Αυτές είναι οι νέες κάρτες γραφικών Radeon RX 6000

by K-Admin 1

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των επεξεργαστών της νέας σειράς Ryzen 5000, η ΑΜD έρχεται να κάνει τη διαφορά και στο χώρο των καρτών γραφικών. Το λανσάρισμα της σειράς Radeon RX 6000 Series έρχεται για να πάει σε άλλο level το PC gaming.

 

 

Σημαντικό άλμα απόδοσης με αρχιτεκτονική RDNA 2

Οι νέες κάρτες γραφικών της εταιρείας βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA 2 κλίμακας 7nm και υπόσχονται σημαντική βελτίωση στην απόδοση της τάξεως του 54% Watt κατανάλωσης σε σχέση με την υφιστάμενη γενιά. Παράλληλα, η νέα αρχιτεκτονική προσφέρει 30% ταχύτερο χρονισμό στην ίδια κλίμακα κατασκευής. Μάλιστα, χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, οι νέες κάρτες Radeon RX 6000 υπόσχονται σχεδόν διπλάσια απόδοση σε 4K σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα της προηγούμενης αρχιτεκτονικής.

 

 

Gaming χωρίς περιορισμούς

Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς υποστηρίζουν τεχνολογίες για κορυφαίες επιδόσεις στο gaming όπως DirectX RayTracing, VRS (Variable Rate Shading), Rage Mode για εύκολο overclocking, Smart Access Memory για πλήρη εκμετάλλευση της μνήμης τους σε desktop PCs με επεξεργαστή Ryzen 5000. Τα πρώτα επίσημα benchmarks της AMD δείχνουν ότι η απόδοση της σειράς Radeon RX 6000 φαίνεται υψηλότερη σε ανάλυση 1440p και όλες τις ρυθμίσεις γραφικών στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Μάλιστα, ήδη πολλοί σύγχρονοι τίτλοι υποστηρίζουν ανάλυση 4K στα 60fps.

 

 

Κάρτες γραφικών για κάθε τύπο gamer

Όπως μας έχει συνηθίσει η ΑΜD, η νέα σειρά Radeon RX 6000 Series φέρνει μοντέλα για κάθε τύπο gamer, είτε είναι ενθουσιώδεις, είτε απαιτητικός, ή απλά θέλει να απολαμβάνει μια άψογη εμπειρία gaming.

Η αιχμή του δόρατος της νέας σειράς είναι η Radeon RX 6900 XT. Καταναλώνοντας μόλις 300 watt, η πρόταση της AMD είναι εξοπλισμένη με 16GB μνήμης και 128MB “infinity cache” . Η νέα τεχνολογία στοχεύει στην εξάλειψη του bottleneck που επιφέρει η τεχνολογία μνήμης DRAM. Η Infinity Cache έχει μέγεθος 128MB και είναι περισσότερο αποτελεσματική σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείται ανάλυση υψηλότερη από 1440p στο gaming.

Έπειτα, ακολουθεί η RX 6800 XT. Με 80 πυρήνες χρονισμένους στα 2.15 GHz, 128MB cache και 16GB μνήμη GDDR6, αλλά και με μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση (300W TDP) σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, θα παίξει όλους τους σύγχρονους τίτλους και θα απογειώσει το multitasking.

Η Radeon RX 6800 XT έρχεται με 72 πυρήνες και την ίδια ενεργειακή συμπεριφορά, ενώ η Radeon RX 6800 έρχεται με 60 πυρήνες και χαμηλότερο TDP (250W).

 

 

Infinity Gear Model R5 – Αναβάθμισε την εμπειρία gaming

Εάν θέλεις κι εσύ να απολαμβάνεις PC gaming χωρίς περιορισμούς, στον Κωτσόβολο θα βρεις, σε 1η παρουσίαση, το απόλυτο AMD gaming desktop PC.

Το νέο Infinity Gear Model R5 βασίζεται στον ανανεωμένο και υδρόψυκτο AMD Ryzen 5 5600X και την πανίσχυρη κάρτα γραφικών Radeon RX 6800 με 16GB GDDR6. Όλα τα υποσυστήματα υποστηρίζονται από την B550 μητρική της Gigabyte για να αξιοποιείς τον Ryzen σου στο έπακρο. Παίξε όλους τους σύγχρονους τίτλους σε υψηλές ρυθμίσεις χωρίς περιορισμούς ή απόλαυσε multitasking, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη