Γηπεδική εμπειρία, πιο ζωντανή από ποτέ με τεχνολογία HDR

by Aggeliki Tsoukana

Με το Παγκόσμιο Κύπελο ποδοσφαίρου στο Κατάρ να κλείνει τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σίγουρα θα θέλεις να είσαι έτοιμος για να το απολαύσεις στο έπακρο. Και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να αναβαθμίσεις την τηλεόρασή σου με μία 4Κ TV ή 8Κ TV.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τί είναι η τεχνολογία HDR, μάθε ότι έχεις λησμονήσει ένα από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι σύγχρονες τηλεοράσεις.

 

 

Τι σημαίνει HDR;

HDR σημαίνει High Dynamic Range και αναφέρεται σε μια τεχνική που εκφράζει λεπτομέρειες στο περιεχόμενο με πολύ φωτεινές και πολύ σκούρες σκηνές. Προσφέρει πιο φυσική και ρεαλιστική εικόνα, ακόμη και με ευρύτερο φάσμα αντίθεσης.

Το HDR είναι μια πολύ σημαντική καινοτομία και πρέπει να ενδιαφέρει τους πάντες. Ειδικά τους φίλους του αθλητισμού, τους κινηματογραφόφιλους και, ασφαλώς, τους gamers. Έτσι, όταν βλέπεις το λογότυπο HDR σε μια τηλεόραση σημαίνει ότι η εμπειρία θέασης μπορεί να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική!

 

Υπερυψηλή ανάλυση και HDR συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο

Η ανάλυση UHD (Ultra-High Definition) και η τεχνολογία HDR (High Dynamic Range) συνεργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Απλώς το επιτυγχάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Η ανάλυση UHD (αναφέρεται επίσης ως 4K) είναι μια μέτρηση της ποσότητας των pixel. Πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα pixel δημιουργούν υψηλότερες αναλύσεις.

Το HDR είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει σε μια τηλεόραση να εκφράζει ένα ευρύ φάσμα σκούρων και ανοιχτόχρωμων τόνων. Συνδυαστικά, το UHD (4K) και το HDR δημιουργούν μια ακριβή και ρεαλιστική εικόνα. Όταν συναντάς αυτούς τους όρους καθώς αναζητείς τη νέα σου τηλεόραση, θυμήσου ότι δεν πρόκειται για ανταγωνιστικά πρότυπα, επομένως δεν χρειάζεται να επιλέξεις το ένα ή το άλλο.

 

 

To Παγκόσμιο Κύπελλο σε εκπληκτική ευκρίνεια

Υπάρχουν διάφορα είδη προτύπων HDR, αλλά το HDR10 είναι το πιο συνηθισμένο. Πρόσφατα εισήχθη μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται HDR10+ και η διαφορά μεταξύ αυτού και του HDR10 είναι εάν χρησιμοποιούνται στατικά ή δυναμικά μεταδεδομένα, δηλαδή πρόσθετες πληροφορίες εικόνας όπως χρώμα, φωτισμός, που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία επεξεργασίας εικόνας HDR.

Η δυναμική τεχνολογία HDR σημαίνει την εφαρμογή μεταδεδομένων σε κάθε σκηνή και στη συνέχεια την παροχή καλύτερης ποιότητας εικόνας σε σύγκριση με την ποιότητα της στατικής τεχνολογίας HDR.

Με δεδομένο ότι η προοδευτική σάρωση και η χρήση HDR εγγυάται υψηλή ποιότητα εικόνας, για όλα τα Μέσα, ανεξάρτητα από το φορμάτ μετάδοσης, μία τηλεόραση HDR θα αποδώσει εξαιρετικά το φαντασμαγορικό θέαμα του φετινού Μουντιάλ.

Γι’ αυτό, λοιπόν, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και επισκέψου το πλησιέστερο κατάστημα Κωτσόβολος για να δοκιμάσεις την ποιότητα HDR.

Μπορείς να δεις ακόμη