Έρχονται τα νέα MacBook Pro με επεξεργαστές M2 Pro και M2 Max

by Zikou Stella

Ήσυχα και χωρίς να κάνει κάποια ειδική εκδήλωση η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα νέα μοντέλα MacBook Pro, που θα έρθουν εξοπλισμένα με επεξεργαστές Μ2 Pro και Μ2 Max, προσφέροντας έως και 6 φορές καλύτερη απόδοση από τα αντίστοιχα MacBook Pro με Intel επεξεργαστές, έως 96GB ενοποιημένης μνήμης για να μπορούν να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες και έως 22 ώρες αυτονομίας που είναι και η μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας που έχει προσφέρει ποτέ φορητός της Apple.

 

 

Σύμφωνα με την Apple το M2 Pro chip, διαθέτει CPU με 10 ή 12 πυρήνες – με έως και οκτώ πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης – προσφέροντας έως και 20% υψηλότερη απόδοση από το περσινό M1 Pro. Επιπλέον προσφέρει 200GB/s εύρος ζώνης ενοποιημένης μνήμης — διπλάσιο από το “απλό” M2  chip – και έως 32 GB ενοποιημένης μνήμης, για να μπορείς να τρέξεις και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές χωρίς πρόβλημα.

H next-gen GPU του chip αποτελείται από 19 πυρήνες και προσφέρει έως και 30% υψηλότερη απόδοση στα γραφικά, ενώ η βελτιωμένη Neural Engine, είναι 40% ταχύτερη, επιταχύνοντας εργασίες όπως η ανάλυση βίντεο και η επεξεργασία εικόνας. Τέλος, χάρη στην πολύ ισχυρή μηχανή πολυμέσων, το M2 Pro μπορεί να επιταχύνει δραματικά εργασίες αναπαραγωγής και κωδικοποίησης βίντεο, καταναλώνοντας ταυτόχρονα πολύ λίγη ισχύ.

 

Αντίστοιχα το M2 Max chipset, έρχεται με ακόμα περισσότερη ισχύ προσφέροντας μία ακόμα μεγαλύτερη GPU, με έως 38 πυρήνες, διαθέτοντας 400GB/s εύρος ζώνης ενοποιημένης μνήμης – δηλαδή διπλάσιο από του M2 Pro – και έως και 30% καλύτερη απόδοση στα γραφικά από το περσινό Μ1 max. Σε ό,τι αφορά την CPU, το M2 Max έρχεται αποκλειστικά με 12 πυρήνες – οκτώ πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης -, προσφέρoντας έως και 20% υψηλότερη απόδοση από το M1 Max. Επίσης το M2 Max διαθέτει πολύ ισχυρότερη Media Engine από το M2 Pro και είναι ικανό να επεξεργαστεί αρχεία βίντεο ProRes με διπλάσια ταχύτητα.

Από πλευράς συνδεσιμότητας τα νέα MacBook Pro θα προσφέρουν υποστήριξη για ασύρματη σύνδεση Wi-Fi 6Ε, τρεις θύρες Thunderbolt 4 για τη σύνδεση περιφερειακών, υποδοχή για κάρτες μνήμης SDXC, θύρα MagSafe 3 για την φόρτιση και για πρώτη φορά έξοδο εικόνας HDMI με υποστήριξη για οθόνες ανάλυσης 8K στα 60Hz ή 4Κ στα 240Hz.

 

Tα νέα MacBook Pro θα είναι διαθέσιμα σε δύο διαστάσεις, στις 14 και 16 ίντσες, και θα έρθουν με λειτουργικό MacOS Ventura.

Μπορείς να δεις ακόμη