Game Crash Bandicoot 4: It`s About Time

by K-Admin 1

 

Εδώ και λίγες ημέρες, το Crash Bandicoot 4: It’s about Time μπορείς να το βρεις στα ράφια των καταστημάτων για PlayStation 4 και Xbox One.  Tο διάσημο μαρσιποφόρο υπόσχεται μια περιπέτεια που θα σου μείνει αξέχαστη!

 

Ιστορικό

 

Η σειρά Crash Bandicoot ξεκίνησε την πορεία της στον χώρο των video games με το ομώνυμο παιχνίδι που δημιούργησε η Naughty Dog και κυκλοφόρησε η Sony αποκλειστικά για το πρώτο PlayStation. Η αποκλειστικότητα συνεχίστηκε μέχρι το Crash Bash που λανσαρίστηκε το 2000 και είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς που δεν αναπτύχθηκε από την Naughty Dog. Από εκεί και πέρα, η σειρά πέρασε από αρκετά χέρια μέχρι να καταλήξει στην ιδιοκτησία της σημερινής κατόχου, Activision και παιχνίδια της κυκλοφόρησαν σε διάφορες κονσόλες, τόσο οικιακές, όσο και φορητές. Μόνιμος αντίπαλος του Crash είναι ο Doctor Neo Cortex, που διαρκώς καταστρώνει σκοτεινά σχέδια για να γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος, όμως για κακή του τύχη, στο τέλος πάντα αποτυγχάνει.

 

 

Σενάριο

 

Τα γεγονότα του Crash Bandicoot 4: It’s About Time διαδραματίζονται αμέσως μετά από εκείνα του Crash Bandicoot: Warped. Είναι ο όγδοος βασικός τίτλος της σειράς και ο τέταρτος χρονολογικά. Το σενάριο ακολουθεί τα χνάρια του Crash Bandicoot και της αδελφής του Coco, που με τη βοήθεια του πρώην εχθρού τους Dingodile αλλά και μιας εναλλακτικής εκδοχής της Tawna, που κάποτε είχε κλέψει την καρδιά του Crash, προσπαθούν να φέρουν στην κατοχή τους τις πανίσχυρες Quantum Masks με σκοπό να αποτρέψουν τον Doctor Neo Cortex και το Doctor Nefarious Tropy από το να κυριαρχήσουν σε όλο τον γαλαξία.

 

Gameplay

 

Στο Crash Bandicoot 4: It’s About Time υπάρχουν πέντε διαφορετικοί playable χαρακτήρες, που καλούνται να περάσουν μια σειρά από πίστες που είναι γεμάτες εχθρούς, κιβώτια, φρούτα Wumpa και θανατηφόρα εμπόδια. Ο βασικός στόχος είναι πολύ απλός. Να κατορθώσουν να φτάσουν στο τέλος κάθε πίστας. Προκειμένου να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα και ταυτόχρονα να διατηρηθεί το παιχνίδι πιστό στις ρίζες του, υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές. Είτε το Retro Mode, όπου ο αριθμός των ζωών που έχεις στη διάθεσή σου είναι περιορισμένος, οπότε αν αυτές τελειώσουν, είσαι υποχρεωμένος να ξεκινήσεις κάθε πίστα από την αρχή, είτε το Modern Mode, που αντί για ζωές υπάρχει απλά ένας μετρητής που καταγράφει το πόσες φορές έχει πεθάνει ο χαρακτήρας κατά τη διάρκεια μιας πίστας.

Επίσης, κάθε πίστα έρχεται σε δύο παραλλαγές, με διαφορετική διάταξη παγίδων, αντικείμενα και εχθρούς. Πρόκειται για τη βασική ιστορία και το εναλλακτικό timeline. Στα επίπεδα που ανήκουν στη βασική ιστορία, ελέγχεις είτε τον Crash είτε την Coco. Οι κινήσεις τους είναι πάνω κάτω ίδιες και εκεί θα συναντήσεις τις γνωστές περιστροφές και γλιστρήματα. Αυτές εμπλουτίζονται από τη δυνατότητα να κινείσαι πάνω σε τοίχους. Παράλληλα, αυτή τη φορά οι χαρακτήρες χρησιμοποιούν μάσκες που τους προσφέρουν ειδικές ικανότητες, οι οποίες ξεκλειδώνουν όσο προχωράνε στο παιχνίδι.  Κάθε μάσκα χρησιμοποιείται για εντελώς διαφορετικά πράγματα από τις άλλες και υπάρχει τουλάχιστον μία στις περισσότερες πίστες.

Στο εναλλακτικό timeline, οι πρωταγωνιστές αλλάζουν. Εδώ ελέγχεις κάθε φορά έναν εκ των Doctor Neo Cortex, Dingodile και Tawna. Καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού, αλλά και αξεσουάρ. Ξεκινώντας από τον Doctor Neo Cortex, αυτός είναι εφοδιασμένος με ένα raygun. Το χρησιμοποιεί όχι μόνο για να εξαπολύει θανάσιμες επιθέσεις, αλλά και για να μετατρέπει τους αντιπάλους του σε πλατφόρμες. Τόσο κανονικές, όσο και ελαστικές που βοηθάνε στην πραγματοποίηση μεγαλύτερων αλμάτων. Το όπλο του Dingodile μοιάζει με ηλεκτρική σκούπα. Με αυτό ρουφάει αντιπάλους και αντικείμενα και τα εκσφενδονίζει με δύναμη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τέλος, η Tawna έχει παρόμοιο σετ κινήσεων με τον Crash και την Coco, μόνο που έχει και ένα γάντζο με μακριά αλυσίδα, για να χτυπάει αντικείμενα και εχθρούς από μεγάλη απόσταση.

 

 

Collectibles

 

Όπως σε κάθε παιχνίδι της σειράς, σε κάθε πίστα υπάρχουν δεκάδες αντικείμενα που μπορείς να συγκεντρώσεις, γεγονός που προσθέτει μια ακόμα ενδιαφέρουσα διάσταση στο gameplay. Εκτός από την κλασσική διαδικασία του να σπάσεις όλα τα κουτιά που θα βρεις στο διάβα σου, μπορείς να συγκεντρώσεις πολύτιμα πετράδια που έχουν κρυφτεί σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά και φρούτα Wumpa. Αν καταφέρεις να μαζέψεις όλα τα πολύτιμα πετράδια σε μια πίστα, η ανταμοιβή σου είναι ενδυμασίες για τον Crash και την Coco. Σε περίπτωση που συγκεντρώσεις κασέτες τύπου VHS, θα μπορέσεις να παίξεις τα επίπεδα Flashback, που προσφέρονται ως δώρο και μεταφέρουν τη δράση πριν από τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού Crash.

 

 

Γιατί να αγοράσεις το Crash Bandicoot 4: It’s About Time

 

Το παιχνίδι καταφέρνει να συνδυάσει ιδανικά μια μεγάλη γκάμα στοιχείων platforming, όπως άλματα, εξόντωση αντιπάλων, συλλογή αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον σχεδιασμό επιπέδων που έκαναν τα πρώτα παιχνίδια της σειράς τόσο αγαπητά. Απευθύνεται τόσο σε μικρές όσο και μεγάλες ηλικίες. Τα υψηλής ανάλυσης γραφικά του θα σε εντυπωσιάσουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα μουσικά κομμάτια/ ήχους που συνοδεύουν με ιδανικό τρόπο το gameplay. Αν και υπήρχαν κάποιες φήμες, ευτυχώς για τους fans της σειράς, ο Crash δεν μιλάει, αλλά περιορίζεται στις γνωστές κραυγές του.

Ολοκληρώνοντας, το Crash Bandicoot 4: It’s About Time, είναι ένα παιχνίδι που θα σου προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης και δεν θα το μετανιώσεις εάν αποφασίσεις να το προσθέσεις στη συλλογή σου.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη