Φτιάξε κλίμα με τα κλιματιστικά Inverter της σειράς Daikin ATXD-A

by Aggeliki Tsoukana

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και η χρήση κλιματιστικού είναι απαραίτητη για μια άνετη διαβίωση. Και φυσικά, το ίδιο ισχύει για τις θερμοκρασίες οποιασδήποτε άλλης εποχής του έτους. Αν είσαι ακόμα σε αναζήτηση της κατάλληλης συσκευής, τότε πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην Daikin, μια πρωτοπόρα ιαπωνική εταιρεία με πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στον τομέα του κλιματισμού που οι καινοτομίες και οι τεχνολογικά προηγμένες λειτουργίες της αναβαθμίζουν σημαντικά το επίπεδο ζωής των πελατών της.

Στον Κωτσόβολο θα βρεις τα κλιματιστικά Inverter Daikin ATXD25A Siesta και Daikin ATXD35A Siesta. Το πρώτο έχει απόδοση 9.000 Btu/h και το δεύτερο 12.000 Btu/h, ενώ και τα δύο ανήκουν στην ενεργειακή κλάση Α+++ τόσο στην ψύξη όσο και στη θέρμανση. Έτσι, επιτυγχάνουν μέγιστες επιδόσεις χωρίς να ανησυχείς για υψηλές καταναλώσεις και φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

H σειρά Siesta ATXD-A, αποτελεί εγγύηση εξαιρετικής κατασκευής και η Daikin χρησιμοποιεί ψυκτικό υγρό R-32 για να επιτυγχάνεται χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, με μειωμένα επίπεδα θορύβου και ειδικό φίλτρο αέρα τιτανίου με επικάλυψη απατίτη για ακόμα πιο αναβαθμισμένη ποιότητα του αέρα στον χώρο σου. Μέσω της τρισδιάστατης ροής αέρα επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη κατανομή του και έτσι διατηρείται η ίδια αίσθηση θερμοκρασίας σε όποιο μέρος του δωματίου και αν μετακινηθείς. Η άνεση είναι κάτι παραπάνω από αισθητή από την πρώτη κιόλας στιγμή χρήσης και ανάμεσα στις πολλές ευκολίες βρίσκεται η δυνατότητα χειρισμού από το smartphone σου με την εφαρμογή Onecta.

Λειτουργία Economy: Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό της σειράς Siesta ATXD-A απολαμβάνεις πολλαπλά πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο είναι η απόλυτη θερμική άνεση, όλες τις εποχές του χρόνου, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Χάρη στη λειτουργία Economy απολαμβάνεις υψηλές επιδόσεις, διατηρείται ανά πάσα στιγμή σε χαμηλό επίπεδο η συνολική κατανάλωση ρεύματος από το νοικοκυριό σου και έτσι μπορείς να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα επιπλέον συσκευές, ακόμα και αν είναι ενεργοβόρες, δίχως τον φόβο να υπερφορτώσεις το οικιακό δίκτυο ή να τρέμεις κάθε φορά που αντικρύζεις στο κατώφλι σου τον λογαριασμό του παρόχου ρεύματος.

Νυχτερινό πρόγραμμα λειτουργίας: Πάντοτε, τη νύχτα οι κλιματικές συνθήκες αλλάζουν, με τη θερμοκρασία να πέφτει, είτε αισθητά, είτε λίγο. Όμως, για να εξασφαλίσεις έναν άνετο ύπνο, θα πρέπει οι συνθήκες στο δωμάτιο να είναι όσο το δυνατό πιο σταθερές. Φροντίζοντας για εσένα, πριν καν παρουσιαστεί η ανάγκη, η Daikin έχει εξοπλίσει τα κλιματιστικά της με νυχτερινό πρόγραμμα λειτουργίας, για να αποτρέπεται είτε η υπερβολική ψύξη, είτε η υπερβολική θέρμανση. Το κλιματιστικό τροποποιεί με έξυπνο τρόπο τη λειτουργία του, εξασφαλίζοντάς σου έναν ύπνο χωρίς διακοπές επειδή έχεις ιδρώσει ή ψάχνεις κάτι για να σκεπαστείς, γεμίζοντας σε με ενέργεια για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία αναμονής: Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλούς να αφαιρούν τις συσκευές τους από την πρίζα όταν δεν λειτουργούν και πολλές φορές αγχώνονται, «ψάχνοντας» συνεχώς αν το έκαναν ή όχι πριν φύγουν από το σπίτι. Μια συσκευή σε κατάσταση αναμονής ναι μεν καταναλώνει ενέργεια για να είναι σε θέση να σε εξυπηρετήσει άμεσα όταν παραστεί ανάγκη, αλλά αν έχεις κλιματιστικό Daikin Siesta ATXD-A, απαλλάσσεσαι και από αυτόν τον περιττό πονοκέφαλο. Κι αυτό γιατί οι τεχνολογίες που ενσωματώνει του επιτρέπουν να μειώνει την κατανάλωση ρεύματος κατά 80% όταν βρίσκεται σε αναμονή και έτσι δεν χρειάζεται κάθε φορά να σκύβεις στο πάτωμα για να βρίσκεις που είναι το πολύμπριζο για να το θέσεις εκτός λειτουργίας ή να σέρνεις έπιπλα για να αποκτήσεις πρόσβαση στην πρίζα. Κάτι ακόμα, αποκτάς ακόμα μεγαλύτερη άνεση στη διαχείριση των καλωδίων, κάνοντάς τα αόρατα, αφού έχεις τη δυνατότητα σύνδεσης απευθείας στο κουτί και πάνω από αυτό να τοποθετήσεις την εσωτερική μονάδα.

Έξυπνες λειτουργίες/πολλαπλές μέθοδοι χειρισμού: Τα κλιματιστικά της Daikin επιτρέπουν τον χειρισμό τους με οποιονδήποτε τρόπο, είτε είσαι λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας, είτε προτιμάς το παραδοσιακό τηλεχειριστήριο. Κατεβάζοντας την εφαρμογή Onecta στο κινητό ή το tablet σου, με την προϋπόθεση ότι έχεις ακολουθήσει τα απλά βήματα για να συνδέσεις το κλιματιστικό στο οικιακό Wi-Fi, έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίζεις από παντού την ιδανική θερμοκρασία, να ελέγχεις την ενεργειακή κατανάλωση με γραφήματα για κάθε συσκευή και πολλά άλλα.

Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, σχεδόν δίχως να κουνήσεις το χέρι σου, μπορείς να ελέγξεις τη συσκευή με τη φωνή σου, μέσω του Amazon Alexa ή του Google Assistant. Έτσι έχεις απλή και άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, όπως ο τρόπος λειτουργίας, η ταχύτητα του ανεμιστήρα, το επίπεδο της θερμοκρασίας και πολλά άλλα.

Βεβαίως, κάθε κλιματιστικό της σειράς Daikin Siesta ATXD-A συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο υπέρυθρων, που περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες για τον άμεσο χειρισμό της συσκευής, ώστε να έχεις ανά πάσα στιγμή την επιθυμητή θερμική άνεση, με τον τρόπο που τη θέλεις.

Μέσα στις έξυπνες λειτουργίες περιλαμβάνεται ασφαλώς και ο αυτοδιαγνωστικό έλεγχος, που σε βοηθάει να εντοπίζεις τη ρίζα των όποιων δυσλειτουργιών, να προλαμβάνεις ακόμα μεγαλύτερες ζημιές και να μειώνεις το κόστος επισκευής και συντήρησης.

Κλίμα όπως το θέλεις τη στιγμή που το ζητάς: Μπορεί να μην είσαι συνεχώς στο σπίτι, πολύ πιθανό όμως όταν λείπεις πίσω να μένουν μέλη του νοικοκυριού σου που δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση κλιματιστικού. Μπορείς λοιπόν να προγραμματίζεις τη συσκευή με έως 6 επιλογές την ημέρα, για μια ολόκληρη εβδομάδα, προσφέροντάς τους το επίπεδο διαβίωσης που αξίζουν στον εσωτερικό χώρο. Δίχως θορύβους, αφού με την επιλογή Silent, η ηχητική στάθμη λειτουργίας της εσωτερικής μονάδας μειώνεται κατά 3db(A). Ταυτόχρονα, το ειδικό φίλτρο αέρα τιτανίου με επικάλυψη απατίτη απομακρύνει τα αιωρούμενα σωματίδια σκόνης και συγκεντρώνει για παράδειγμα τις οσμές καπνού και κατοικίδιων. Επίσης παγιδεύει και ακόμα απενεργοποιεί τις επιβλαβείς οργανικές χημικές ουσίες ώστε να μπορείτε εσείς να απολαμβάνετε σταθερή παροχή καθαρού αέρα.

Η ατμόσφαιρα του αέρα γίνεται πιο ευχάριστη με την αυτόματη κατακόρυφη και οριζόντια κίνηση των πτερυγίων. Με τον ιδανικό αυτό συνδυασμό εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη κατανομή του αέρα σε κάθε άκρη του δωματίου και εξαλείφονται οι διαφορές θερμοκρασίας, σε όποια απόσταση και αν βρίσκεσαι από την εσωτερική μονάδα. Θέλεις μόνο ανεμιστήρα και αυτό είναι δυνατό, με πέντε διαφορετικές ταχύτητες ή αυτόματη ρύθμισή της, για ακόμα πιο χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση ρεύματος. Προτιμάς να βάλεις το κλιματιστικό σου στον αυτόματο και να αναλάβει το ίδιο να σου προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον; Βρίσκεσαι μόλις ένα κλικ μακριά από το να ορίσεις της συσκευή σου να εναλλάσσεται από την ψύξη στη θέρμανση αυτόματα, για να διατηρείται η θερμοκρασία στο επίπεδο που έχεις ορίσει.

Ισχύς δίχως όρια και απαλλαγή από την υγρασία: Όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες ή ο χώρος έχει να ανοιχτεί πολύ καιρό, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πως θα φέρεις πιο γρήγορα τις συνθήκες σε ένα ανεκτό επίπεδο. Με τα κλιματιστικά της Daikin, απλά θα επιλέξεις την ισχυρή λειτουργία και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις φτιάξει θερμοκρασία τέτοια που θα κυκλοφορείς στο σπίτι με τα ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο άνετα. Ακόμα και σε περιπτώσεις που η υγρασία σου κόβει την ανάσα, σε κάνει να ιδρώνεις υπερβολικά ή επιτείνει την αίσθηση του ψύχους, γύρισε το κλιματιστικό Daikin στην αφύγρανση και θα απαλλαγείς από όλες τις βλαβερές της επιπτώσεις, τόσο για την υγεία, όσο και για τον εξοπλισμό του σπιτιού ή του γραφείου σου.

Με τις προειδοποιήσεις για όλο και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι λύσεις της Daikin στον κλιματισμό γίνονται ακόμα πιο επιβεβλημένες, καθώς η ενεργειακή τους κατηγορία Α+++ τις καθιστά ιδανικούς συμμάχους για την επίτευξη της απαραίτητης θερμικής άνεσης, χωρίς να βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. Ακόμα και αν διαθέτεις κλιματιστικό, η αναβάθμιση σε ένα κατηγορίας A+++ θα έχει άμεσα οφέλη για τον οικογενειακό σου προϋπολογισμό και η απόσβεση της δαπάνης για την απόκτησή του θα πραγματοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από όσο φανταζόσουν ποτέ. Αν είσαι σε φάση μιας τέτοιας, σημαντικής απόφασης, μπες στο site ή έλα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος για να σου λύσουμε κάθε απορία σχετική με τα κλιματιστικά Daikin Siesta ATXD-A και να σε καθοδηγήσουμε στην επιλογή της συσκευής που καλύπτει ιδανικά τις ανάγκες σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη