H Apple εξετάζει την προσθήκη κάμερας σε επερχόμενο Apple Watch

Η Apple εξετάζει την προσθήκη κάμερας πάνω στο λουράκι του Apple Watch. Σύμφωνα με ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Το εν λόγω σχέδιο τοποθετεί έναν οπτικό αισθητήρα στην κορυφή του εύκαμπτου Watch strap (ακριβώς πάνω από την οθόνη).  Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει το λουρί προς τα πάνω για να βγάλει μια φωτογραφία. Έτσι δεν χρειάζεται να γυρίσει τον καρπό του.

Για παράδειγμα, είναι εφικτό ο χρήστης να τραβήξει μια selfie σηκώνοντας απλά τον καρπό του στο ύψος του προσώπου του. Τραβώντας το λουρί προς τα πάνω αποτυπώνει ό,τι βρίσκεται μπροστά του. Ένα από τα διαγράμματα στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει πως η κάμερα μπορεί να περιστρέφεται για λήψη φωτογραφιών κι από τις δύο πλευρές του Watch strap. Ακόμη, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει επίσης την ύπαρξη λουριού με δύο κάμερες σε αντίθετες οπτικές κατευθύνσεις. Στον χρήστη προσφέρεται η δυνατότητα λήψεων ακόμη και μόνο με τη χρήση φωνητικών εντολών.

Η εταιρεία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως το ενδιαφέρον της είναι στραμμένο στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Η ενσωμάτωση κάμερας στο πιο δημοφιλές smartwatch του πλανήτη σίγουρα είναι μια κίνηση που θα πάει την εταιρεία ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη