Γνωριμία με το κορυφαίο DJI Phantom 4 Pro V2.0!

by k-Admin 3

Πανίσχυρο, διασκεδαστικό και με πρωτοποριακή κάμερα, το DJI Phantom 4 Pro V2.0 ήρθε για να ανατρέψει τα δεδομένα στο χώρο των drones!

Τα Phantoms της DJI είναι τα πιο δημοφιλή drones στον πλανήτη, εξοπλισμένα με προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, με τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας να είναι πάντα τα κορυφαία στην κατηγορία τους. Ωστόσο, η DJI δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και συνεχίζει να καινοτομεί κυκλοφορώντας νέα μοντέλα με σταθερό ρυθμό, εξοπλίζοντάς τα με ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά σ` ένα σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιασμό.

 

Το τέλειο… ακόμα καλύτερο

Ως εξέλιξη του Phantom 4, η έκδοση Pro διαθέτει πολλές μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου μοντέλου τα συναντάμε και στο τελευταίο μοντέλο της σειράς, ωστόσο το Phantom 4 Pro V2.0 φέρει πολλές αναβαθμίσεις και νέες προσθήκες.

Η πρώτη και πιο προφανής προσθήκη στο Phantom 4 Pro V2.0 είναι το νέο σύστημα αποφυγής εμποδίων 5 κατευθύνσεων. Ειδικότερα, ενώ το Phantom 4 διαθέτει εμπρόσθιους αισθητήρες αναγνώρισης εμποδίων, η νέα και βελτιωμένη έκδοση έχει αισθητήρες τοποθετημένους μπροστά, πίσω, κάτω και στα πλάγια του drone. Αυτοί οι αισθητήρες σαρώνουν ενεργά το περιβάλλον γύρω από το drone, προσφέροντας ενεργή αποφυγή εμποδίων που του επιτρέπει να αντιδράσει και να αποφύγει εμπόδια όπως δέντρα, κτίρια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συναντήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Όσον αφορά τόσο στο σχεδιασμό όσο και την ποιότητα κατασκευής, το Phantom 4 Pro V2.0 διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, εκτός από μερικές μικρές διαφορές στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι νέοι αισθητήρες. Αυτό σημαίνει ότι το Phantom 4 Pro v2.0 είναι εξίσου ισχυρό, αξιόπιστο και ανθεκτικό όπως ο προκάτοχός του. Από την άλλη, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι η DJI κατόρθωσε να εξοπλίσει το νέο της drone με τόσες πολλές νέες δυνατότητες, όπως η μεγαλύτερη και πιο προηγμένη κάμερα, διατηρώντας παράλληλα το ίδιο design.

 

Απόλυτος έλεγχος

Το αναβαθμισμένο χειριστήριο του DJI Phantom 4 Pro V2.0, έρχεται με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένη μπαταρία 5840 mAh με LED ένδειξη και λειτουργία κλειδώματος της δύναμης για απόλυτο έλεγχο. Παράλληλα, ο εργονομικός σχεδιασμός προσφέρει άνετη και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα πλήκτρα, την ώρα που η ειδική βάση στο πάνω μέρος στηρίζει το smartphone ή το tablet σου για να ελέγχεις απόλυτα το drone και την κάμερα για άψογη λειτουργία.

 

 

 

Κορυφαία κάμερα για επαγγελματικές λήψεις

Μία ακόμα σημαντική βελτίωση είναι η κάμερα του Pro, η οποία είναι μεγαλύτερη, καλύτερη και πιο προσαρμόσιμη από ποτέ. Ειδικότερα, το Phantom 4 Pro V2.0 χρησιμοποιεί μία ολοκαίνουργια κάμερα με φακό 1″ CMOS, η οποία μπορεί να τραβήξει βίντεο ποιότητας 4K στα 60fps και μέχρι 100mbps ή φωτογραφίες στα 20 megapixels σε Adobe DNG RAW.

Επιπλέον, προσφέρει μεγαλύτερο Dynamic range και βελτιωμένη ευαισθησία χρωμάτων για εντυπωσιακά χρώματα και καθαρή εικόνα σε κάθε λήψη. Η DJI πρόσθεσε επίσης μηχανικό shutter το οποίο υπόσχεται πολύ καλύτερα αποτελέσματα φωτογραφίας και βίντεο. Η βάση 3 αξόνων (3-axis Gimbal) στην οποία στηρίζεται η κάμερα του drone, προσφέρει σταθερότητα και ακρίβεια +/- 0.01 μοίρες στις λήψεις, με εύρος Pitch που φτάνει από -90 μοίρες έως +30 μοίρες και ταχύτητα που αγγίζει τις 90 μοίρες ανά δευτερόλεπτο.

 

Προηγμένες δυνατότητες

Το Phantom 4 Pro μπορεί να αντιληφθεί και να αποφύγει εμπόδια σε απόσταση έως και 30 μέτρων, ακόμη και αν πετάει με ταχύτητα έως 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εξοπλισμένο με 5 αισθητήρες αναγνώρισης εμποδίων και 4 αισθητήρες αποφυγής τους, και με το προηγμένο Flight Autonomy system, το Phantom 4 Pro V2.0 μπορεί να κάνει Hover στο χώρο ακόμα και χωρίς GPS. Και σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεση με το χειριστήριο, η λειτουργία Return to Home φροντίζει για την ασφαλή προσγείωση του drone στο σημείο που έχεις ορίσει σαν “Home”. Επίσης, το πλήκτρο One Key Go Home επιτρέπει την άμεση επιστροφή του drone στο χώρο που έχεις ορίσει, απλά με ένα άγγιγμα του δακτύλου σου.

Οι ακόμα πιο βελτιωμένες λειτουργίες TapFly και ActiveTrack αναβαθμίζουν κατακόρυφα την εμπειρία πτήσης, αφού μέσω της νέας εφαρμογής DJI GO 4, έχεις τη δυνατότητα να πετάξεις οπουδήποτε βλέπεις στην οθόνη σου ή να ακολουθήσεις ένα κινούμενο θέμα ομαλά και εύκολα με ένα απλό άγγιγμα στη live εικόνα στην οθόνη της έξυπνης συσκευής σου.

Χάρη στην εφαρμογή DJI GO 4 μπορείς να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες που τράβηξες, να δεις σε live streaming ό,τι προβάλει η κάμερα, να τσεκάρεις τα επίπεδα μπαταρίας και να πάρεις πληροφορίες για την απόσταση και το ύψος της πτήσης μέσω Live Map και RADAR. Με το SDK Development μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου εντολές, ενώ μπορείς να κάνεις real-time Youtube sharing σε ό,τι τραβάς.

 

 

Αυξημένη διάρκεια πτήσης

Με το πιο προηγμένο σύστημα προώθησης, ένα βελτιωμένο σώμα και μπαταρία LiPo 4S (5840mAh), το DJI Phantom 4 Pro V2.0 επιτυγχάνει 30 λεπτά χρόνου πτήσης με μία φόρτιση. Οι ενδείξεις στο πάνω μέρος της, σε βοηθούν ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή σε τι επίπεδο βρίσκεσαι ενώ η αντικατάστασή της γίνεται πανεύκολα για να μη χάνεις χρόνο προσγειωμένος στο έδαφος.

 

Μεγαλύτερη εμβέλεια

Το σύστημα OcuSync εγγυάται δυνατό σήμα ακόμα και σε περιβάλλον με υψηλές παρεμβολές, χάρη στις ενσωματωμένες τεχνολογίες αναμετάδοσης ψηφιακού σήματος. Έτσι, έχεις τον απόλυτο έλεγχο στη λειτουργία tilt της κάμερας, ενώ αν βιντεοσκοπείς από ψηλά, εκπέμπει HD live streaming μέχρι και τα 3.5 χιλιόμετρα μέσω DJI Lightbridge.

Μπορείς να δεις ακόμη