Γιατί να προτιμήσεις αυθεντικά μελάνια της HP

by K-Admin 1

 

Μία από τις κορυφαίες στον χώρο των εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων εταιρεία, είναι η Hewlett Packard, η οποία διαθέτει προϊόντα τόσο για επαγγελματική, όσο και για οικιακή χρήση.

Μάλιστα, το σλόγκαν της εμπειρίας είναι ότι προσφέρει «εμπειρίες εκτύπωσης που συναρπάζουν»! Άλλωστε, οι συσκευές της προσφέρονται σε εξαιρετικές τιμές, με πολύ καλό φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής, ενώ φυσικά υποστηρίζουν όλες τις νέες τεχνολογίες (όπως για παράδειγμα, ασύρματη σύνδεση, προστασία από κακόβουλες επιθέσεις και eco friendly μελάνια).

Βέβαια, για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και για να αξιοποιήσεις όλα τα πλεονεκτήματα και τις προσφερόμενες λειτουργίες, είναι συνετό να προτιμήσεις τα αυθεντικά και γνήσια δοχεία μελάνης, γραφίτη και τόνερ της HP. Οι λόγοι όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω είναι σημαντικοί!

 

 

Πραγματική Οικονομία

Κι όμως τα γνήσια μελάνια της HP όχι μόνο δεν είναι ακριβά, αλλά σε βάθος χρόνου είναι τα μόνα πραγματικά οικονομικά! Μην λησμονείς πως είναι κατασκευασμένα για τα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι αξιόπιστα, δεν θα σου προκαλέσουν προβλήματα χρήσης ή βλάβες, ενώ το μείγμα και η χημική τους σύσταση είναι προσεγμένη. Δηλαδή, τα μη γνήσια μπορεί να είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία σου!

 

Ποιότητα και Συμβατότητα στην Εκτύπωση

Είναι λογικό τα γνήσια HP μελάνια να είναι ειδικά σχεδιασμένα και βελτιστοποιημένα για τις συσκευές της! Ειδικότερα, η διαφορά είναι εμφανής στις έγχρωμες σελίδες και κυρίως σε φωτογραφικής ποιότητας εκτυπώσεις (ειδικά στα επαγγελματικά μοντέλα). Αυτό είναι λογικό αφού για τα συγκεκριμένα δοχεία, toner και cartridges ξοδεύτηκαν πολλές εργατοώρες σχεδίασης και δοκιμών από ειδικούς, ενώ υπάρχει αξιοπιστία με βάση τα Διεθνή Πρότυπα και Πρακτικές. Συνεπώς, όλη αυτή η εμπειρία δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ένα μη γνήσιο μελάνι (ειδικά σε τιμές που δεν είναι δυνατό να δώσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα).

 

 

Eco friendly λογική

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα χρήσης ενός HP μελανιού ή τόνερ είναι η eco friendly λογική σχεδίασης. Δηλαδή, η πολιτική της εταιρείας ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση, για αυτό και τα μελάνια της σχεδιάζονται και παρασκευάζονται μόνο από τις κατάλληλες πρώτες ύλες με ασφάλεια προς τα εσένα και τη φύση.

Επιπρόσθετα, η HP συμμετέχει σε πολλές οικολογικές δράσεις και συνεργασίες. Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος HP Planet Partners έχουν ήδη ανακυκλωθεί πάνω από 875 εκατομμύρια αυθεντικά δοχεία μελάνης και γραφίτη HP, ενώ πάνω από 114 εκατομμύρια πλαστικές κρεμάστρες έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων τέτοιων δοχείων! Επιπλέον, έχουν  ανακυκλώσει πάνω από 4,7 δισεκατομμύρια μπουκάλια νερού.

Ταυτόχρονα, αυτές οι «πράσινες» πρακτικές περιλαμβάνουν και άλλες δράσεις, αλλά και συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, υπάρχει διάχυση σε τοπικές κοινωνίες (για παράδειγμα μέρος των εσόδων μετατρέπεται σε ευκαιρίες εκπαίδευσης).

 

 

Σεβασμός για την Υγεία σου

Ο σεβασμός στην ανθρώπινη υγεία δεν αφορά μόνο τη χρήση μη τοξικών υλικών ή τα σύγχρονων πιο οικολογικά βιομηχανικά στάνταρ. Παράλληλα, έχει υπάρξει μέριμνα και για την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους ειδικά μεγάλων γραφείων και επιχειρήσεων. Μην λησμονείς τη φύση της διαδικασίας μίας εκτύπωσης. Γι’ αυτό, οι αυθεντικές μελάνες HP έχουν σαν βάση το νερό για άοσμες εκτυπώσεις χαμηλών εκπομπών, ενώ οι γραφίτες έχουν σχεδιαστεί ώστε να πληρούν με ακρίβεια τις νέες οδηγίες εκπομπών των περιβαλλοντικών προτύπων.

 

 

Ασφάλεια

Τέλος, είναι και το θέμα της ασφάλειας, αφού κάθε συσκευή που εκτυπώνει συνδέεται με άλλες υπολογιστικές συσκευές (ακόμη και ασύρματα) και διαχειρίζεται πιθανότατα κρίσιμα προσωπικά ή επαγγελματικά δεδομένα!

Γι’ αυτό, τα τσιπάκια πάνω στα μελανοδοχεία σχεδιάζονται κάτω από αυστηρά πρότυπα σε ειδικές ασφαλείς εγκαταστάσεις, ενώ το firmware τους είναι ελεγμένο και δεν μπορεί να «πειραχθεί» (σε αντίθεση με τα μη γνήσια). Δηλαδή, είναι ασφαλή λόγω της τεχνολογίας έξυπνων καρτών που διαθέτουν.

Επιπρόσθετα, ειδικά για επαγγελματική χρήση υπάρχει το HP FutureSmart firmware, που αν εντοπίσει πιθανό θέμα ασφάλειας επανεκκινεί τη συσκευή με ένα ασφαλές «golden copy» ή πηγαίνει σε offline mode εμφανίζοντας σχετικές ειδοποιήσεις για το τμήμα IT.

 

Εν ολίγοις, από τη σχεδίαση των τσιπ μέχρι και τις ειλικρινείς eco friendly πρακτικές, αλλά και από την ποιότητα και οικονομία που παρέχουν, τα γνήσια μελάνια είναι όντως η καλύτερη επιλογή για εσένα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη