Γιατί αξίζει να αγοράσεις μία stick σκούπα;

by Zikou Stella

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» λέει η παροιμία και ισχύει, αλλά σε κάθε περίπτωση το καθάρισμα μπορεί να είναι μία βαρετή και επαναλαμβανόμενη διαδικασία για πολλούς! Όμως και σε αυτή την περίπτωση η σύγχρονη τεχνολογία δίνει λύσεις για να σου κάνει τη ζωή ευκολότερη. Ειδικά, αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ηλεκτρική σκούπα, μάλλον πρέπει να επενδύσεις σε μία stick ή αλλιώς σε σκούπα με κοντάρι!

Πού διαφέρει σε σχέση με τις κλασικές ηλεκτρικές; Στην ουσία έχει τις ίδιες (ίσως και περισσότερες) δυνατότητες, αλλά απλά είναι πολύ πιο λεπτή και μικρή σε μέγεθος, διαθέτει κοντάρι, ενώ δεν διαθέτει καλώδιο, ώστε να μπλέκεται στα πόδια σου και σε έπιπλα). Όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω βολεύουν και συμφέρουν!

 

 

Ξεκούραστο και πρακτικό καθάρισμα

Λόγω σχεδιασμού, μικρότερου όγκου και βάρους, σου προσφέρουν ευκολότερο έλεγχο και δε σε κουράζουν! Δηλαδή, σε αντίθεση με μία κλασική ηλεκτρική σκούπα, θα σκύψεις λιγότερο και θα χρησιμοποιήσεις λιγότερη δύναμη. Κυριολεκτικά, σε όρθια στάση μπορείς να καθαρίσεις όλες τις επιφάνειες ενός σπιτιού (ακόμα και τα χαλιά) χωρίς επικύψεις και ιδιαίτερο κόπο!

 

Ευκολία στη μεταφορά και στην αποθήκευση

Επίσης, για τους ίδιους λόγους, μία stick σκούπα είναι πιο εύκολη στη μεταφορά και στην αποθήκευση. Έτσι, τα σκαλιά δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα, ενώ εύκολα στέκεται σε όρθια στάση και επειδή καταλαμβάνει λίγο χώρο μπορείς να την τοποθετήσεις ακόμα και πίσω από μία πόρτα! Παράλληλα, κάποια μοντέλα διαθέτουν αναδιπλούμενη λαβή, που κάνει ακόμη πιο εύκολη την αποθήκευσή τους.

 

 

Πάντοτε σε ετοιμότητα

Ένα από τα θετικά μίας stick σκούπας είναι και το πόσο άμεσα μπορείς να την αξιοποιήσεις ακόμα και για «μικρές επεμβάσεις καθαριότητας». Για παράδειγμα, αν χυθεί ζάχαρη στον πάγκο της κουζίνας, θέλεις κυριολεκτικά δευτερόλεπτα για να την ενεργοποιήσεις, για να καθαρίσεις και να την βάλεις πίσω στη θέση της. Άλλωστε, δεν χρειάζεται συναρμολόγηση, ούτε κοντινή πρίζα και μπορεί να είναι αποθηκευμένη σε σημεία με εύκολη πρόσβαση. Εν ολίγοις, πάντα ετοιμοπόλεμη!

 

 

Νέας Γενιάς Χαρακτηριστικά

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές επιλογές με βάση το μοντέλο, το μέγεθος, τις επιπλέον δυνατότητες, το σχήμα, το χρώμα και φυσικά το κόστος για να διαλέξει κανείς.

Για παράδειγμα, μπορεί να σε ενδιαφέρει ένα value for money μοντέλο, όπως το Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light ή το Bosch BBS711ANM.

Ουσιαστικά, στα νέα μοντέλα stick σκούπας θα βρεις όλες τις νέες τεχνολογίες και απόδοση των συμβατικών μοντέλων και κάτι επιπλέον, τον αποσπώμενο κάδο.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν σκούπες με φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air), έτσι ώστε εκτός από τη σκόνη να συγκρατούν και άλλα αιωρούμενα σωματίδια ή αλλεργιογόνα (βλέπε Rowenta RH2039 X-Force Flex 9.60 Allergy).

 

Αν έχεις κατοικίδιο, τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν σχετικά αξεσουάρ και τεχνολογίες, για να καλύψουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες σου για καθάρισμα. Μία καλή επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι η Shark IZ300EU. Οι σκούπες stick διαθέτουν εξαρτήματα για γωνίες ή ρύγχη για ταπετσαρίες. Έχουν αυτονομία, που θα κάνει τη ζωή σου δυσκολότερη! Ειδικά άμα η αυτονομία είναι κοντά στα 60 λεπτά δεν θα χρειαστεί να φορτίσεις ενδιάμεσα, ενώ και ο χρόνος πλήρους φόρτισης είναι σαφώς βελτιωμένος στα νεότερα μοντέλα (π.χ. Dyson V10).

Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν σκουπάκια (χειρός), χωρίς δηλαδή το κοντάρι, ώστε να καθαρίζεις εύκολα τον πάγκο της κουζίνας, τα έπιπλα ή άλλες μικρές επιφάνειες (πχ το Philips FC6726/01).

 

Τέλος, θα συναντήσεις και μοντέλα που έχουν τη δυνατότητα να σκουπίζουν και να σφουγγαρίζουν ταυτόχρονα. Ένα από αυτά είναι και το Hoover HF522YSP,  που σου δίνει τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να κινείσαι άνετα σε όρθια στάση, ενώ αυτό φροντίζει το πάτωμά σου να μένει καθαρό από σκόνη και λεκέδες.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες εδώ όλες τις σκούπες stick που σε ενδιαφέρουν!

Μπορείς να δεις ακόμη