Παγκόσμια ημέρα φιλίας: Δείξε την αγάπη σου με ένα ξεχωριστό δώρο!

by Aggeliki Tsoukana

Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου. Υπάρχει για να μας θυμίζει τα κύρια χαρακτηριστικά της φιλίας, που είναι η αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Είναι, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε τον κολλητό και την κολλητή, με ένα δώρο που θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Δεν είναι πάντα εύκολο να ξέρεις τι ακριβώς θέλει ή επιθυμεί ο φίλος ή η φίλη σου. Μπορείς, όμως, να καταλάβεις τι θα τους ταιριάζει ιδανικά βάσει συμπεριφοράς κι ενδιαφερόντων.

 

Ο εφευρετικός θα εκτιμήσει μια smart συσκευή

Όλοι ξέρουμε τουλάχιστον έναν που του αρέσει να ανακατεύεται με τα πάντα. Ο εφευρετικός θέλει να σκαλίζει έξυπνες συσκευές και να τις βάζει να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο εφευρετικός σου φίλος αποτελεί ίσως την πιο εύκολη επιλογή δώρου και θα είναι ευχαριστημένος ακόμη και με κάτι απλό, όπως ένα set από έξυπνες λάμπες για το σπίτι. Κάθε smart συσκευή είναι ικανή να τον κρατήσει απασχολημένο για πολλές ημέρες.

 

 

Για τους λάτρεις του «ρετρό»

Αν ο φίλος σου είναι λάτρης του ρετρό, γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι είναι ικανός να σου μιλάει για ώρες για ένα αντικείμενο που δεν το έχεις ακούσει ποτέ ξανά. Αυτός ο χαρακτήρας θα σε δυσκολέψει για να του βρεις το κατάλληλο δώρο. Κάτι που σίγουρα θα του αρέσει είναι μια retro gaming κονσόλα ή ένα ρετρό πικάπ. Δείξε του ότι ξέρεις κι εσύ κάτι παραπάνω.

 

 

Για τον “foodie”

Το σπίτι του είναι γεμάτο με βαζάκια από άγνωστα υλικά. Όταν βγαίνετε έξω σε πηγαίνει σε μυστήρια μέρη για να δοκιμάσετε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Η κουζίνα ενός foodie είναι σίγουρα ολοκληρωμένη, οπότε δεν έχεις και πολλές επιλογές. Μία καλή λύση είναι η ζυγαριά ακριβείας, ή ένα πολύ καλό smoothie blender. Ίσως κάτι από αυτά να το έχει ήδη και να σκέφτεται να το αντικαταστήσει μ’ ένα καλύτερο.

 

Για τον λάτρη της κηπουρικής

Μπορεί να μην έχουν όλα τα σπίτια αυλή ή κήπο. Το δικό του όμως έχει. Ακόμα και το μπαλκόνι του είναι γεμάτο με φυτά και γλάστρες. Ίσως να πηγαίνει συχνά στο εξοχικό του και να αφιερώνεται με τις ώρες στις ντομάτες του, τα φρούτα και τα δέντρα του. Ωστόσο, ένας λάτρης της κηπουρικής πάντα θα χρειάζεται καινούργια μηχανήματα κήπου.

 

 

Για εκείνον ή εκείνη που τα «ξέρει όλα»

Είναι από τα άτομα που δεν ικανοποιούνται ποτέ. Έχει άποψη ακόμα και για πράγματα που δεν γνωρίζει. Ένα πολύ καλό κι ογκώδες βιβλίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον βάλεις στη θέση του. Ψάξε για θεματολογίες που δεν τον έχεις ακούσει να αναφέρει ποτέ. Θυμήσου όμως να του δώσεις και μια κάρτα αλλαγής ώστε να μπορέσει να πάρει κάτι που πραγματικά του αρέσει.

 

Για τον Fit Freak

Μπορεί να ζει μέσα στο γυμναστήριο, ή να ξεκινάει τώρα τη γυμναστική. Μπορείς να του κάνεις ένα δώρο που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής του. Κάτι που να μπορεί να κρατήσει μέσα στο σπίτι και να αθλείται όταν δεν προλαβαίνει να πάει στο γυμναστήριο. Ακόμα και ένα απλό fitness tracker θα τον κάνει να χαρεί που τον σκέφτηκες και τον καταλαβαίνεις.

 

 

Για τον “influencer”

Όταν ανοίγεις το feed στο Instagram ξέρεις ποια post θα προβάλλουν πρώτα. Όταν βγαίνετε έξω πρέπει να έχεις σκεφτεί τι θα φορέσεις γιατί σίγουρα θα βγεις και εσύ στο Facebook. Αρχικά, σκέψου μήπως ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσει το selfie stick του. Αν το έχει ήδη κάνει, τότε σε αυτή την περίπτωση τίποτα δεν είναι καταλληλότερο για δώρο από ένα προϊόν προσωπικής φροντίδας.

 

Για τον περιπετειώδη

Είναι ο άνθρωπος που δεν κάθεται ποτέ σε ένα σημείο. Με την πρώτη ευκαιρία σκαρφαλώνει σε βουνά, βουτάει σε παραλίες και γενικά βρίσκεται από εδώ και από εκεί. Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Σίγουρα θα χρειάζεται μια καλή βαλίτσα και ένα καλό power bank. Επίσης μια MicroSD Card μεγάλης χωρητικότητας για τη φωτογραφική μηχανή είναι ένα πολύ καλό δώρο. Αν θέλεις πραγματικά να τον εντυπωσιάσεις μπορείς να το κάνεις με μια καλή Action Camera.

 

Μια δωροκάρτα η λύση

Κάθε παρέα έχει κάποιον ή κάποια που είναι γκρινιάρης ή και δύσκολος με τα «θέλω» του. Είναι αυτός που δίνει ιδιαιτερότητα σε κάθε συνάντηση. Παρόλο που αγαπάμε τον ιδιαίτερο αυτό φίλο, δεν μπορούμε εύκολα να μαντέψουμε τι θα ήθελε για δώρο. Μία είναι η σίγουρη λύση, η «δωροκάρτα». Του δείχνουμε ότι τον σκεφτόμαστε και του δίνουμε μια ευκαιρία να διαλέξει ο ίδιος αυτό που αγαπά.

 

 

Και κάτι για τον πιο πιστό σου φίλο!

Η φιλία είναι ένας από τους ιερότερους δεσμούς, και όχι μόνο μεταξύ ανθρώπων. Τα κατοικίδια ζώα είναι υπέροχοι σύντροφοι που γεμίζουν τη ζωή μας με αγάπη και χαρά. Είναι πάντα δίπλα μας, στις χαρές και στις λύπες μας. Θα κουνήσουν την ουρίτσα τους, θα σε κοιτάξουν στα μάτια, θα χωθούν ανάμεσα στα χέρια σου για να τα χαϊδέψεις.

Εάν έχεις ήδη έναν τετράποδο φίλο, έχεις αρκετούς λόγους να τον ευχαριστήσεις με ένα ξεχωριστό δώρο. Μπορείς να ανανεώσεις τα σετ περιποίησης για το σκυλάκι ή το γατάκι σου, να του αγοράσεις ένα νέο αξεσουάρ κατοικιδίων, ή να φροντίσεις για την ασφάλειά του φορώντας του ένα smart tag για να κρατάς επαφή με το αγαπημένο σου τετράποδο.

Μπορείς να δεις ακόμη