Γνωριμία με το καινοτόμο DeX Station της Samsung

by K-Admin 1

 

Το Samsung DeX Station έρχεται για να μεταμορφώσει το Galaxy S8 ή το Galaxy Note 8 σε workstation υψηλής παραγωγικότητας, παρέχοντας μία ασφαλή εμπειρία που προσομοιάζει σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Συνδέοντας το smartphone σου στο Samsung DeX μπορείς εύκολα να προβάλλεις και να επεξεργαστείς δεδομένα από το τηλέφωνό σου, καθιστώντας την εργασία σου ακόμα πιο γρήγορη και έξυπνη!

Ας δούμε πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η επαναστατική καινοτομία.

 

Απόλαυσε εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή

Το Samsung DeX είναι εξοπλισμένο με δύο υποδοχές USB 2.0, USB Type-C power-in, και θύρα Ethernet, ενώ υποστηρίζει έξοδο εικόνας ανάλυσης 4K μέσω HDMI. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή διαθέτει ό,τι χρειάζεσαι για να συνδέσεις μια μεγάλη οθόνη, ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους και ποντίκι και να απολαύσεις την πλήρη εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή. Απλά σύνδεσε το κινητό σου στο DeX Station για να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές, να προσπελάσεις αρχεία, να επεξεργαστείς έγγραφα και να αναπαράγεις βίντεο σε μια μεγαλύτερη οθόνη, και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το smartphone σου ως υπολογιστή.

 

Σύνδεση ασύρματα ή με Bluetooth

Εάν δεν θέλεις να μπλέκεις με πολλά καλώδια, μπορείς να συνδέσεις ένα ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο ή ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο Bluetooth. Απλά σύνδεσε μια φορητή συσκευή μέσω Bluetooth ή, διαφορετικά, για χρήση ασύρματου ποντικιού / πληκτρολογίου, μπορείς να εισάγεις έναν ασύρματο δέκτη στη θύρα USB του DeX.

 

 

 

 

Πάντα και παντού μαζί σου

Με διαστάσεις 105,2 x 105,2 x 47,5 χιλιοστά και βάρος μόλις 230 γραμμάρια, το DeX Station είναι μια διακριτική συσκευή που μπορείς να έχεις συνέχεια μαζί σου για να μετατρέψεις οποιοδήποτε χώρο στο απόλυτο περιβάλλον εργασίας. Έτσι, οι εν κινήσει επαγγελματίες δεν χρειάζεται να μεταφέρουν πολλές συσκευές, όπως π.χ. φορητούς υπολογιστές.

 

Εύκολη εναλλαγή για απόλυτη παραγωγικότητα

Ορισμένες εργασίες, όπως αποστολή email, πληκτρολόγηση ή αντιγραφή και επικόλληση γίνονται ευκολότερα σε περιβάλλον επιτραπέζιου υπολογιστή. Συνδέοντας το smartphone σου στο DeX Station έχεις άμεση πρόσβαση σε ό,τι και αν έχεις στο τηλέφωνό σου, ενώ οι εφαρμογές και τα αρχεία πολυμέσων γίνονται πλέον πιο προσιτά σε περιβάλλον επιτραπέζιου υπολογιστή.

 

Microsoft και Adobe mobile apps

Οι συνεργασίες της Samsung με τη Microsoft και την Adobe επιτρέπουν τη συμβατότητα του DeX Station με τα mobile apps των Microsoft Office και Adobe, με την τελευταία να έχει ανακοινώσει ότι η συμβατότητα αυτή θα ξεκινήσει από τα Acrobat Reader, Lightroom Mobile και Photoshop Express for Android.

 

 

 

Απρόσκοπτη χρήση του κινητού σου

Το κινητό σου εξακολουθεί να λειτουργεί σαν συσκευή τηλεφωνίας, αφού οι τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου και ρυθμίσεις είναι όλες προσβάσιμες μέσω της γραμμής εργασιών της οθόνης σου. Για παράδειγμα, μπορείς να αποδεχτείς μια εισερχόμενη κλήση από τη συνδεδεμένη τηλεόραση ή οθόνη, ενώ χρησιμοποιείς τη λειτουργία DeX. Εάν λάβεις μια τηλεφωνική κλήση, επίλεξε το μενού εισερχομένων κλήσεων από τη συνδεδεμένη οθόνη και χρησιμοποίησε το ηχείο της φορητής συσκευής για την απάντηση της κλήσης. Επίσης, η συσκευή φορτίζει το κινητό σου όσο το έχεις συνδεδεμένο σε αυτή και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την μπαταρία του.

 

Πρόσβαση στα Windows από οπουδήποτε

Το DeX Station σου παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στην εικονική μηχανή των Windows (Virtual Machine) μέσω λύσεων VDI (Virtual Desktop Infrastructure), με τη χρήση εφαρμογών όπως Citrix Receiver, VMware Horizon και Amazon WorkSpaces. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις την ταυτότητά σου πριν το συνδέσεις.

 

Συμβατότητα με το ολοκαίνουργιο Galaxy Note 8

H Samsung ενισχύει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα εξοπλίζοντας το Galaxy Note 8 με τη λειτουργία Samsung DeX, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις όλες τις προηγμένες λειτουργίες του κινητού σου σε Desktop περιβάλλον!

Μπορείς να δεις ακόμη