9 συσκευές για δροσερό καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ζέστη είναι αφόρητη. Η θερμοκρασία που συνεχώς ανεβαίνει είναι μια δύσκολη πρόκληση. Αν δεν ζεις σε πολύ δροσερό μέρος, όπως ένα καταπράσινο ορεινό χωριό ή ένα δροσερό προάστιο, σίγουρα θα αναζητάς καθημερινά το πιο σκιερό μέρος όπου η θερμοκρασία θα είναι περισσότερο ανεκτή. Οι συνηθέστερες επιλογές είναι κάποια παραλία, η σκιά ενός πυκνού δέντρου ή της τέντας της βεράντας σου, ένα παγωτό, ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Φυσικά υπάρχουν και οι λύσεις που προσφέρουν οι συσκευές τεχνολογίας.

 

Κλιματιστικό

To κλιματιστικό είναι ο βασιλιάς της δροσιάς και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις τη θερμοκρασία ενός εσωτερικού χώρου. Τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν άριστη ενεργειακή απόδοση. Πετυχαίνουν τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος, δεν επιβαρύνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον. Επίλεξε με προσοχή το μοντέλο που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του χώρου σου και απόλαυσε την απόλυτη δροσιά.

 

Αir cooler

Το air cooler αποτελεί μια ακόμα πρόταση συσκευής που προσφέρει δροσιά. Η κύρια διαφορά του σε σχέση με το κλασσικό κλιματιστικό είναι ότι είναι φορητό. Δεν διαθέτει εξωτερική μονάδα, μπορείς να το μεταφέρεις από δωμάτιο σε δωμάτιο αλλά και να το πάρεις μαζί σου στο ταξίδι ή στο εξοχικό. Προσφέρει δροσιά στον χώρο με διαφορετικό τρόπο από το κλιματιστικό. Ουσιαστικά ψύχει τον αέρα μέσω του νερού, με μια απλή και έξυπνη διαδικασία.

 

Ανεμιστήρας

Αν και από πολλούς θεωρείται ξεπερασμένος, ο ανεμιστήρας παραμένει ακόμη σύμμαχος δροσιάς. Αυτή η απλή συσκευή μπορεί να φέρει σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, ένα δροσερό και αναζωογονητικό αεράκι, με την ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Επιτραπέζιος, δαπέδου, οροφής ή τοίχου κάποιος από όλους θα καλύψει τις ανάγκες του δικού σου χώρου. Για τους υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους υπάρχουν και οι ανεμιστήρες υδρονέφωσης που προσφέρουν δροσιά και υγραίνουν ευχάριστα την ατμόσφαιρα.

Ψυγείο

Το ψυγείο είναι η συσκευή που 24 ώρες το 24ωρο θα διατηρεί δροσερά τα τρόφιμά και τα ροφήματά σου. Κάποια ψυγεία παρασκευάζουν παγάκια και άλλα διαθέτουν εξωτερικό βρυσάκι με παγωμένο νερό, για να μην ανοίγεις συνέχεια την πόρτα και προκαλείται απώλεια ψύξης. Οι χυμοί, τα παγωτά και τα φρούτα διατηρούνται δροσερά και σου προσφέρουν ανακουφιστική απόλαυση όλο το καλοκαίρι. Τα ψυγεία μικρού μεγέθους – mini bars είναι ιδανικά για να τα τοποθετήσεις και εκτός κουζίνας, όπως στο γραφείο ή στο υπνοδωμάτιο για να έχεις άμεσα στη διάθεσή σου παγωμένο νερό, χυμούς ή αναψυκτικά και παγάκια. Μεταφέρεται εύκολα και μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο εξοχικό ή στο κάμπινγκ.

Μηχανές καφέ

Οι μηχανές παρασκευής καφέ θα σε δροσίσουν παρασκευάζοντας το αγαπημένο σου ρόφημα. Με μια μηχανή που σου προσφέρει καφέ espresso μπορείς να προσθέσεις πάγο και να απολαύσεις ένα freddo espresso. Ακόμη, με την προσθήκη αφρογάλακτος μετατρέπεται εύκολα σε cappuccino freddo. Έτσι, θα περιορίσεις τις παραγγελίες και θα κάνεις οικονομία αφού θα μπορείς να φτιάχνεις στο σπίτι το πιο απολαυστικό ρόφημα. Φτιάξε τον στο σπίτι και συντήρησέ τον κρύο μέσα σε ένα δοχείο θερμός. Θα παραμείνει παγωμένος για αρκετές ώρες και θα σε δροσίζει στη δουλειά, στη βόλτα, στο αυτοκίνητο.

Μηχανή Φραπέ

Η μηχανή φραπέ θα σε απαλλάξει από τον κόπο χτυπήματος του αγαπημένου σου καφέ στο σέικερ και μπορεί να σου εγγυηθεί άψογο αποτέλεσμα, με πλούσιο αφρό κάθε φορά, με μόλις λίγα δευτερόλεπτα χτυπήματος. Έτσι θα φτιάχνεις πάντα άψογο καφέ και θα γλιτώσεις και τα ατυχήματα από πιτσιλιές. Στην ίδια μηχανή θα ετοιμάζεις και το αφρόγαλα για το freddo cappuccino σου.

Αποχυμωτής

Με τον αποχυμωτή, η παρασκευή δροσερών χυμών γίνεται παιχνιδάκι. Συνδυάζοντας κάθε λογής φρούτα ή λαχανικά και προσθέτοντας παγάκια ή τριμμένο πάγο, παρασκευάζεις εύγευστους χυμούς γεμάτους άρωμα καλοκαιριού που θα σε δροσίσουν, θα σε ενυδατώσουν και θα σε γεμίσουν ευεξία. Αν μάλιστα διαθέτεις slow juicer, θα έχεις τη δυνατότητα – εκτός από χυμούς -να φτιάξεις γρανίτες και smoothies στο ίδιο μηχάνημα.

Παγωτομηχανή

Μια παγωτομηχανή δεν αποτελεί πολυτέλεια. Φτιάξε το δικό σου σπιτικό παγωτό, με όποια γεύση σου αρέσει, με αγνά υλικά, για να ξέρεις τι τρώτε εσύ και η οικογένειά σου και απόλαυσε στιγμές δροσιάς όλο το καλοκαίρι. Πολλές κουζινομηχανές μάλιστα, διαθέτουν κάδο παρασκευής παγωτού και έτσι δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις  ξεχωριστή συσκευή.

Βlender

Τέλος, με το blender θα δημιουργήσεις δροσερές σάλτσες και dips, γρανίτες, κρύες σούπες, καφέ frappuccino με τριμμένο πάγο, πηκτούς χυμούς φρούτων και φρουτόκρεμες, λαχταριστά smoothies και εντυπωσιακά cocktails.

 

Αυτό το καλοκαίρι το κυνήγι της δροσιάς δεν θα σε κουράσει καθόλου. Οι αγαπημένες σου συσκευές συμμαχούν μαζί σου για να κάνουν τη ζωή σου πιο άνετη.

 

Μπορείς να δεις ακόμη