Γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας, με τέλειες φωτογραφίες!

by K-Admin 1

 

Βγάλε μία φωτογραφία σημαίνει κράτησε στα χέρια σου τη συγκεκριμένη στιγμή για πάντα, χάρη στην τεχνολογία. Αυτό μπορείς να το κάνεις με μία συσκευή που έχεις «πάνω» σου συνέχεια, το smartphone σου.

Τα πιο σύγχρονα smartphones, διαθέτουν φωτογραφικές δυνατότητες που πλησιάζουν τις καλύτερες επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και τις μερικές φορές, είναι αρκετά για να απαθανατίσεις μία εμπειρία σου. Όμως, τις περισσότερες φορές, δεν αρκεί απλά ένα σούπερ φωτογραφικό smartphone με σύστημα πολλαπλής κάμερας, για να τραβήξεις τέλειες φωτογραφίες. Η βασική γνώση είναι εκείνη που κάνει τις φωτογραφίες μας καλύτερες.

Τι άλλο χρειάζεσαι;

 

 

Άσε το flash μόνο για ώρα ανάγκης

Ο γενικός κανόνας με τον φωτισμό είναι ίδιος σε όλα τα φωτογραφικά μέσα. Επομένως, η χρήση flash θα πρέπει να είναι λύση ανάγκης και όχι προτεραιότητα. Το flash του κινητού «καίει» τη φωτογραφία, εξαφανίζοντας κάθε λεπτομέρεια και φυσικότητα. Σε γενικές γραμμές, αν ο φωτισμός δεν είναι τόσο χαμηλός, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα φωτογράφισης, προσπάθησε να έχεις λίγη υπομονή και όσο πιο σταθερό χέρι γίνεται, για καλύτερο αποτέλεσμα. Ευτυχώς, οι περισσότερες εφαρμογές κάμερας διαθέτουν αυτοματοποιημένες λειτουργίες, που εξισορροπούν αυτόματα το φλας με τον περιβαλλοντικό φωτισμό, πετυχαίνοντας άψογα αποτελέσματα.

 

 

Αξιοποίησε την εστίαση

Όλα τα φωτογραφικά smartphones θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις, με ένα μόλις άγγιγμα στο σημείο που σε ενδιαφέρει. Ας πούμε ότι θέλεις να τραβήξεις έναν φίλο σου ή την παρέα σου με φόντο ένα όμορφο τοπίο, αλλά υπάρχει «κόντρα» φωτισμός από τον ήλιο. Με ένα άγγιγμα στην οθόνη, μπορείς να υποδείξεις στην κάμερα πού θέλεις να εστιάσεις. Εκείνη θα «ζυγίσει» το φως, όσο γίνεται, ώστε να φανεί καλύτερα εκείνο το σημείο, δηλαδή ούτε υπερβολικά φωτισμένο, αλλά ούτε και υπερβολικά υπό-φωτισμένο. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πιο καθαρές και πιο φυσικές φωτογραφίες.

 

«Πιάσε» περισσότερη λεπτομέρεια με HDR

Πολλά smartphones κυκλοφορούν με λειτουργία HDR (υψηλό δυναμικό εύρος). Χρησιμοποίησε αυτήν την επιλογή, ειδικά όταν υπάρχει έντονο φως στο πλάνο. Είναι ο μόνος τρόπος να μη βγουν όλα σκοτεινά εκτός του ήλιου, ή όλα φωτεινά με τον ήλιο να τυφλώνει. Συνδύασέ το με τη δυνατότητα εστίασης με ένα άγγιγμα, για περισσότερη λεπτομέρεια στο βάθος και στο προσκήνιο, αλλά και πιο φυσικό φωτισμό.

 

 

Εφάρμοσε τον κανόνα των Τρίτων

Η καλή φωτογραφία δεν είναι απλά θέμα ρυθμίσεων και ευκολιών. Πάνω από όλα είναι θέμα σύνθεσης και πλάνου. Ακολουθώντας τον κανόνα των Τρίτων, θα αποφύγεις τα κλισέ και θα βγάζεις φωτογραφίες που θα έχουν την προσωπική σου πινελιά. Ο κανόνας αυτός λέει ότι πρέπει να χωρίσεις το κάδρο σου σε εννέα ισομεγέθη τετράγωνα με δύο κάθετες και δύο οριζόντιες γραμμές. Δοκίμασε να τοποθετήσεις το θέμα σου επάνω στις γραμμές που δημιουργούνται ή στις συμβολές του. Τα φωτογραφικά smartphones έρχονται με δυνατότητα προβολής πλέγματος (grid), την οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις πριν τη λήψη.

 

 

Βγάλε εντυπωσιακές selfies

Οι selfies έχουν την τιμητική τους. Με ένα selfie stick θα μπορείς να τραβάς άνετα και με ασφάλεια selfies και φωτογραφίες. Παρέχει την κατάλληλη προέκταση, για εξαιρετικές φωτογραφίες από μοναδικές γωνίες, που δεν θα μπορούσες να τραβήξεις απλώς κρατώντας το κινητό με το χέρι σου. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τύποι selfie stick, σου προτείνουμε να εξετάσεις την αγορά ενός Bluetooth selfie stick όπως το Rollei Selfie Stick 4 Traveler, ή να μετατρέψεις το κινητό σου σε μία ευέλικτη κάμερα, που θα σου προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα, με ένα σετ όπως το Osmo Mobile 3.

 

 

Πειραματίσου και γίνε πιο δημιουργική

Τα smartphones με σχεδιασμό που εστιάζει στην κάμερα, όπως τα μοντέλα με τέσσερις κάμερες, παρέχουν ισχυρές φωτογραφικές δυνατότητες και πληθώρα εργαλείων για καταγραφή βίντεο και λήψη φωτογραφιών εκπληκτικής ποιότητας. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να «μελετήσεις» όλες τις φωτογραφικές δυνατότητες του smartphone σου, ώστε να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο. Δοκίμασε όλες τις ρυθμίσεις, τα φίλτρα και, γενικά, όλες τις φωτογραφικές λειτουργίες που προσφέρει το κινητό σου και εξασφάλισε πως τα stories και τα posts σου στα social media θα ξεχωρίσουν.

Για παράδειγμα, στα τετρακάμερα smartphones, κάθε φακός παίζει τον δικό του ρόλο για να βγει τέλεια μία φωτογραφία, ανεξάρτητα από την απόσταση, το περιβάλλον, ή τις συνθήκες φωτισμού. Ειδικότερα, ο υπερ-ερυγώνιος φακός επιτρέπει τη λήψη ευρύτερου περιεχομένου, ακόμη κι από λήψεις πολύ κοντινών αποστάσεων.

O τηλεφακός, από την άλλη, παρέχει οπτικό zoom για να έρθεις πιο κοντά στο θέμα σου με σχεδόν μηδενική απώλεια ποιότητας. Θέλεις να καταγράψεις τη βόλτα σου; Τέλεια! Τώρα ξέρεις ότι ο τηλεφακός του κινητού σου θα κάνει τη δουλειά, χωρίς να ανησυχείς για κουνήματα και θολούρες.

Σε κάθε περίπτωση, το smartphone σου είναι πλέον η πιο εύκολη και άμεση λύση να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Είναι πάντα μαζί σου, σου δίνει πολλές δυνατότητες και σίγουρα είναι το πρώτο που σκέφτεσαι όταν κάποιος σου λέει «έλα να τραβήξουμε μια φωτογραφία».

Φαντάζεσαι να μην υπήρχαν οι φωτογραφίες και τα videos;;; Ευτυχώς, η τεχνολογία είναι η δύναμή σου. Βγάλε τις φωτογραφίες που θέλεις, επιλέγοντας τις τεχνολογίες που θα σου κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα.

Μπορείς να δεις ακόμη