος του λογαριασμού σου τρώγοντας παράλληλα σπιτικά και υγιεινά.

 

Εξοικονόμηση ενέργειας

Με τις χύτρες ταχύτητας ξοδεύεις λιγότερη ενέργεια αφού ο χρόνος παρασκευής είναι κι αυτός λίγος. Ο χρόνος που χρειάζεται για να ετοιμάσει το γεύμα σου είναι ελάχιστος, όπως ελάχιστα είναι και τα ποσοστά κατανάλωσης ενέργειας που σπαταλούνται. Λιγότερος χρόνος στο μαγείρεμα – λιγότερη σπατάλη ρεύματος – μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα! Το καλό με τις χύτρες ταχύτητας επίσης είναι ότι απορροφούν και στη συνέχεια διατηρούν τη θερμότητα. Η βάση της συσκευής είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και σε όλα τα μοντέλα είναι καθοριστική για την ποιότητα του γεύματος.

 

Γρήγορο αποτέλεσμα

Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για ένα σκεύος… ταχύτητας! Ιδανικό για σένα που δεν προλαβαίνεις να βάλεις το φαγητό στην κατσαρόλα και θες να τραφείς σωστά και οικονομικά. Συγκριτικά με άλλους τρόπους μαγειρικής, η χύτρα είναι 70% πιο γρήγορη στους χρόνους παρασκευής.

 

 

Υγιεινό αποτέλεσμα

Η επένδυση σε μια χύτρα ταχύτητας αξίζει τον κόπο όχι μόνο για λόγους εξοικονόμησης χρόνου αλλά και για λόγους υγείας. Με αυτήν τη συσκευή απολαμβάνεις καθημερινά νόστιμα γεύματα υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μέσα σε μόλις ένα τέταρτο έχεις έτοιμες νοστιμότατες φακές, εύκολα και ανώδυνα! Ευκαιρία να αναθεωρήσεις για πολλά παρεξηγημένα τρόφιμα, στα οποία η χύτρα προσδίδει πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Στη χύτρα η γεύση, τα αρώματα του φαγητού αλλά και οι βιταμίνες διατηρούνται και μένουν αναλλοίωτα.

 

Εύκολο καθάρισμα

Με τη χύτρα ταχύτητας έχεις την κουζίνα σου καθαρή χωρίς άγχος και χωρίς καμία επίβλεψη! Η μαγειρική σε χύτρα δεν αφήνει υπολείμματα λαδιού όπως συμβαίνει με τις κατσαρόλες. Η συσκευή καθαρίζεται απλά και γρήγορα τόσο στο πλυντήριο πιάτων όσο και στο χέρι. Ένα έξυπνο tip για τον σωστό καθαρισμό της χύτρας είναι να προσθέσεις δύο κούπες ξύδι και να τη βάλεις σε λειτουργία για δύο λεπτά. Επιπλέον, πολλές από τις συσκευές διαθέτουν μια αφαιρούμενη λαβή για πιο άμεσο και εύκολο καθάρισμα.

 

Ασφάλεια

Τα καινούργια σκεύη είναι 100% ασφαλή και εγγυημένα με σύγχρονες τεχνολογίες που αποτρέπουν τα ατυχήματα και εξαλείφουν κάθε πιθανότητα κινδύνου. Μια ποιοτική χύτρα από ατσάλι είναι απόλυτα ασφαλής ενώ θα μείνει για πάντα στην κουζίνα σου μιας και δεν απαιτεί κάποιου είδους συντήρηση.

Μπορείς να δεις ακόμη