Γιατί και ο φοιτητής θέλει την ψυχαγωγία του!

by Aggeliki Tsoukana

Η φοιτητική ζωή ξεκινά για πολλούς φέτος και συνεχίζεται για πολλούς περισσότερους. Είναι μια περίοδος που φέρνει πολλές νέες εμπειρίες. Φέρνει, όμως, και πιέσεις. Για αυτό χρειάζεται πάντα και η διασκέδαση, πολλές φορές στο πλαίσιο ενός δωματίου ή ενός διαμερίσματος που μοιράζονται πολλαπλά άτομα. Ευτυχώς, χάρη στην τεχνολογία, οι επιλογές για ψυχαγωγία σε ένα φοιτητικό σπίτι είναι πολλές!

 

 

«Ντύσε» με μουσική τον χώρο σου

Ένα ασύρματο ηχείο είναι ιδανική επιλογή για πολλές περιστάσεις, εντός και εκτός σπιτιού. Οι επιλογές που έχεις σήμερα μπορούν να προσφέρουν ένταση και ποιότητα ήχου σε μικρό μέγεθος με πολλές δυνατότητες. Μάλιστα ένα ασύρματο ηχείο μπορεί να καλύψει πολλαπλά άτομα. Μπορείς να περάσεις μουσική σε κάρτα microSD ή να στείλεις κατευθείαν τη μουσική που έχεις στο κινητό σου. Το ίδιο μπορούν να κάνουν οι φίλοι και οι συγκάτοικοι αν χρειαστεί. Έτσι δεν χρειάζεται ο καθένας τη δική του λύση. Για τις πιο προσωπικές ακροάσεις βέβαια, καλό είναι να έχεις τα δικά σου ακουστικά. Όσο καλύτερη μόνωση προσφέρουν από τον περιβάλλοντα ήχο, τόσο πιο άνετα θα μπορείς να ακούς ό,τι θες, όπως θες, χωρίς να ενοχλείς και να ενοχλείσαι.

 

 

Για να βλέπεις ταινίες και σειρές χωρίς να ψάχνεις όλη την ώρα

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι σύμμαχοί σου στη διασκέδαση. Και οι επιλογές πολλές. Netflix, Disney Plus, Amazon Prime, και οι αντίστοιχες εφαρμογές τους στη smart TV σου! Με μια μηνιαία συνδρομή έχεις πρόσβαση σε μια πληθώρα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και, με το κατάλληλο πακέτο, μπορείς να μοιραστείς τη διασκέδαση με τους αγαπημένους σου. Για παράδειγμα μπορούν να βλέπουν ακόμη και τέσσερα άτομα ταυτόχρονα, διαφορετικά πράγματα, σε διαφορετικές οθόνες με ανάλυση έως και 4K. Με αυτό ως δεδομένο μια συνδρομή παύει να μοιάζει φοβερή υπόθεση. Επιπλέον, έχεις την ευελιξία να βλέπεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο από παντού, smart TVs, smartphones και tablets, μέχρι media players, υπολογιστές, και κονσόλες παιχνιδιών.

 

Για να παίζεις και κανένα game στον ελεύθερο χρόνο σου

Το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις με κάποια κονσόλα, όπως το Xbox Series X/S ή το PlayStation 5. Μη σκέφτεσαι ποιο είναι καλύτερο από το άλλο, δεν έχει νόημα. Τα περισσότερα παιχνίδια βγαίνουν παντού και σημασία έχει να είναι καλά τα παιχνίδια και να προσφέρονται για παρέα. Αν έχεις κάποια κονσόλα στο σπίτι, μπορείς να την πάρεις μαζί σου. Αν όχι, μπορείς να διαλέξεις όποια σου κάνει κέφι. Αν είναι να τη μοιράζεσαι με συγκεκριμένη παρέα κάθε τόσο, τότε δες αν έχουν οι υπόλοιποι κονσόλα και ποια. Διότι με το να ακολουθήσεις το ρεύμα της παρέας σημαίνει κάποια πράγματα στην πράξη.

Είναι πιο πιθανό να έχει ο καθένας το δικό του χειριστήριο, αντί να μπαίνεις σε διαδικασία να ψάχνεις κάποιο επιπλέον για να υπάρχει ελπίδα να βγει το «πρωταθληματάκι» με τους φίλους. Επιπλέον μπορούν όλοι οι λογαριασμοί Xbox Live και PS Plus να μπουν στο ίδιο σύστημα και να έχουν όλοι πρόσβαση σε συνδυασμένη συλλογή παιχνιδιών που έχουν σε ψηφιακή μορφή έτσι κι αλλιώς.

 

 

Για απρόσκοπτο streaming από κάθε γωνιά του σπιτιού

Κάποιες συσκευές επικοινωνούν ασύρματα σε μια συχνότητα, κάποιες άλλες προτιμούν διαφορετική. Γενικά όλα χωρίζονται σε δυο συγκεκριμένες. Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι το modem ή το wireless router. Αυτό που χρειάζεται είναι να υποστηρίζεται η λειτουργία σε dual band, δηλαδή σε δυο συχνότητες ταυτόχρονα, έτσι όλες οι ασύρματες συσκευές «βλέπουν» το router, και αυτό με τη σειρά του φροντίζει για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Ευτυχώς, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες δικτύου, τώρα μπορείς να έχεις ποιοτικό Wi-Fi σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Και η καλύτερη λύση είναι η αγορά ενός Mesh Wi-Fi System.

Αν υπάρχουν συσκευές της Apple τριγύρω, τότε μάλλον θα χρειαστείς ένα Apple TV. Αν όχι, τότε μπορείς να αρκεστείς σε συσκευή Google Cast που συνδέεται σε οθόνη και αναλαμβάνει την επικοινωνία με το τηλέφωνο και όχι μόνο. Υπολογιστή θα έχεις σίγουρα για τα υπόλοιπα. Έτσι μπορείς να στείλεις μουσική, ταινίες, σειρές κ.λπ. στην τηλεόραση, είτε με την ανάλογη εφαρμογή στην ίδια την τηλεόραση, είτε μέσω άλλης συσκευής που έτσι κι αλλιώς συνδέεις πάνω της, όπως π.χ. μια κονσόλα για παιχνίδια.

 

Βρες ό,τι χρειάζεσαι για ψυχαγωγία στο σπίτι

Αν είναι να μείνεις μέσα, με παρέα ή χωρίς, μην αφήνεις να περνάει η ώρα χωρίς διασκέδαση. Μπες στο www.kotsovolos.gr και βρες όλα όσα χρειάζεσαι για να «στήσεις» το δικό σου σταθμό οικιακής ψυχαγωγίας. Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Μπορείς να δεις ακόμη