Γιατί αξίζει να επενδύσεις στην αγορά μιας φριτέζας

by Zikou Stella

Ένα από τα πλέον χρήσιμα σκεύη μαγειρικής για κάθε νοικοκυριό είναι η φριτέζα. Μάλιστα, τα νεότερα μοντέλα έχουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα και γενικότερη αξία χρήσης, ενώ με τις καινούργιες τεχνολογίες τους μπορούν να σου προσφέρουν όχι μόνο μια εξαιρετική γευστική εμπειρία, αλλά συνάμα να φροντίσουν και για μια πιο υγιεινή διατροφή, ώστε να απολαύσεις τηγανητά φαγητά χωρίς τύψεις! Θα διαπιστώσεις ότι και στις μέρες μας η επένδυση σε μία τέτοια συσκευή αξίζει με το παραπάνω.

 

 

Ευκολία χρήσης και Εξαιρετικό Αποτέλεσμα

Το πιο προφανές πλεονέκτημα είναι η ευκολία χρήσης και η πρακτικότητα. Έτσι, δε χρειάζεται να είσαι ειδικός στη μαγειρική, ενώ έχεις πιο πολλές επιλογές σε προγράμματα ώστε να πετύχεις ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Σίγουρα, δεν απαιτούν την προσοχή σου στον ίδιο βαθμό με το κλασικό τηγάνι. Συνάμα, είναι ως συσκευές πιο εύκολες και στο καθάρισμα, αφού δε λεκιάζουν ενώ διαθέτουν και φίλτρα για τις οσμές. Επιπλέον, χωρούν και ταιριάζουν εύκολα σε οποιαδήποτε σύγχρονη κουζίνα. Βέβαια, αν έχεις μεγάλη οικογένεια ή πιο επαγγελματικές απαιτήσεις υπάρχουν τα αντίστοιχα μοντέλα, όπως το Taurus Professional 3 Plus.

 

 

Πιο Υγιεινό Φαγητό

Παραδόξως, αν χρησιμοποιείς φριτέζα τότε μαγειρεύεις πιο υγιεινά! Αυτό γιατί οι καινούργιες φριτέζες χρησιμοποιούν ελάχιστο λάδι. Μάλιστα, οι περισσότερες πια είναι φριτέζες αέρος, γνωστές και ως Air Fryers, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν καθόλου λάδι, αλλά διαχέουν ζεστό αέρα με τη βοήθεια ανεμιστήρων. Προφανώς και μπορείς να μαγειρέψεις πληθώρα τροφών από κρέας μέχρι λαχανικά, αλλά και να ζεστάνεις ξανά φαγητό (στην περίπτωση των φριτέζων αέρος). Ταυτόχρονα, η γεύση είναι υπέροχη και δεν χάνεις την αίσθηση του τραγανού! Αν θες να δοκιμάσεις μια φριτέζα αέρος για να δεις το αποτέλεσμα ή αν μαγειρεύεις λιγότερο συχνά προτείνουμε τη Philips HD9252/70 Air Fryer.

 

 

Οικονομία

Γενικά οι φριτέζες είναι value for money συσκευές και πιο οικονομικές από πολλές άλλες μαγειρικές συσκευές. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι προσιτές στην αγορά, με πολλά αξιόπιστα μοντέλα να είναι φθηνά, δεν καίνε πολύ ρεύμα αφού ετοιμάζουν γρήγορα το φαγητό, είναι αξιόπιστες σε βάθος χρόνου, ενώ τα καινούργια μοντέλα χρειάζονται ελάχιστο ή καθόλου λάδι. Ένα εξαιρετικό και προσιτό οικονομικά μοντέλο είναι το Rohnson Air Fryer R-2823.

 

 

Ποικιλία προϊόντων για κάθε ανάγκη και χρήση

Όπως ήταν αναμενόμενο για μια δημοφιλή και πρακτική συσκευή, όπως είναι οι φριτέζες, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις. Έτσι, μπορείς να βρεις την αγαπημένη σου σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Μπορείς αν θέλεις να επιλέξεις κάποια που έχει επιπλέον εξαρτήματα και λειτουργίες, όπως η Izzy IZ8205 Digital 6 σε 1. Φυσικά, υπάρχουν μοντέλα για οικιακή ή για επαγγελματική χρήση (π.χ. η Hendi 205846). Από την άλλη, κάποιες φριτέζες έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, όπως η First Austria FA-5053-5, ενώ άλλες προσφέρουν επιπλέον ψηφιακές ευκολίες και ασύρματη δικτύωση (για παράδειγμα η Philips HD9255/90 Airfryer). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εμφανιστεί στην αγορά και μοντέλα που συνδυάζονται με γκριλ για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Moulinex EZ501810 Easy Fry & Grill.

Μπορείς να δεις ακόμη