Γιατί αξίζει να αποκτήσεις ένα foldable smartphone

Τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα αναδιπλούμενα τηλέφωνα με ελαστική οθόνη είναι γεγονός. Αυτά που κάποτε ήταν gadgets που βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι πλέον πραγματικότητα, κι έρχονται να αλλάξουν τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το smartphone μας. Ας δούμε, παρακάτω, ορισμένους λόγους για τους οποίους αξίζει να αποκτήσει κανείς σήμερα ένα foldable smartphone.

 

Άνετο multitasking

Με ένα αναδιπλούμενο smartphone έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας για να εκτελείς πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, με το Samsung Galaxy Fold, μπορείς να συνομιλείς με έναν φίλο σου στο WhatsApp, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθείς ένα βίντεο στο youtube και παράλληλα πραγματοποιείς αναζήτηση στο Google. Κι όλα αυτά σε ξεχωριστά παράθυρα. Παρόλο που αυτό μπορεί να γίνει και με ένα τυπικό smartphone, είναι πιο πρακτικό και πιο εύχρηστο το multitasking στην αναδιπλούμενη οθόνη ενός foldable smartphone.

 

 

Ψυχαγωγία εν κινήσει

Σε σύγκριση με ένα tablet, ένα foldable smartphone έχει ακόμη υψηλότερη αναλογία οθόνης προς σώμα. Εάν βρίσκεσαι πάντα εν κινήσει, ο αναδιπλούμενος σχεδιασμός, σε συνδυασμό με την άφθονη επεξεργαστική ισχύς, δημιουργεί μια εξαιρετική φορητή συσκευή ψυχαγωγίας. Έτσι, απολαμβάνεις μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία όταν παίζεις mobile game, παρακολουθείς βίντεο ή διαβάζεις ebook και άρθρα στο διαδίκτυο εν κινήσει.

 

Ισχυρές επιδόσεις

Εάν είσαι λάτρης της φωτογραφίας, influencer, vlogger, ή γενικά σου αρέσει να μοιράζεσαι τις αγαπημένες σου στιγμές με τους φίλους σου στα social media, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις με περισσότερη ευελιξία τις λήψεις βίντεο ή φωτογραφιών. Μπορείς να πραγματοποιήσεις λήψεις, είτε χρησιμοποιείς το tablet mode του τηλεφώνου, είτε όταν είναι «κλειστό». Σε κάθε περίπτωση, έχεις τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις τις πολλαπλές κάμερες της συσκευής για να πετύχεις ακόμη πιο εντυπωσιακές λήψεις βίντεο ή φωτογραφίας για τη συλλογή σου.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των foldable smartphones είναι ο επιπλέον διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό τους, ώστε να «φιλοξενούν» ακόμη πιο ισχυρά υποσυστήματα όπως πιο ισχυρούς επεξεργαστές και μεγαλύτερες (ή διπλές) μπαταρίες. Μπορεί οι μεγαλύτερες οθόνες να έρχονται με αυξημένες απαιτήσεις ισχύος, αλλά ήδη γίνονται περισσότερες βελτιώσεις στο κομμάτι της αυτονομίας για να καλυφθούν αυτές οι απαιτήσεις.

 

Φορητότητα όπως ποτέ άλλοτε

Τα foldable smartphones είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν φορητότητα και ευκολία στους χρήστες. Μπορεί να φαίνονται ογκώδη και βαριά, σε σχέση με ένα κλασικό smartphone, αλλά μάλλον είναι προτιμότερο να μεταφέρεις μία συσκευή που, πρακτικά, είναι δύο συσκευές σε μία (smartphone και tablet) παρά δύο ξεχωριστές συσκευές. Κατά την οδήγηση, για παράδειγμα, είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιείς το αναδιπλούμενο τηλέφωνο για να βρεις το δρόμο σου σε μια άγνωστη τοποθεσία. Η μεγαλύτερη οθόνη, σου επιτρέπει να εργάζεσαι πιο άνετα όταν κάνεις αναζήτηση στους χάρτες, σε σχέση με το να κάνεις την ίδια δουλειά στη μικρότερη οθόνη ενός τυπικού smartphone, όπου πολλές φορές χρειάζεται να μεγεθύνεις.

Προς το παρόν υπάρχουν δύο βασικοί σχεδιασμοί fodlable. Συγκεκριμένα, υπάρχει ο σχεδιασμός «clamshell», όπως αυτός του Galaxy Z Flip, όπου το τηλέφωνο διπλώνει κάθετα, και ο οριζόντιος σχεδιασμός όπου η συσκευή διπλώνει κι ανοίγει σαν ένα βιβλίο. Και οι δύο σχεδιασμοί είναι άκρως πρακτικοί και έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες διαφορετικών τύπων χρηστών.

 

Το μέλλον είναι ήδη εδώ

Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα στο σχεδιασμό των smartphones, ανοίγοντας απίστευτες δυνατότητες για την ενσωμάτωση ακόμη πιο καινοτόμων τεχνολογιών. Βέβαια, το γεγονός ότι πλέον μπορείς να αποκτήσεις ένα τηλέφωνο που διπλώνει και ξεδιπλώνει στα χέρια σου, όποτε το θελήσεις, αυτό από μόνο του είναι συναρπαστικό.

 

Μπορείς να δεις ακόμη