|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Μπισκοτένια Σαντουιτσάκια με Παγωτό Καφέ – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για το Παγωτό

  • 120 ml καφέ εσπρέσο
  • 70 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • Για τα Μπισκότα

  • 180 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ.  βανίλια εκχύλισμα
  • αυγό
  • 180 γρ  βρώμη
  • 200 γρ  αλεύρι γ.ο.χ
  • 130 γρ  δάκρυα σοκολάτας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Παγωτό

Βάζουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ στην κατάψυξη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τον καφέ εσπρέσο και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα καφέ σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το κρύο μείγμα καφέ. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτή. Τέλος, τοποθετούμε τη φόρμα με το παγωτό μέσα στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για μία νύχτα.

 

Για τα Μπισκότα

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βγάζουμε το μείγμα των μπισκότων από το ψυγείο και με τα χέρια μας σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα μας να πάρουν ένα σκούρο, χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

 

Σύνθεση του Γλυκού

Παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το παγωτό και την τοποθετούμε στην κάτω πλευρά του μπισκότου και καλύπτουμε με άλλο ένα μπισκότο από πάνω. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το παγωτό και τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρουμε.

 

TIPS

Tip συνταγής

Όταν τοποθετείς τα άψητα μπαλάκια μπισκότου στο ταψί, άσε αρκετό κενό μεταξύ τους, για να μην σου κολλήσουν.

 

Tip Συσκευής

Το ψυγείο LG GSJ960NSBZ σε ενημερώνει πότε πρέπει να αλλάξεις το φίλτρο οσμών και το φίλτρο νερού.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη